сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4376 прочитания

    Вижте първия в света робот сътрудник с две ръце

    YuMi поставя началото на нова ера на роботизирани сътрудници
    16 април 2015, 16:41 a+ a- a

    YuMi бе представен по време на водещото търговско изложение за промишлени технологии в света Hannover Messe. Снимка: ABB

    Компанията АББ, която оперира в сферата на енергетичните и автоматизирани технологии, представи YuMi - първия в света истински сътрудничещ промишлен робот с две ръце. Това  стана по време на водещото търговско изложение за промишлени технологии в света Hannover Messe, което се провежда тази седмица, съобщиха от компанията.

    „Новата ера на роботизираните сътрудници е вече тук и е неразделна част от нашата стратегия „Следващо ниво”, каза генералният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер. „YuMi превърна сътрудничеството между хора и роботи в реалност. Той е резултат от дългогодишна изследователска дейност и разработки и ще промени начина, по който си взаимодействат хората и роботите. YuMi е елемент от нашата стратегия „Интернет на нещата, услугите и хората” за създаване на едно автоматизирано бъдеще заедно.” 

    През 1974 АББ представи първия в света изцяло електрически промишлен робот, контролиран от микропроцесор, с което постави начало на революция в съвременната роботика. Към момента АББ разполага с инсталирана база от над 250 000 робота в цял свят. С въвеждането на YuMi, АББ разширява видовете промишлени процеси, които могат да бъдат автоматизирани с роботи.

    По данни на BCG Research до 2025  използването на високотехнологични роботи ще повиши производителността с до 30% в много индустрии и ще намали общите разходи за труд с 18% или повече в държави като Южна Корея, Китай, САЩ, Япония и Германия. 

    Макар YuMi да е разработен специално за производствени нужди на потребителската електроника, той има същото приложение и във всяка друга среда, където се осъществява сглобяване на малки части – благодарение на двете си ръце, гъвкави пръсти, универсална система за подаване на части, локализиране на части с помощта на камера, цялостно програмиране и свръхмодерно прецизно управление на движенията. 

    YuMi може да работи в много тясно сътрудничество с хората благодарение на   начина, по който е проектиран. Той е с човешки размери и имитира човешки движения, което кара хората около него да се чувстват сигурно и удобно. 

    Вижте видео:

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 минути
    преди 3 часа
    преди 5 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 6 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 21 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 24 часа