вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5118 прочитания

    За 53% от младото поколение мобилният телефон е най-добър приятел

    Почти всеки втори родител признава, че дава мобилния телефон на детето си, за да си играе с него, сочи ново проучване
    15 март 2018, 15:28 a+ a- a

    Мнозинството (76%) от младото поколение (16-20 години) признават, че изпитват паника, ако помислят, че са загубили телефона си. Това показва глобално проучване на Motorola за нарушения ни баланс между живота и смартфона.

    То е проведено на територията на 4 континента в едни от най-горещите точки за технологиите в момента – Бразилия, Индия, САЩ и Франция. В проучването са ангажирани изследователи от най-високо професионално ниво в световен мащаб, а зад анализа му застава брилянтният ум и гуру в науката за изучаване на щастието и световен TED Speaker - д-р Нанси Еткоф от Харвардския университет.

    Данните показват, че 80% от активното население на възраст между 21 и 37 години предпочита да дискутира неудобни теми писмено, отколкото да разговаря със събеседника си лице в лице.

    Междувременно повече от половината от младежите (56%) споделят, че половинките им са ревнували от техния смартфон. Почти всеки втори родител пък признава, че дава мобилния си телефон на детето си, за да си играе с него. 53% от младото поколение определят мобилния си телефон като техен най-добър приятел, а 19% го посочват за своя сродна душа. 57% от респондентите на възраст между 38 и 53 години заявяват, че държат телефоните си на нощното шкафче, а 28% проверят известията си, когато се събудят през нощта. 46% от потребителите на възраст между 21 и 37 години признават, че пишат на телефоните си, докато шофират, а при тези на възраст между 38 и 53 години процентът е 32%. 33% от всички анкетирани признават, че проверяват повече от 20 пъти на ден телефона си за нови известия. Повече от 6 часа общо на ден прекарват потребителите със своя смартфон, но едва 7% от всички запитани използват мобилното си устройство, за да четат книги.

    "Ние сме единствените на пазара, които излизаме с реални и работещи инструменти, които да подобрят баланса на хората между живота и смартфона - необходимост, която самите потребители признават, че изпитват” казва Владислав Иванов, General Manager на Motorola за Югоизточна Европа.

    Част от тези решения са вече достъпни и на нашия пазар. Като например приложението Space, насочено към потребители, проявяващи признаци на поведение от т.нар. тип „заешка дупка“, при което се наблюдава “потъване” в смартфона и прескачане от приложение в приложение. Space е съвместна разработка на Motorola с 6 топ университета, сред които и Оксфорд.

    Модулната екосистема е второто решение, което американският бранд предлага. Motorola е първият в света производител, който реализира модулната концепция на пазара и позволи на потребителите да използват своя смартфон по „споделен начин“– споделяйки екрана си чрез проектор, споделяйки музиката, която слушат чрез тонколонка и още много. По този начин производителят се опитва да социализира използването на устройствата.

    Третата препоръка е свързана с т.нар. Moto Actions - специални функционалности на смартфоните Motorola, които позволяват гласови команди, управление чрез жестове и проверка на известията само с едно докосване, отново с цел да не се „потъва в заешката дупка“.

    Moto Display пък известява дискретно и позволява контрол на осветеността на екрана. Всеки потребител може да провери нивото на собствения си баланс, като попълни въпросника, свързан с неговите лични навици при употреба на смартфона, на phonelifebalance.motorola.com. На специално създадената за целта платформа потребителите ще получат и полезни съвети и препоръки, с които да постигнат хармония между реалния свят и този на мобилните технологии.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 54 минути
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 2 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 6 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 6 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд