четвъртък, 18 януари 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3847 прочитания

  Илия Левков е новият председател на Асоциацията на бизнес клъстерите в България

  Той е председател на УС на Индустриален клъстер „Електромобили”, има управленски опит, както и опит при управление и изпълнение на европейски проекти
  06 март 2014, 15:51 a+ a- a

  Илия Левков

  Управителният съвет /УС/ на Асоциацията на бизнес клъстерите в България /АБК/ избра Илия Левков за свой нов председател. Изборът беше направен няколко месеца преди изтичането мандата на досегашния председател Петър Статев. Причината е, че в края на миналата година Статев бе избран за вицепрезидент на Европейския институт по телекомуникационни стандарти. Петър Статев остава в ръководството като член на УС на АБК, като по този начин ще се запази и приемствеността, съобщиха от АБК.

  Илия Левков е председател на УС на Индустриален клъстер Електромобили /ИКЕМ/. Той е бил регионален мениджър на Спиди АД, ръководител офис на Инвестбанк АД. Той е председател на Стопанската камара - Петрич от 2000 и член на УС на Регионалната стопанска камара – Благоевград.

  Илия Левков има опит в управление и изпълнение на европейски проекти, бил е регионален координатор по проект по ОП Административен капацитет. В момента е председател на Секторен консултативен съвет за сектор Електромобили по проект „Развитие и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите по браншове и региони“, изпълняван от Българска стопанска камара.

  Левков има магистърска степен по индустриален мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство, София. Специализирал е Корпоративен мениджмънт в Йокохама, Япония.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 38 минути
  Общо 600 млн. лв. са инвестирани у нас от началото на годината
  Инвестициите ще осигурят близо 900 нови работни места
  преди 2 часа
  Coca-Cola открива ИТ развоен център в София
  Ще бъдат разкрити 130 работни места
  преди 1 час
  ЕК предложи по-гъвкави ставки на ДДС
  Новите правила обещават и по-малко бюрокрация за малките предприятия
  преди 2 часа