неделя, 23 април 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7875 прочитания

  Петър Шарков оглави младежките инициативи на „Телерик Академия”

  Той ще отговаря за ученическите инициативи от 1 до 12 клас
  20 март 2017, 10:36 a+ a- a

  Образователната организация „Телерик Академия” обяви, че към екипа й се присъединява Петър Шарков като ръководител на младежките инициативи на Академията. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас на Телерик Академия, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.

  Петър има дългогодишен опит в стартирането, структурирането и управлението на организации, както и в изграждането на образователни програми и въвеждането на нови техники и методологии в обучението. Той е съосновател на Start It Smart - една от водещите организации, подпомагащи развитието на предприемаческата общност в България. Като част от Start It Smart, Петър играе важна роля за изграждането на визията и устойчивото развитие на организацията, където инициира и ръководи първия преакселератор в България за начинаещи предприемачи. От 2013 до 2015 той е президент на Start It Smart, а от 2015 г. до днес е член на борда й.

  През 2011 Петър съосновава компанията за ускорено учене чрез използване на иновативни инструменти - Mind Mapping, лицензирана от създателя на техниката - Тони Бюзан. Има бакалавърска степен по „Приложна математика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Лицензиран обучител е по сугестопедия лично от проф. д-р Георги Лозанов, който създава този метод за бързо и ефективно учене.

  Като част от екипа на „Телерик Академия”, Петър Шарков ще ръководи инициaтивите за безплатно обучение по програмиране и дигитални технологии, насочени към деца и ученици от 1 до 12 клас - Училищната Телерик Академия, Детската Телерик Академия, както и съвместната програма с CoderDojo. Най-мащабната от тях, Детската Академия, разполага с 36 школи по програмиране в 11 града в България. Само през учебната 2016-2017 в нея се обучават хиляда деца в 4-6 клас. Общо над 6 500 души са участвали присъствено в младежките инициативи на „Телерик Академия” досега.

  „Несъмнено дигиталните технологии трансформират пазара на труда и уменията, необходими за успешна кариерна реализация. Затова с ученическите инициативи на Телерик Академия целим да подготвим следващите поколения за професиите на бъдещето. Радвам се, че Петър се присъединява към екипа и общата ни кауза. С негова помощ планираме да развием партньорската си мрежа от училища и преподаватели, както и да достигнем и вдъхновим още повече деца в България да се превърнат от консуматори на технологиите в техни създатели, както и откриватели”, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик Академия”.

  Шарков е третото ключово назначение в „Телерик Академия” след отделянето й от Progress като самостоятелна образователна организация в началото на годината. През март към екипа се присъединиха специалистите с дългогодишен опит в областта на маркетинга и комуникациите - Александра Мечкова в ролята на главен директор „Маркетинг“, и Ина Добрилова на позицията мениджър „ПР и маркетинг“.

  Нагоре
     
  Отпечатай
     21 април 2017, 16:29
  Асоциацията на руските туроператорит ще публикува седмична информация за България
  Целта е да бъдат рекламирани българските туристически продукти в Русия
  21 април 2017, 13:48
  Академия за обучение на ИТ специалисти отвори врати във Варна
  Учебният център има за цел да отговори на засиленото търсене на експерти в ИТ сектора
  21 април 2017, 13:11
  Чешка компания придобива „Куадрант Бевъриджис“ АД
  В България „Куадрант Бевъриджис“ е официалната бутилираща компания на продуктите на PepsiCo
  21 април 2017, 11:40
  80 хиляди пътници очаква Летище „Пловдив“ тази година
  Билетите от зимното разписание за 2017 г. по новообявените маршрути вече са в продажба