четвъртък, 22 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9283 прочитания

  Петър Шарков оглави младежките инициативи на „Телерик Академия”

  Той ще отговаря за ученическите инициативи от 1 до 12 клас
  20 март 2017, 10:36 a+ a- a

  Образователната организация „Телерик Академия” обяви, че към екипа й се присъединява Петър Шарков като ръководител на младежките инициативи на Академията. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас на Телерик Академия, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.

  Петър има дългогодишен опит в стартирането, структурирането и управлението на организации, както и в изграждането на образователни програми и въвеждането на нови техники и методологии в обучението. Той е съосновател на Start It Smart - една от водещите организации, подпомагащи развитието на предприемаческата общност в България. Като част от Start It Smart, Петър играе важна роля за изграждането на визията и устойчивото развитие на организацията, където инициира и ръководи първия преакселератор в България за начинаещи предприемачи. От 2013 до 2015 той е президент на Start It Smart, а от 2015 г. до днес е член на борда й.

  През 2011 Петър съосновава компанията за ускорено учене чрез използване на иновативни инструменти - Mind Mapping, лицензирана от създателя на техниката - Тони Бюзан. Има бакалавърска степен по „Приложна математика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Лицензиран обучител е по сугестопедия лично от проф. д-р Георги Лозанов, който създава този метод за бързо и ефективно учене.

  Като част от екипа на „Телерик Академия”, Петър Шарков ще ръководи инициaтивите за безплатно обучение по програмиране и дигитални технологии, насочени към деца и ученици от 1 до 12 клас - Училищната Телерик Академия, Детската Телерик Академия, както и съвместната програма с CoderDojo. Най-мащабната от тях, Детската Академия, разполага с 36 школи по програмиране в 11 града в България. Само през учебната 2016-2017 в нея се обучават хиляда деца в 4-6 клас. Общо над 6 500 души са участвали присъствено в младежките инициативи на „Телерик Академия” досега.

  „Несъмнено дигиталните технологии трансформират пазара на труда и уменията, необходими за успешна кариерна реализация. Затова с ученическите инициативи на Телерик Академия целим да подготвим следващите поколения за професиите на бъдещето. Радвам се, че Петър се присъединява към екипа и общата ни кауза. С негова помощ планираме да развием партньорската си мрежа от училища и преподаватели, както и да достигнем и вдъхновим още повече деца в България да се превърнат от консуматори на технологиите в техни създатели, както и откриватели”, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик Академия”.

  Шарков е третото ключово назначение в „Телерик Академия” след отделянето й от Progress като самостоятелна образователна организация в началото на годината. През март към екипа се присъединиха специалистите с дългогодишен опит в областта на маркетинга и комуникациите - Александра Мечкова в ролята на главен директор „Маркетинг“, и Ина Добрилова на позицията мениджър „ПР и маркетинг“.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 7 часа
  85% от работните места на бъдещето още не съществуват
  Смяната на хора с роботи може да съкрати разходите за труд с до 90%, посочват анализатори от Dell
  преди 9 часа
  Telus откри новия си бизнес център в София
  Компанията планира да инвестира 150 млн. евро в българската икономика до 2020
  преди 10 часа
  Google води преговори за придобиването на Lytro
  Компанията иска да развиe продуктите си за виртуална реалност
  преди 12 часа
  Средната цена на земеделската земя в Югозападния район е най-ниска
  Вижте колко струва обработваемата площ в различни държави от ЕС