четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    27000 прочитания

    Най-ценният бизнес съвет на Васил Терзиев, Телерик Академия

    Вижте какво сподели съоснователят на компанията
    25 юли 2017, 13:24 a+ a- a

    Благодарение на житейския и професионалния опит, човек преоткрива за себе си кои са онези принципи, нагласи и модели, които се оказват важна съставка на формулата на успеха. Economy.bg попита лидери във водещи компании в България: „Кой е Вашият най-ценен бизнес съвет?“.

    Вижте какво отговори Васил Терзиев, съосновател на Телерик Академия.

    „Имайте голяма визия и големи мечти, но се фокусирайте само и единствено върху следващата стъпка. Ако се разсейвате и стъпите накриво, няма да стигнете до крайната си цел. Когато е най-трудно и най-безнадеждно и сте готови да се откажете, напомнете си, че разликата между успелите и неуспелите е кой кога се е предал. Хубавите и трайни постижения изискват много усилия и болка.“

    Като съосновател на Телерик Академия – водеща образователна организация, която подготвя хора от всички възрасти за дигиталното бъдеще, Васил Терзиев играе ключова роля за въвеждането на новата, разширена визия на Академията и е основен двигател на постоянните й иновации. Васил има активно участие в българската стартъп екосистема и е инвеститор в някои от водещите стартъпи в страната. Член е на борда на директорите на американския доставчик на частни, облачни хостинг услуги - MacStadium.

    Преди да рестартират Телерик Академия, заедно с останалите трима основатели – Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев, основават през 2002 г. глобалната софтуерна компания – Telerik, която е придобита от Progress през 2014 г. Телерик Академия е създадена като образователна инициатива през 2009 г.

    Като съосновател и изпълнителен директор на Telerik, Васил отговаря за дългосрочната корпоративна стратегия и бързото разрастване на компанията до водещ глобален доставчик на софтуерни решения и услуги на световно ниво. Той има ключов принос за изграждането на екипите, отговарящи за продажбите, поддръжката и бизнес развитието на Telerik, както и на несравнимата отдаденост на компанията към нейните клиенти.  

    След придобиването на Telerik от Progress, Васил пое поста главен директор „Иновации“ (Chief Innovation Officer) в компанията. На тази позиция той отговаряше за стратегията за разрастването на Progress, идентифицирането на нови пазари и развитието на иновациите. 

    Васил има бакалавърска степен по „Бизнес администрация“ от Американския университет в България. Преди да създаде Telerik, той заема различни позиции в компании от високотехнологичния и инвестиционния сектор, както и сектора на недвижимите имоти.
     

    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 3 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 4 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 6 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 8 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк