сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11111 прочитания

    Предприемач на плажа след 12 години в корпоративния свят

    Джейна Барет напуска работата си в Силициевата долина и започва собствен бизнес, който управлява от плажа в Белиз
    26 юли 2016, 12:10 a+ a- a

    Снимка: Facebook

    От 12 години Джeйна Барет работи като маркетинг специалист в американска компания в Сан Франциско. Получава заплата, с която може да си купи всичко, което пожелае. Въпреки това, след дългогодишно кариерно развитие, решава да напусне офиса и да започне работа... на плажа в Белиз. Доходите ѝ са наполовина по-малко, но твърди, че никога не се е чувствала по-щастлива.

    „След 12 години кариерно развитие реших, че е време да опитам нещо различно и да помисля какво наистина означава за мен кариерен успех и щастие“, разказва Джeйна за Fast Company. Затова обръща гръб на живота в Америка и бързо изгражда нов бизнес, който управлява на пълен работен ден от Белиз. Офисът ѝ е на метри от плажа под палмите. Казва, че отдавна не използва будилник и се буди сама в 6.00 от слънчевите лъчи и песента на птиците. 

    Но преди да започне „работа в рая“, споделя, че е трябвало да вземе някои доста трудни решения, за да изгради работещ бизнес, който да управлява от друга държава. Като например да скъса напълно със стария начин на живот и да избере правилната пазарна ниша. „Изберете дейност, в която може да управлявате бизнеса си дистанционно и въз основа на настоящите си умения и опит. След това изградете собствена марка, независимо дали сте дизайнер, програмист, маркетинг специалист. Винаги трябва да имате отговор на въпроса: „С какво съм различен от конкурентите си?“, съветва тя.

    В първия месец Джeйна се фокусира върху разработването на лого, сайт и визитки. И осъществява множество контакти, благодарение на които популяризира новото си начинание. След това регистрира официално компанията си First Page – агенция, която консултира стартиращи компании в популяризация на марката със съдържание и социални кампании. След тази голяма промяна в живота Джeйна споделя, че се чувства по-балансирана, по-спокойна и по-щастлива от всякога.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    преди 2 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 4 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 19 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 20 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 21 часа