петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10614 прочитания

    Алфредо Кулебро: Промяната е всичко

    Защо промяната е най-важното нещо, за да си успешен днес, отворени ли сме за такава и как да променим нагласата си? Вижте какво сподели популярният международен лектор пред Economy.bg
    18 юни 2014, 11:55 a+ a- a

    Всичко е промяна и за да се развиваме и вървим напред, трябва да се променяме непрекъснато. В това е убеден мексиканецът Алфредо Кулебро - изявен международен лектор, понастоящем изпълнителен директор и основател на SalesPartners Latin America.

    Вярвайки в това, Алфредо работи, за да подпомага развитието и промяната на нагласата у много хора и компании по света. Алфредо Кулебро е международен оратор и лектор в Мексико, САЩ, Панама, Еквадор, Колумбия и Испания. Той е автор на книгата „Esto tiene que cambiar“ („Това трябва да се промени“).

    Какви са впечатленията от България? Отворени ли сме българите към промяна?

    Кулебро изнесе лекция на тема „Прегърни успеха” в София по покана на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Събитието бе част от „Лидери за бъдещето”, една от най-популярните инициативи на Форума, която дава възможност на млади таланти и мениджъри да се учат директно от най-добрите в глобалния бизнес свят. В рамките на събитието Кулебро представи и българското издание на книгата си „Това трябва да се промени!”.  

    Алфредо бе категоричен, че българите осъзнаваме колко важна е промяната и сме готови да се променяме. Но знаем ли как и откъде да започнем? Вижте какво сподели преди лекцията си той пред Economy.bg:

    Истинската промяна е в нашата глава

    Какво да направим, за да приветстваме промяната?

    Най-големият проблем в живота на всеки от нас според Алфредо, е онзи вътрешен глас, който чуваме непрекъснато в главата си. Защото ние обикновено харесваме промяната и сме готови на нея, но нещо дълбоко в съзнанието ни спира, казвайки ни: „Не, не мога, не знам кой е най-добрият начин...“. Най-добрият начин, продължи той, е да предприемем действие и да позволим на промяната да се случи. Затова, накарайте този вътрешен глас да спре да говори, препоръча Кулебро. „Отговорността за вашите действие е в самите вас. Спрете да си намирате извинения или да вините или съдите другите – те не са отговорни за вашия живот. Вашият живот е ваш проблем. Никой не може да ви помогне, ако вие сами не го направите. Никой няма да „влезе“ в главата ви и да ви каже – ти трябва да промениш нещата“. Алфредо отбеляза, че често не осъзнаваме това и обикновено си мислим, че имаме нужда от помощ от гуру или някой по-велик от нас. „Да, тези хора могат да ви дадат някои идеи, но истинската промяна е във вашия мозък“, продължи той. „И след като промените мисленето си, трябва да разберете, че самоуважението е най-важният актив, който притежавате... Затова седнете и помислете върху въпроса „Кой съм аз?“. 

    Какво трябва да знае човек, когато е на прага на една от най-големите промени в живота си - избора на професия?

    Пътят към щастието е да правиш това, което желаеш, и това, което ти носи удоволствие

    Изборът на професия е може би една от най-големите промени, пред които се изправя човек в живота си. Много млади хора предстои да поемат по пътя на своето професионално развитие. Преди да направят своя избор, посъветва Алфредо, те трябва да си задават правилните въпроси - защо са тук, каква е тяхната мисия в живота, защо мислят така, защо учат това. Те трябва да се запитат преди всичко „Защо?“ и едва тогава могат да осъзнаят истинската си мисия. Мисия, които им дава причина да вървят напред и да се развиват.

     Във всяка една сфера на живота и бизнеса ти трябва да си напълно наясно каква е твоята мисия, за да постигаш целите в живота си... Пътят към щастието е да правиш това, което желаеш, и това, което ти носи удоволствие“, категоричен бе мексиканецът. 

    Защо управлението на промяната е важно за бизнеса?

    Да управляваш, означава да помагаш

    Освен да променя нагласата на хората и помага на човечеството да подобри качеството си на живот, Алфредо работи и с много лидери на компании по света. Защо управлението на промяната е толкова важно за растежа на бизнеса?

    Управлението на промяната в компаниите е важно, защото всичко е свързано с хората“, обясни КулеброКогато мислите за мениджмънт, трябва да мислите за това, как може да помагате на другите. Когато помагате на другите да бъдат по-добри хора, вие започвате да работите по правилния начин. Едва след това вие може да искате резултати от тях. Защото, когато искате само резултати, всявате страх. Преди това трябва да подходите към тях като към личности и да се интересувате как се чувстват

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 8 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство