петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2924 прочитания

    Стартират номинациите за Наградите за отговорен бизнес 2014

    Българският форум на бизнес лидерите обяви началото на 12-тото издание на конкурса
    04 ноември 2014, 16:08 a+ a- a

    Отляво надясно: Георги Руйчев, изпълнителен директор, Ираван Хира, председател и Мария Шишкова, член на УС на БФБЛ

    Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) даде начало на номинациите за 12-тото издание на своите Награди за отговорен бизнес - най-престижният конкурс за корпоративна социална отговорност у нас.

    „Годишните ни награди са нашият начин да насочим вниманието към устойчивия бизнес, който прави добро и оставя следа”, отбеляза председателят на Форума Ираван Хира на специална пресконференция в пресклуба на БТА днес.

    „Целта ни е не толкова състезанието – въпреки че има победители, награди и бляскава церемония, а подкрепата и популяризирането на компаниите с отговорно поведение към обществото и техните добри практики, което може да увлече и други последователи. Убедени сме, че това е пътят, по който да постигнем целта си – да направим България желано място за инвестиции, работа и живот”, допълни той.

    Отговорността към обществото е присъща на все повече компании – от БФБЛ напомниха за ръста от 300% в усилията на корпоративния сектор да подпомага социални каузи от началото на конкурса през 2003 досега.

    „Това, че българският бизнес инвестира в обществено значими проекти въпреки липсата на стабилност и сигурност в политическата и икономическа среда живот означава, че вярва в хората и в страната си”, каза Мария Шишкова, член на УС на БФБЛ. „Всяка година отбелязваме рекорди в броя на номинациите, надяваме се, че тенденцията ще продължи”, добави тя. „Призовавам все повече компании да споделят проектите си с нас и заедно да излъчим посланието, че в България можеш да успееш, като правиш стойностни неща”.

    Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени по повод петата годишнина на Форума. Конкурсът е национален, в него могат да вземат участие всички компании, опериращи на българския пазар независимо от размер, сфера на дейност и дали са членове на Форума или не. 

    Номинации се приемат в следните шест категории: „Инвеститор в знанието”, „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, „Инвеститор в околната среда”, „Маркетинг, свързан с кауза” и „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие”. Един от всички номинирани проекти ще получи специалната награда „Eнгейдж” на Международния форум на бизнес лидерите, който отличава степента на ангажираност на служителите.

    Номинации се приемат до 15 януари 2015. Кандидатстването е онлайн на сайта на Форума www.bblf.bg.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 9 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 9 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 10 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 12 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години