събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11044 прочитания

    „Филип Морис Интернешънъл“ строи фабрика за бездимни изделия в Германия

    Съоръжението ще произвежда по-малко вредни алтернативи на цигарите
    20 юни 2017, 16:35 a+ a- a

    Тютюневата компания „Филип Морис Интернешънъл“ обяви плановете си за инвестиция в размер на 320 млн. долара в нова високо-технологична фабрика в Дрезден, Германия, в която ще се произвеждат иновативните бездимни продукти HEETs. Това са тютюневите стикове, които се ползват с устройството за нагряване на тютюн (IQOS).

    Строителството на съоръжението с площ 80 000 кв. м. се планира да започне до края на 2017 г. Пускането в експлоатация е планирано за началото на 2019 г. Във фабриката се очаква да работят около 500 души.

    IQOS и HEETs се предлагат на пълнолетните пушачи в Германия от юни 2016 г., като в началото бяха пуснати за продажба пилотно в Мюнхен, Франкфурт и Берлин. В момента новите продукти се продават в основни градове на повече от 25 пазари в света. 

    „Тази инвестиция представлява още една стъпка към едно бъдеще, в което бездимните изделия ще заменят цигарите. Над 2 милиона души вече са се отказали от цигарите и са преминали към IQOS, и ние сме убедени, че това е само началото. Поели сме твърд ангажимент да отговорим на търсенето на потенциално по-малко вредни алтернативи на цигарите“, коментира Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИ.

    „Успешният старт на IQOS в Германия и резултатите на продукта в други европейски страни ни дават повод за оптимизъм. Европа се превърна в център на инвестициите в изследователска и развойна дейност на ФМИ за разработване на по-добри алтернативи на цигарите“, коментира Фредерик де Вилде, президент на ФМИ за Регион Европейски съюз.

    Германия става част от увеличаващия се списък от държави, в които ФМИ произвежда тютюневи стикове за IQOS, сред които са Италия и Швейцария. Освен това ФМИ наскоро обяви преустройство на цигарената си фабрика в Гърция. До края на 2018 г. ФМИ планира да достигне общ производствен капацитет за хийт стикове HEETs от близо 100 милиарда къса.

    От 2008 г. във ФМИ работят над 400 учени и експерти и са инвестирани над 3 милиарда долара в изследователска и развойна дейност за извършването на научни изследвания на бездимните продукти. Компанията предоставя своите научни методологии и констатации за независима оценка от трети страни и е публикувала своите изследвания в над 200 статии и книги от 2011 г. до сега. Резултатите от научните изследвания, проведени от ФМИ, сочат, че IQOS може да намали риска от вредно въздействие в сравнение с пушенето, и е по-добър избор за онези, които така или иначе биха продължили да пушат.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство