петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    19533 прочитания

    7-те най-често срещани типове мениджъри

    Вижте кои са те и как се работи с тях
    29 юни 2018, 16:10 a+ a- a

     

    Докато израствате професионално, независимо дали в рамките на голяма мултинационална компания или работейки за малка неправителствена организация, ще се сблъскате с различни типове мениджъри. От Inc.com са направили списък на най-често срещаните типове.

    Вижте кои са 7-те типа мениджъри:

    1. Мениджърът, който не се меси: тези мениджъри се гордеят със свободата и гъвкавостта, която предоставят на служителите си. Те няма да ви се месят в проектите, но същевременно ще ви дадат малко насоки, как да стартирате. Те считат, че служителите дават най-доброто от себе си, когато никой не им се меси. Ако попаднеш на такъв мениджър, трябва да знаеш, че комуникацията е ключов фактор. Ако искаш помощ, трябва да я поискаш. Ако нещо е неясно, трябва да попиташ. Иначе ще трябва да се оправяш сам.

    2. Мениджърът, който се изкачва по стълбата на властта: отчаяни да изкачат йерархичната стълба на властта, те се фокусират единствено върху това, как работата им изглежда в очите на висшестоящите. Може да са нарцистични и егоцентрични. Обичат да чувстват, че имат власт върху другите. Не са гъвкави и налагат стриктни правила и срокове. Предизвикателство за всички е да работят с такъв тип мениджър. Затова е важно, където може да се правят компромиси.

    3. Микромениджърът: не е лесно да се работи и с микромениджърите. Те обичат да дълбаят в детайлите, да казват какво и как да се направи по минути. Можеш да изкажеш мнението си, но микромениджърите едва ли ще се променят.

    4. Мениджърът приятелче: този тип мениджър иска да ти бъде приятел на работното място. Когато ти дава обратна връзка или съвет, ще смекчава тона. Няма да има стриктни срокове. Така от една страна, разполагаш с гъвкавост в действията си, но от друга, няма да получаваш конструктивна критика, която да ти помогне да се развиваш.

    5. Мениджърът, който често променя позицията си: на този тип мениджъри им липсва фокус или поне последователност във фокуса. Те започват седмицата, поставяйки акцент върху един проект, но по средата на седмицата те вече са променили мнението си. Може да са се ентусиазирали за дадена маркетингова кампания и дни по-късно напълно да изгубят интерес, когато нещо ново им хване окото. Имат много енергия, но твърде бързо променят приоритети си и човек трудно може да ги следва. Добре е често да се обсъждат приоритетите и да се инвестира време в работата по някой от тях само ако сте сигурни, че той ще е траен.

    6. Апатичният мениджър: този тип мениджъри въобще не се интересуват от работата си или от позицията си на мениджъри. Трудно се комуникира с тях. Те са безразлични по отношение на най-големия ви успех или провал.

    7. Балансираният мениджър: това е най-рядко срещаният тип мениджър, защото той съчетава много различни качества, които обаче успява да балансира добре. Той ще ти предостави гъвкавост, но без да те отчуждава от себе си, ще е достъпен, но без да преминава професионалната граница. Ще промени мнението си, но без да губи фокуса върху първоначалната цел.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 9 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 10 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 11 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк