четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4927 прочитания

    Нов умен часовник няма нужда от зареждане

    MATRIX PowerWatch пълни батериите си от топлината на човешкото тяло
    02 декември 2016, 15:21 a+ a- a

    MATRIX направи първият умен часовник който няма нужда от зареждане. PowerWatch използва температурата на тялото, за да генерира енергия за функционирането си. Устройството отброява изгорените калории по време на движение, нивата на активност и качеството на съня с нова термоелектрическа система. Освен това сензорите в часовника отчитат колко топлина отделя човешкото тяло и колко енергия е била добита от нея.

    Когато часовникът бъде свален от китката данните в него се съхранява в постоянната памет, а режимът за пестене на енергия поддържа информацията за времето.

    Отмерването на изгорените калории по време на движение става чрез отчитането на количеството топлинна енергия отделена от тялото. Корпусът е направен от устойчив алуминий, а безжичните чипове позволяват синхронизирането на информацията с приложенията за iOS и Android. Нагласянето на часовата зона става автоматично, а интерфейсът може да бъде променян през менюто. Освен това PowerWatch е водуостойчив и може да бъде потопен под вода до 50 метра.

    Захранването с термоелектрическа енергия е открито още през 1821. При липсата на волтаж електрическото напрежение може да бъде генерирано, ако са налице температурни промени. Термоелектричните материали, използвани за системата не губят топлината и имат отлични електропроводими характеристики. НАСА използва подобна технология за захранването на космическия апарат Voyager и марсохода Curiosity.

    Разработката отнема общо 5 години, като Matrix са почти готови с финалния продукт. В момента компанията събира средства през Indiegogo, за да вкара устройството си в масово производство.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 2 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 3 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 19 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 19 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 20 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място