петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3707 прочитания

    €60 млн. за внедряване и разработване на иновации

    По Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще се финансират няколко вида проекти
    12 февруари 2016, 15:37 a+ a- a

    60 милиона евро са предвидени за проекти по стартиращите две процедури, свързани с внедряване или разработване на иновации в предприятия по програма „Иновации и конкурентоспособност“. Това каза зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на среща с представители на бизнеса в Русе, съобщиха от Министерството на икономиката.

    Срещата е част от информационна кампания за представяне на откритите процедури „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“ и „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020/ОПИК/.

    Процедурата „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“ е насочена към предприятия с най-малко три финансови години. По нея може да се кандидатства с проекти за внедряване в производството или реализация на иновативен продукт, или внедряване на процес включително собствена иновативна разработка, допълни зам. -министърът.

    Везиева посочи, че минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“ е 100 000 лева, а максималният - 1 милион лева за микро, малки и средни предприятия и до 1,5 милиона лева - за големи предприятия. „Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 97 791 500 млн. лева., а крайният срок за подаване на проектните предложения е 4 април тази година“, обясни тя.

    Втората открита процедура - „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ е предвидена за предприятия с по-малко от три приключили финансови години. По нея може да се кандидатства с проекти за разработване на иновативни продукти или процеси включително тяхното тестване, създаване на прототипи и пилотни линии, както и защита на интелектуалната собственост.

    Проектите могат да са свързани с участие в представяне на новите продукти или процеси. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 19 558 300 лева. Минималната помощ на заявената помощ по проект е 50 000 лева, а максималната - 391 166 лева. Крайният срок за кандидатстване е 5 май.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 18 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 23 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 23 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 1 ден
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам