петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7866 прочитания

    Кое е откритието на 2016 според мениджъри на водещи компании в България?

    Вижте кои революционни научни или технологични постижения са ги впечатлили най-много
    21 декември 2016, 08:50 a+ a- a

    Кои бяха откритията, които белязаха 2016? Това попитахме мениджъри на водещи компании в България. Вижте какво споделиха те:






    Откритието на 2016

    Тим Курт, изпълнителен директор на "Аурубис България" и президент на Германо-българската индустриална камара:
    „Очарован съм каква широка гама от възможности могат да осигурят дроновете за ежедневието. Най-накрая виждаме и голям тласък за електромобилност – с любопитство очаквам новини около развитието“.
     

    Зоя Паунова, изпълнителен директор на „АстраЗенека България”:
    „Като част от компания, докосната от силата на науката, искрено се вълнувам от научните постижения и вярвам, че те променят парадигмата за лечение на пациентите в положителна посока. От десетилетия учените прогнозират, че един ден геномните изследвания ще преобразят процеса на създаване на медикаменти, както и грижата за пациентите. Преди няколко месеца в Кеймбридж „АстраЗенека“ обяви мащабна геномна интегрирана инициатива, която ще доведе до значими промени и ускорение в разработването на нови медикаменти чрез технологичния напредък на следващо поколение геномно секвениране. Екипът ни в България прегръща с готовност новостите, които компанията майка ни предлага и с постоянство, и посвещение ги реализираме у нас в името на по-доброто лечение на българските пациенти“.
     

    Снимка: Юлиян Донов

    Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe:
    „Откритието на 2016 според мен е село Косово в Родопите, защото разкрива едно непознато лице, което туризмът в България може да има извън популярните дестинации, които всички познаваме“.

     

     

    Детелина Смилкова - председател на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ):
    „Откритието на 2016 според мен не е едно. Отдавна правим по няколко в годината и това е и обнадеждаващо, и стряскащо. Как да определим кое е по-важно – изкуственият панкреас, който заработи и дава живот на хиляди болни от диабет или т.нар. „имунно инженерство“, което помага на болни от рак, като видоизменя имунната им система. Не бива да подценяваме и новооткритите способности на машините да се учат сами, защото това означава, че скоро няма да имат голяма нужда от нас“.
     

    Максим Бехар, президент на световната ПР Асоциация ICCO, основател на M3 Communications Group:
    „Откритието на 2016 според мен и без съмнение е това, което британската научна експедиция намери в Черно море през есента на този година. България влезе в световните новини, но по-важното беше, че този факт сега ще отприщи невероятно голям интерес на учени от целия свят. Бяха открити запазени останки от плавателни съдове, за които се знаеше само от разкази и от книгите, голяма част от тях в много добро състояние“.
     

    Румяна Тренчева, регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа:
    „Ще Ви изненадам! Голямото откритие за мен през 2016 е, че социалният ни свят е станал напълно непредвидим, много по-объркан, има голямо обществено нетърпение и неприемане, а зад тези процеси стоят технологиите, които сякаш ни забързват, объркват и създават нереалистични представи за света ни. Моето откритие е, че този феномен ще прекрои напълно света ни в рамките на това десетилетие“.
     

    Андон Симеонов, вицепрезидент и регионален мениджър за България на SoftServe:Успешното изстрелване от spaceX на ракетата Falcon 9 в орбита и обратното й приземяване на подвижна платформа в океана. Това в недалечен план ще промени възприятието ни за съществуващите планети и възможността на човечеството да пътува извън пределите на земното кълбо.“

     

    Дарина Стоянова, изпълнителен директор на „Престиж-96“:
    „Не се чувствам компетентна да оценявам откритията в тези области (наука, технологии, медицина, космос) и се възхищавам на хората, които ги правят. Всяко откритие в тези области е важно за човечеството и само бъдещето ще покаже кое от тях ще преобрази живота ни по най-добър начин“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 9 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 10 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 11 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк