четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4298 прочитания

    MUFFIN Conference ще се проведе за шеста поредна година

    Повече за програмата, лекторите и темите разказва Елена Маринова, президент на "Мусала Софт"
    09 октомври 2017, 17:22 a+ a- a

    За шеста поредна година на 14 октомври в София ще се проведе специализираната технологична конференция MUFFIN Conference (вижте повече за събитието ТУК). Събитието в България е част от политиката на „Мусала Софт“ за инвестиции в образование, споделяне и обмен на знания. Свързахме се с Елена Маринова, президент на компанията, за да ни разкаже повече за програмата, лекторите и темите на конференцията. Ето какво сподели тя пред екипа на Economy.bg:

    Г-жо Маринова, как се роди идеята за MUFFIN Conference?
    Стартирахме MUFFIN Conference през 2012 г. като вътрешна технологична конференция на „Мусала Софт“, в рамките на която експерти от компанията споделят опита си. От 2014 г. насам, MUFFIN Conference е ежегодна, отворена за външни посетители и събира стотици софтуерни инженери, ИТ специалисти и някои от най-добрите лектори в сферата на технологичните иновации, тенденции, процеси и меки умения. Конференцията e с безплатен достъп след предварителна online регистрация на сайта или на място в деня на събитието.

    Разкажете ни повече за събитието. Каква е целта му, защо го организирате?
    MUFFIN Conference е част от политиката на „Мусала Софт“ за инвестиции в образование, споделяне и обмен на знания. Целта е да допълваме и развиваме ИТ общността, като разказваме нашата визия за бъдещето на софтуерния бранш; за проектите, по които работим; за технологичните, организационни и процесни предизвикателства, които срещаме и начините, по които се справяме с тях.

    Към кого е насочено събитието и с какво очаквате да бъде полезно и интересно за участниците?
    Основният фокус на събитието са професионалисти с опит в софтуерни проекти – те ще могат да извлекат най-много полза от лекциите, дискусиите и срещите с техни колеги по време на паузите. Конференцията е мащабна, но сме положили усилия да направим програмата компактна и да я съберем в един ден – с няколко паралелни линии, така че ще има и по-широко достъпни панели, където всеки с интерес в ИТ ще може да научи нещо интересно, да поговори с нашите експерти и да бъде част от зареждащата атмосфера на споделяне и обмен на знания.

    Кои са най-интересните теми и лектори по Ваше мнение и защо?
    MUFFIN е конференция, която всяка година се променя и обновява, затова обмисляме промените за 2018 г. още преди да се е провело изданието за 2017 г. Следим тенденциите във форматите, добрите примери от други успешни събития в тази сфера у нас и по света и се стремим да създадем максимално интересно, ефективно и полезно събитие. Важни са всички елементи, но разбира се, най-важни са лекторите. Тази година добавяме интерактивност с повече дискусионни панели в програмата. Комбинираме откриваща лекция на гост с четири паралелни линии на лекции и дискусионни панели на експерти от Мусала Софт – близо 40 души. Гост-лектор е представител на един от нашите ключови клиенти – Норберт Кауенховен, член на екипа за дигитализация на глобалната търговия на IBM и ръководител решения на IBM EU в областта на митниците, имиграцията и управлението на граници. Тема на презентацията му ще бъде блокчейн и най-новото в дигитализацията на глобалната търговия. Всички говорят за блокчейн, но той ще разкаже от първо лице за една от малкото реални мащабни имплементации – на IBM с Maersk. Презентациите на експертите от Мусала Софт са в най-предизвикателните и най-важните направления в съвременната софтуерна индустрия, което само по себе си е интересно за всеки специалист, който иска да се развива в тази насока. Гостите на MUFFIN Conference 2017 ще се срещнат с някои от водещите ни специалисти със солиден опит в областта на Front-End Development, Quality Assurance, DevOps, Business Analysis и Soft Skills. Включени са и дискусионни панели по темите Cloud Integration, Augmented Intelligence, Big Data, IoT, JavaEE, Quality Assurance, Front-Еnd, Business Analysis, UI/UX и други. Най-ценно в преживяването обаче ще е това, че всички презентатори ще представят реални проекти, по които са работили и прилагали концепциите и технологиите, които са тема на лекциите им. Самата аз винаги научавам по нещо от всеки, а ентусиазмът и професионализмът им са заразителни – това са хора, които не само умеят да предават знания, но са дълбоко навътре в темите, имат доста опит и продължават да надграждат в своята област. Затова са толкова любопитни и сесиите за въпроси и отговори след всяка лекция.

