четвъртък, 22 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  25292 прочитания

  Световният ден на думата „Благодаря“ е

  Колко често казвате „Благодаря“?
  11 януари 2018, 10:24 a+ a- a

  Днес, 11 януари, отбелязваме Световния ден на думата „Благодаря“ (International Thank Day). Празникът е предложен през 1994 от Ейдриън Сиукс Купърсмитл.  

  На този ден отдаваме почит на силата на благодарността в живота си. Проучванията показват, че редовната употреба на думата „Благодаря“ в ежедневието има положителен ефект върху нашето здраве, емоционално състояние, взаимоотношения и ни помага да се справим със стреса.

  „Бог ви е дал дара на 86 400 секунди днес. Използвахте ли една от тях, за да кажете „благодаря“? - Уилям Уорд

  „Дори ако единствената молитва, която сте изричали през живота си, е „Благодаря“, това е достатъчно.“ - Майстер Екхарт

  „Когато започнете да се радвате на своите моменти, изпитвайки благодарност за красотата на живота и природа около себе си, ви ще се заредите с огромна енергия. Можете да използвате тази енергия, за да създавате и постигате мечтите си“ - Майкъл Телъпари

  Благодарихте ли на някого днес? Колко често казвате „Благодаря“? 

  Всеки ден е безценен подарък. Единственият, който имаме сега и единственият адекватен отговор на него е благодарността. Ако се научим да благодарим все едно е първият или последният ден в живота ни, ще прекараме този ден наистина добре.

  Във видеото по-долу режисьорът Луи Шварцберг ни напомня колко важно е да благодарим.

  Мислите си, че днес е просто един ден от живота ви? Всеки ден е безценен подарък. Единственият, който имате сега и единственият адекватен отговор на него е благодарността. Ако се научите да благодарите все едно е първият или последният ден в живота ви, ще прекарате този ден наистина добре. 

  Отворете очите си, насладете се на цветовете около вас, погледнете небето - толкова рядко го правим и забелязваме колко е различно. Ние просто мислим за времето като добро или лошо, без да се замисляме за всичките му нюанси. Времето точно днес е уникално и може би никога няма да се повтори точно в този вид някога. Облаците никога няма да се подредят точно по този начин...

  Отворете си очите и погледнете света. Погледнете лицата на хората. Всяко от тях крие уникална човешка история, която вие никога няма да проумеете напълно. Не само тяхната история, но и на техните предци. 

  Отворете сърцето си за невероятните дарове, които ни дава цивилизацията. Електричеството, топлата и студената вода, питейната вода. Благодарете за нещата, които имате в живота си. И тогава ще имате имате наистина добър ден...

   

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 7 часа
  85% от работните места на бъдещето още не съществуват
  Смяната на хора с роботи може да съкрати разходите за труд с до 90%, посочват анализатори от Dell
  преди 9 часа
  Telus откри новия си бизнес център в София
  Компанията планира да инвестира 150 млн. евро в българската икономика до 2020
  преди 10 часа
  Google води преговори за придобиването на Lytro
  Компанията иска да развиe продуктите си за виртуална реалност
  преди 12 часа
  Средната цена на земеделската земя в Югозападния район е най-ниска
  Вижте колко струва обработваемата площ в различни държави от ЕС