вторник, 20 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3984 прочитания

  Илия Левков е новият председател на Асоциацията на бизнес клъстерите в България

  Той е председател на УС на Индустриален клъстер „Електромобили”, има управленски опит, както и опит при управление и изпълнение на европейски проекти
  06 март 2014, 15:51 a+ a- a

  Илия Левков

  Управителният съвет /УС/ на Асоциацията на бизнес клъстерите в България /АБК/ избра Илия Левков за свой нов председател. Изборът беше направен няколко месеца преди изтичането мандата на досегашния председател Петър Статев. Причината е, че в края на миналата година Статев бе избран за вицепрезидент на Европейския институт по телекомуникационни стандарти. Петър Статев остава в ръководството като член на УС на АБК, като по този начин ще се запази и приемствеността, съобщиха от АБК.

  Илия Левков е председател на УС на Индустриален клъстер Електромобили /ИКЕМ/. Той е бил регионален мениджър на Спиди АД, ръководител офис на Инвестбанк АД. Той е председател на Стопанската камара - Петрич от 2000 и член на УС на Регионалната стопанска камара – Благоевград.

  Илия Левков има опит в управление и изпълнение на европейски проекти, бил е регионален координатор по проект по ОП Административен капацитет. В момента е председател на Секторен консултативен съвет за сектор Електромобили по проект „Развитие и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите по браншове и региони“, изпълняван от Българска стопанска камара.

  Левков има магистърска степен по индустриален мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство, София. Специализирал е Корпоративен мениджмънт в Йокохама, Япония.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 18 часа
  Рекорден ръст на търговията ни със Сърбия
  Двустранният стокообмен възлиза на над 1 млрд. евро
  преди 19 часа
  L’Oreal придоби канадския лидер в добавената реалност ModiFace
  Козметичната компания разширява услугите си в областта на технологиите за красота
  преди 21 часа
  ЕП: Фирмите ще плащат данъци там, където реализират печалба
  При изчисляването на данъчните им задължения ЕК да отчита и как компании като Facebook, Google и Amazon използват личните данни за реализиране на печалба, призоваха евродепутатите
  преди 22 часа
  Путин печели четвърти мандат с рекордна победа
  Почти 56 млн. руснаци са гласували за него