    Какво ново включва програмата на тазгодишното събитие?
    Новото в MUFFIN 2017 са дискусионните панели. В повечето от тях ще участват представители на мениджмънта на Мусала Софт с широк поглед и експерти с изключително задълбочени знания, които заедно с публиката ще обсъдят различни гледни точки за модерните концепции, традиционните и новите предизвикателства, свързани с блокчейн и криптовалути, DevOps, Augmented Intelligence, Big Data, Cloud, Business Analysis и т.н.

    Колко души очаквате да посетят събитието? Има ли такса за участие и как желаещите могат да се включат в Muffin Conference?
    Очакваме стотици посетители, събитието е безплатно, изисква регистрация през сайта на конференцията или на място в деня на провеждане.

    Предвижда се и томбола, бихте ли ни разказали повече за нея?
    По традиция, гостите на конференцията могат да очакват приятна атмосфера и атрактивни награди и изненади, осигурени от партньорите на събитието. Както и предходните години, специално избраните съпътстващите мини събития и игри на нашите партньори и приятели ще донесат по нещо вкусно, сгряващо, усмихващо и обогатяващо цялото изживяване. Харесва ни всички да си тръгват с подаръци, когато ни гостуват и на MUFFIN 2017 ще бъде така. Издателствата „Жанет 45“ и AMG Publishing ще предложат най-новите си заглавия с 20% отстъпка, а в края на конференцията някои от участниците ще спечелят книги от „Жанет 45“ или ваучер за книги на стойност 200 лв. от AMG Publishing. В обедните часове Бургери на пътя ще предложат на посетителите на конференцията вкусен обяд и специалния „MUFFIN бургер”. JOY Optics, GRAND OPTICS и ZEISS Experience Center ще изненадат един от посетителите с ваучер на стойност 300 лв., като ще предложат и отстъпка от 20% на предлагани от тях модели. Olives City Hotel ще награди един от участниците със спа уикенд за двама. Партньорът ни Red Bull ще дава крила на гостите на конференцията и ще подари „окриляващ“ стек Red Bull и два билета за Red Bull Flying Bach Show на един от участниците. Beefeater ще поддържа настроението с освежаващи коктейли. Комфорта и релакс атмосферата на MUFFIN Conference 2017 ще бъдат осигурени от Parachute-ka, партньорите ни от Карилакс ще предложат на гостите безплатни масажи на гърба и врата. За феновете на екстремните изживявания, по време на конференцията SkyVision ще дава 20% отстъпка на летателните развлечения, които предлага, а един от гостите ще спечели полет с жирокоптер. Любителите на велосипеди ще разгледат някои от най-новите модели на RAM Bikes и ще имат възможност да се сдобият с избрания от тях модел с 20% отстъпка. Ароматното кафе на събитието ще бъде осигурено от 3 Bourbons. В почивките между лекциите, посетителите на MUFFIN Conference 2017 ще имат възможност да обсъдят всичко около презентациите и да разговарят неформално с лекторите на по бира, осигурена от Stolichno. Освен това, гостите ще се забавляват и с игра, организирана от „Real life“. Един късметлия ще спечели ваучер за тестово шофиране на нов модел Mini.  Musala Foods ще подкрепи участниците с вкусни и полезни енергийни барчета. Kahuna creations и WoW Gadgets Shop ще изненадат с подарък един от посетителите на конференцията и ще дадат на друг отстъпка от 50% за избрани джаджи.

    Планирате събитие от същия формат, което да се проведе в Скопие. Какво Ви мотивира да вземете такова решение?
    MUFFIN конференцията не за първи път излиза извън България, а в Скопие ще бъдем за 3-та поредна година. Събитието там е на 28 октомври, 2 седмици след София, ще има сходства, но и разлики – например гост-лектор е отново представител на високо ниво от наш клиент – Щефан Кленхард от ESG, голяма немска компания, в партньорство с която изпълняваме проекти за автономните автомобили на BMW. Ще има и по-засилено участие на мусаленците от офиса ни в Скопие. Всъщност именно те и успеха на развойния ни център там са причината MUFFIN да се случва във все по-голям мащаб и в Македония.


    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 8 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 11 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк