четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9317 прочитания

    Интересни предавания за предприемачите на 2017

    Вижте предавания с полезни съвети и информация за стартъпи
    03 януари 2017, 16:47 a+ a- a

    Предприемачите и бизнес лидерите все по-често търсят вдъхновение и полезна информация от подкасти. Ето едни от най-интересните източници за 2017:

    1. StartUp
    StartUp е една от десетте програми на компанията за подкасти Gimlet Media. Сред водешите са главният изпълнителен директор на компанията Алекс Блумбърг и бившият редактор на FiveThirtyEight Лиса Чоу, които разказват как Блумбърг финансира Gimlet и предоставят полезни съвети за предприемачи. Освен това водещите предоставят интересни съвети за основаването на нова компания, намирането на подходящо име, преценяването на стойността ѝ и набирането на партньори и спонсори.

    2. How to Start a Startup
    През есента на 2014 президентът на Y Combinator Сам Алтман предастави курса си в Станфорд, състоящ се от един семестър, покриващ материалите и познанията, нужни за стартирането на компания. Заедно с още 29 членове на Y Combinator Алтман предложи 20 лекции за управлението на стартираща компания и по-нататъшното ѝ развитие. Лекциите са записани и се разпространяват през подкаста How to Start a Startup.

    3. Entrepreneur On Fire
    EOFire е подкаст, отличен с награда. Водещият Джон Лий Дюма интервюира вдъхновяващи опитни предприемачи, които споделят опита и историите си.

    4. Powderkeg: Igniting Startups
    Powderkeg е нов подкаст, в който участват интересни гости, разказващи истории с полезни съвети и примери за преодоляване на трудности. Фокусирайки се върху технологичната индустрия, това предаване разкрива как предприемачите извън Силициевата долина в САЩ успяват да реализират проектите си и да постигнат успехи. Водещият Мат Хънклер разговаря с ръководители на водещи стартиращи компании, инвеститори и иноватори, за да предложи интересни факти от индустрията.

    5. Self Made Man
    Self Made Man е подкаст със съвети за подобряването на личните умения и навици. Водещ е инвеститорът и предприемач Майк Дилард. Във всеки епизод има гост, който споделя опита си и предлага полезни съвети за личночстно развитие. Подкастът е фокусиран върху бизнеса и финансите, но покрива и истории за здравето и баланса между личния живот и работата.

    6. The Action Catalyst с Рори Ваден
    The Action Catalyst ще ви вдъхнови да се захванете с това, което е от най-голямо значение за вас и ще ви помогне да сте по-продуктивни. Рори Ваден е съосновател на Southwestern Consulting, специалист по изграждане на лична дисциплина и сред най-продаваните автори на New York Times.

    7. The Tim Ferriss Show
    The Tim Ferriss Show е първият подкаст за бизнес интервюта, който задмина 100 млн. изтегляния. Тим Ферис е инвеститор, който интервюира водещи специалисти от различни области. В подкаста има много полезни съвети от звезди като Арнолд Шварценегер, Джейми Фокс, Тони Робинс, Питър Тийл и др.

    8. Youpreneur FM
    Много от съвременните предприемачи успяват, защото изграждат личен бранд. Крис Дъкър е един от тях. Той е създал подкаста Youpreneur podcast. Предаването е насочено към обучаването на слушателите за най-важните аспекти от ръководенето на личен бранд. Водещият и гостите му от сферата на онлайн бизнеса покриват теми като създаването на личен бранд и на продукти, реализирането на маркетингови кампании и ръководенето на подобен бизнес.

    9. This Week in Startups
    This Week in Startups с водещ Джейсън Калаканис е предаване, в което всяка седмица участват гости, разкриващи повече информация за случващото се в технологичната индустрия. В предаването са включени новини, профили на компании и истории с полезни факти и съвети.

    10. The Twenty Minute VC
    The Twenty Minute VC е предаване, което разкрива опита и познанията на рисковите инвеститори. Водещият Хари Стебингс интервюира по двама специалисти седмично, разкривайки повече информация за работата им и как тя е обвързана със стартиращите компании.

    11. The Full Ratchet
    Инвеститорът Ник Моран излъчва подкаста The Full Ratchet и предлага информация за преодоляването на трудности при стартирането на компания и изграждането на отлична инвеститорска политика. В предаването участват ветерани от индустрията, които помагат на нови предприемачи да разберат как работи процесът по набиране на инвестиции. Подобно на Twenty Minute VC този подкаст разкрива как мислят инвеститорите и какво би ги привлякло към даден проект или стартираща компания.

    12. a16z
    Според базирания в Силициевата долина Андерсен Хоровиц  (познат като a16z) „софтуерът поглъща света“. Подкастът събира експертите от технологичната индустрия на едно място и спдоеля опита им за различните етапи на развитие на един проект. Освен това предаването предлага информация, новини и тенденции в технологичната индустрия.

    13. Marketing School
    Нейл Пател и Ерик Сиу са експерти в сферата на дигиталния маркетинг. В подкаста си Marketing School те споделят полезни съвети за това как да популяризирате стартъпа си.

    14. Social Pros
    Джей Баер от Convince & Convert и Адам Браун от Salesforce излъчват подкаста Social Pros и наблягат на рекламирането на бизнеса в социалните мрежи. Всяка седмица те интервюират специалист от сферата на дигиталния маркетинг от компании като Dell, IBM и ESPN.

    15. SaaStr Podcast
    SaaStr е предаване, което се фокусира върху SaaS. То е представено от инвеститора Джейсън Лемкин и Хари Стебингс от The Twenty Minute VC. В подкаста участват собственици на компании и инвеститори, които разкриват какво е нужно за успеха на една компания.

    16. The Growth Show
    The Growth Show е едно от най-полезните предавания за разрастването на един бизнес. Разпространяван от HubSpot, в подкаста участват гости, които са успели да постигнат значителни успехи в бързото разрастване на компаниите си. Те споделят как са постигнали това и какви са фазите в еволюцията на една компания.

    17. The School of Greatness
    The School of Greatness е създаден от предприемача и автор Люис Хоус. Водещият интервюира специалисти и задава въпроси, даващи отговор на важни за стартиращите компании теми.

    18. Smart Passive Income Podcast
    Пат Флин е познат в сферата на блоговете и подкаста с изграждането на стартъп изцяло с пасивни канали за инвестиция. В Smart Passive Income водещият споделя изпитани стратегии и съвети за избягване на грешки.

    19. Unemployable
    Основателят на Copyblogger Брайън Кларк разкрива в подкаста си Unemployable как да станете предприемачи, ако не може да намерите работа, защото сте преквалифицирани. Кларк споделя 18-годишния си опит и разкрива как да създадете самостоятелен бизнес.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 минути
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 5 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 6 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 6 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 23 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 23 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.