събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    20386 прочитания

    Какви книги препоръчва Уорън Бъфет?

    Тези книги ще ви направят милионери, твърди популярният инвеститор
    17 юли 2015, 14:55 a+ a- a

    Ако искате да станете милионери, прочетете тези книги. Те ще ви помогнат, твърди най-популярният инвеститор в света - Уорън Бъфет.  Бъфет не е предприемач, той умее да инвестира и го прави наистина добре. Но за да си успешен на финансовите пазари, трябва го правиш по-скоро от позицията на предприемач, а не от позицията на клиент. Неслучайно в списъка на Бъфет освен специализирани заглавия в сферата на инвестирането, виждаме и интересни бизнес книги. Вижте кои заглавия препоръчва той:

    1. Business Adventures на Джон Брукс. Книгата съдържа 12 статии, писани от Брукс през 60-те години за New Yorker. Това е най-добрата бизнес книга за всички времена и според основателя на Microsoft Бил Гейтс. 

    2. Common Stocks and Uncommon Profits на Филип Фишер. Фишeр е един от пионерите на финансовия анализ. Книгата представлява класическо ръководство за инвестиране въз основа на информирани проучвания. Книгата учи инвеститорите как да преценяват  една компания и нейните възможности за печалба и на база на това да вземат инвестиционни решения.  Тази книга, повече от всяка друга, илюстрира цялата инвестиционна философия на Уорън Бъфeт.

    3. Dream Big на Криситан Кореа. Освен от популярни бизнес икони като Стив Джобс, Бил Гейтс, Джак Уелч, можем да научим много и почерпим вдъхновение и от други успешни предприемачи по света. Книгата разказва бизнес истории на предприемачи от Южна Америка. 

    4. The Little Book of Common Sense Investing на Джон Богъл. В книга Богъл обяснява детайлно диверсификацията в инвестирането основно под формата на индексен фонд и ниски управленски такси. Богъл е създател на първия индексен фонд. Той е познат като един от най-големите критици на взаимните фондове заради високите такси, които те събират от своите акционери. 

    5. The Most Important Thing на Хауърд Маркс. Тази книга е контраагумент на теорията за здравия разум в инвестирането. Вместо да опрости принципите на инвестирането, авторът прави точно обратното. Показва как много върхови инвестиционни постижения се резултат от балансирането между много и сложни фактори. Все пак авторът се опитва да обясни максимално разбираемо как действат тези сложни фактори. 

    6.  The Intelligent Investor на Бенджамин Грахам. Бъфет не веднъж е споменавал, че това е най-добрата книга за инвестиции писана някога. В нея той излага важни основополагащи принципи в инвестирането. Тя е нещо като свързващо звено между гореспоменатите книги The Most Important Thing и The Little Book of Common Sense Investing.  

    7.  The Outsiders на Уилям Торндайк. Торндайк разкрива истинското значение на лидерството, като разказва за лидери, които успяват да пожънат успех, въпреки че пренебрегват конвенционалната мъдрост. 

    8. Where Are the Customers' Yachts? на Фред Шуед.  Книгата представлява забавно четиво, което разказва за посетител на Уолстрийт. Разглеждайки снимките на яхтите на брокерите, той задава въпроса: „Къде са яхтите на клиентите?“. Книгата обръща внимание на това, че много брокерски къщи се създават, за да увеличават състоянието на своите брокери, често за сметка на клиентите.   

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 21 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 22 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство