понеделник, 28 май 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  12327 прочитания

  Кое е умението, което мениджъри на водещи компании в България искат да придобият през 2017?

  Вижте и какво са научили те за себе си през тази година
  22 декември 2016, 10:36 a+ a- a

  Краят на годината и началото на следващата обикновено е време за равносметки – какво сме научили и какво още искаме да усъвършенстваме в себе си. С тези въпроси Economy.bg се обърна към мениджъри на водещи компании в България.

  Вижте какво споделиха те:

  Дарина Стоянова, изпълнителен директор на „Престиж-96“:
  Това, което научих за себе си през 2016, беше, че не съм забравила да карам колело, благодарение на най-новата ни страст към колоезденето, която открихме със съпруга ми. Опитвам се да прекарвам колкото се може повече време сред природата и да се движа, защото това ми помага да се зареждам с енергия, позитивизъм, прави ме по-креативна и работоспособна“.
  Умението, което искам да придобия през 2017, е да бъда търпелива, защото ми пречи това, че не го умея“.

  Тим Курт, изпълнителен директор на "Аурубис България" и президент на Германо-българската индустриална камара:
  Това, което научих за себе си през 2016, беше, че с подготовка можеш да постигнеш предизвикателни цели“.
  Умението, което искам да придобия през 2017: по-сериозна работа над владеенето на български език“.

  Румяна Тренчева, регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа:
  Това, което научих за себе си през 2016, беше колко много съм "пораснала”, защото имам нужда от все по-малко: по-малко време, за да разбера нещо; по-малко усилия, за да се справя с поредното предизвикателство. И най-хубавото е, че всичко това се пренася и в чисто материалния свят – живея с усещането, че всичко е достатъчно“.
  Умението, което търся и развивам всяка година, е балансът вътре в мен. Не спирам да искам да развивам толерантността си към света, който ме заобикаля. За да мога да приемам и да действам без емоция, а с цел и добра воля“.

  Андон Симеонов, вицепрезидент и регионален мениджър за България на SoftServe:
  Това, което научих за себе си през 2016, беше, че съм истински запален в технологичните трендове, които променят различните бизнеси и начина, по който ние възприемаме света около нас. Със сигурност адаптивността е важно качество, но начинът, по който ние, хората, си взаимодействаме и комуникираме при решаването на даден казус, е в основата на нашия успех и развитие. Включвайки и възможностите, които технологиите ни предоставят като допълнителна информация, е незаменимо. Това, което осъзнах, е, че нашето поколение е едно от последните, което ще запомни света без смартфони, таблети и всички други технологични открития, които променят нашето ежедневие и начина, по който възприемаме света около нас. Това ме кара да се забавлявам с всичко, случващо се около нас.
  Умението, което искам да придобия през 2017, е: да развивам знанието си в областите, в които работя и да се усъвършенствам. Да мога да изслушвам колегите си и да се уча от тях, като в същото време им помогна те да изградят кариерата, която искат“.

  Зоя Паунова, изпълнителен директор на „АстраЗенека България”:
  Това, което научих за себе си през 2016, беше: старая се да развивам способностите си, като разчитам на екипа и на тяхната обективна оценка. Ето как колегите определят стила ми на работа: ефективен, емоционално зрял, либерален, инспириращ, мобилизиращ, стимулиращ те да вложиш допълнителни усилия, отвъд зоната на комфорт, стил на лидер, който умее да накара екипа си да го следва с желание и вътрешна убеденост и вдъхновява хората да гледат напред“.
  Умението, което искам да придобия през 2017, е: в динамиката на бързия обмен на информация и непрекъснато развиващите се информационни потоци, считам, че е от особено значение да надграждаме знанията, уменията и компетенциите си. Моята амбиция през 2017 ще бъде да надградя познанията си в областта на бързо развиващата се имуноонкология, предвид заявката, която „АстраЗенека“ прави за навлизане в нови етапи и сфери на развитие.

  Максим Бехар, президент на световната ПР Асоциация ICCO, основател на M3 Communications Group:
  Това, което научих за себе си през 2016, беше, че трябва да обръщам внимание само на големите, на важните неща и на нищо друго“.
  Умението, което искам да придобия през 2017, е да подобря презентационните си умения и да завърша мениджърски курс в Харвард. Човек трябва да спира понякога, да оцени това, което има, и да се опита да придобие още нещо ново и интересно, което да го обогати и да му даде сили да продължи още по-успешно“.

  Детелина Смилкова - председател на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ):
  Това, което научих за себе си през 2016, беше, че конкурентното бъдеще на страната ни наистина зависи от управлението и изграждането на човешките ресурси. Това се случи благодарение на работата ми в Българската асоциация за управление на хора“.
  Умението, което искам да придобия през 2017, е търпение, защото не ми достига“.

  Снимка: Юлиян Донов

  Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe:
  Това, което научих за себе си през 2016, беше, че човек може да подобри сервиса си на тенис на всяка възраст“.
  Умението, което искам да придобия през 2017, е умението да се наслаждавам повече на живота на по-бавни обороти“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.