петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6924 прочитания

    Вижте победителите от StartUp Weekend София

    В това издание на събитието се включиха близо 120 души
    18 ноември 2013, 16:50 a+ a- a

    Близо 120 души се включиха в StartUp Weekend-а, който се проведе в София между 15 и 17 ноември. Startup Weekend  e интензивно, 54-часово събитие, на което програмисти, дизайнери, хора с познания в сферата на маркетинга  и ентусиасти се събират, споделят идеи, сформират екип, изграждат продукти и стартират нов бизнес. До финала в това издание достигнаха 16 от 17-те сформирали се в петък екипа. Повечето от представените идеи бяха насочени към крайните потребителите и бяха ориентирани към личностно израстване, образование спорт, здравеопазване и развлечения. Ето и шестте екипа победители:

     

    Първо място спечели проектът Stepsss. Екипът предложи приложение, което да помага на хората да водят по-активен и здравословен живот.
    Второ място спечели екипът DJME. Техният проект позволява създаването на споделен списък с музикално съдържание. Идеята спечели и специалната награда на Windows.
    Екипът Cybrace спечели трето място. Техният проект залага на роботиката и позволява дистанционното управление на кола през мобилен телефон.
    Проектът Grada.me спечели специална награда на Superhosting.bg - 1000 лв. под формата на услуги на компанията. Представеното приложение улеснява гражданите при сигнализирането на отделни проблеми и е част от по-мащабен проект, който цели подобряване на градската среда.
    Специална награда от Superhosting.bg спечели и проектът Nowatrip. Идеята предполага създаването на общност от потребители, които имат желание да пътуват.
    Наградата за най-добро представяне взе проектът Mamadvice. Идеята на екипа е да създаде приложение, чрез което майките да споделят по-лесно съвети за отглеждането на деца една с друга.
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години