сряда, 18 юли 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  572 прочитания

  HTC пусна блокчейн телефон

  Exodus е изцяло посветен на децентрализираните приложения и сигурността на информацията
  11 юли 2018, 10:09 a+ a- a

  HTC създаде първия в света телефон, изцяло посветен на децентрализираните приложения и сигурността на информацията. Компанията обяви, че пуска в продажба Exodus, който включва и  офлайн портфейл за съхраняване на биткойни.

  "В новата интернет епоха хората обръщат много повече внимание на своите лични данни отколкото преди. Това е идеална възможност за потребителите да упълномощават сами своята дигитална идентичност. Да притежаваш Exodus е привилегия, защото това е най-личното устройство, което съхранява всичките ви данни", каза главният крипто директор на HTC, Фил Чен. 

  С появата на Bitcoin и Ethereum се разпространи идеята за дефицит на цифрови данни и нефункциониращи символи (NFTs). Днес HTC си партнира с първата и най-популярна игра на NFT в блокчейна - Cryptokitties, с цел разпространение при мобилните телефони чрез избрани устройства на HTC, започвайки с U12 +. Това е значима първа стъпка в създаването на платформа и канал за разпространение за създатели на уникални дигитални продукти. Мобилният телефон е най-популярното устройство в историята на човечеството, което, за да поддържа своя потенциал и цифрови активи, трябва да поддържа реномето си на основно средство за разпространение.

  "С Exodus HTC се стреми да бъде всеобщ пазар за блокчейн активи. Тук сме, за да поканим всички разработчици да разпространяват своя блокчейн игра, колекционерски символи и NFT концепции чрез нас. Вярваме, че има промяна в парадигмата, като везната отново накланя в ползва на собствеността и стойността на съдържанието", добавя Фил Чен.

  HTC също така обяви две партньорства за ускоряване на напредъка в блокчейн пространството – Animoca, дистрибутор на Cryptokitties, и Bitmark - криптобазиран проект за цифрова собственост.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 минути
  13 медала за българските математици от Сеул
  Всичките 11 представители на България са с отличия от престижния световен форум World Mathematics Invitational
  преди 17 часа
  Аквапарк и басейни с минерална вода ще има в парк „Възраждане“ (Видео)
  9,5 млн. лв. ще бъдат вложени в изграждането на новите атракции и разширението на парка
  преди 17 часа
  Комисията за финансов надзор създаде технологичен иновативен център
  Той ще подпомага сътрудничество между регулатора и компаниите, предлагащи нови финансови технологии
  преди 19 часа
  ЕС и Япония подписаха споразумение за свободна търговия
  То ще премахне мита, възлизащи на 1 млрд. евро, заплащани всяка година от фирмите от ЕС, които изнасят за Япония