петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3319 прочитания

    Най-големите ни страхове: да не бъдем обграбени и да не забравим включени електроуреди, когато сме навън

    Проучване показа притесненията на българите, свързани със сигурността на техния дом
    03 май 2018, 15:08 a+ a- a

    Всеки четвърти българин се притеснява да не бъде ограбен, когато не е вкъщи. Другите ни основни страхове са, че са забравили отключена входната врата (48%) или включени осветление или електроуред (40%). Това показва онлайн проучване на Мтел, част от A1 Group, за притесненията на българите, свързани със сигурността на техния дом.

    Над една трета (35%) от анкетираните се притесняват, че са забравили да изключат електрически уред поне веднъж в седмицата, а 10% - всеки ден. За 20% от всички анкетирани тези страхове са толкова силни, че ги карат да се върнат до вкъщи, за да проверят съмненията си, поне веднъж в седмицата. 4% се връщат всеки ден, а 8% - два-три пъти на седмица.

    След страха дали са заключили вратата (48%) най-честото притеснение за българите е дали са изключили осветлението (31%), телевизора (12%), компютъра (10%), ютията (9%) или котлона (6%). Търсейки решение на тези тревоги, 80% от анкетираните или 8 от 10 човека заявяват, че биха се доверили на интелигентна система с изкуствен интелект, с която да могат да контролират дистанционно уредите у дома си.

    Проучването бе проведено във връзка със старта на Мтел Smart Home – решение, което позволява на потребителите да контролират, както осветлението и електроуредите си, така и сигурността на дома си, директно от едно смартфон приложение. Това е продукт за управление на дома, който разполага с изкуствен интелект (AI) и изучава навиците за ползване, за да се пригоди към предпочитанията на всеки член на семейството.

    В зависимост от нуждите на дома, Smart Home се предлага в два пакета – Comfort и Security. Пакет Comfort е именно за онези, които се притесняват за забравени включени електроуреди. С него потребителите могат да ги управляват дистанционно с едно натискане на бутона от своя смартфон. Comfort позволява и опцията осветлението вкъщи да се включва автоматично, когато се стъмни навън.

    За тревожещите се дали са оставили прозореца отворен и дали няма да бъдат ограбени е пакетът Security. Освен сензорът, който показва дали има отворена врата или прозорец след напускане на дома, допълнително спокойствие осигурява и осведомяването за присъствието на непознати в жилището. В такъв случай Smart Home изпраща и известие до телефона на потребителя.

    Smart Home Comfort и Security могат да се вземат на цени от 7 лв. на месец или 149,99 лв. в брой с пакет Smart Home Standard в магазинната мрежа на Мтел или на онлайн магазина на телекома на www.mtel.bg.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 32 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 38 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове