четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5362 прочитания

    Кое е откритието на 2017 според мениджъри на водещи компании в България?

    Вижте кои революционни научни или технологични постижения са ги впечатлили най-много
    19 декември 2017, 08:41 a+ a- a

    Кои бяха откритията, които белязаха 2017? Това попитахме мениджъри на водещи компании в България.

    Вижте какво споделиха те:

    Откритието на 2017

    Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на „Шнайдер Електрик”:
    „Откритието на 2017 за мен е свързано с развенчаването на някои митове и факта, че хората започнаха да разпознават популизма и демагогията в обществото. Вярвам, че способността да разграничаваме истинските новини от фалшивите, ни позволява да взимаме правилните решения“.

    Елена Маринова, президент на „Мусала Софт“:
    „В нашата индустрия откритията са безчет и концентрацията им расте във всички посоки – да вземем блокчейн технологията, която преживя истински бум през 2017 – от една страна в нея има колосален потенциал да промени съществото на начина, по който се прави бизнес, от друга страна - това, което избуя най-бързо бяха криптовалутите - изключително интересен феномен даже не заради самите тях, а заради поведението на хората към нещо, толкова нереално, колкото и старомодните валути, но дори няма качествена инфраструктура за връзка с реалния свят (трудно можеш да си купиш баничка с биткойн). И все пак – най-впечатляващо според мен за 2017 са не откритията сами по себе си, а това, че вече минаваме към живот, в който всичко около нас е умно и свързано – вкл. градове, домове, коли, медицина и се променя начинът, по който се случва буквално всичко. Машинното самообучение, изкуственият интелект, огромните данни, които вече започваме да знаем как да обработваме и използваме – всичко това влезе в етапа на снежната топка – не може да бъде спряно и започна да бъде масово осъзнавано“.

    Васил Терзиев, съосновател на „Телерик“ и „Телерик Академия“:
    „Откритието на 2017 според мен не е едно, а съвкупността от открития и подобрения в сферата на изкуствения интелект и роботиката. Скоро това ще ни доведе или до неподозирано хубаво бъдеще или до една от най-големите, а може би и последната, криза на човечеството“.

    Саша Безуханова, основател и председател на Move.bg:
    „Откритието на 2017 според мен е блокчейн „революцията“. Това не е откритие на 2017, но през тази година има истински бум на създаване на алтернативни системни решения, базирани на блокчейн, в на практика всяка област на обществено развитие – банкови, бизнес и обществени системи. В България има много активна блокчейн общност и очаквам тя да роди бизнеси със световен магнитуд“.

    Бойко Сачански, управител на Billa България:
    "Откритието на 2017 според мен със сигурност е в областта на медицината, защото с напредване на възрастта ставам все по-заинтересован лично именно от тази наука".

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 38 минути
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 4 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 5 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки