петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4975 прочитания

    Ким Лейшнър: Лидерите трябва да формират свое разбиране за успех

    За ползата от медитацията и кариерното израстване вижте какво сподели експертът по личностно развитие пред Economy.bg
    11 октомври 2017, 17:30 a+ a- a

    Все повече хора се обединяват около схващането, че лидерството е пътешествие, осеяно с много отговорности и неизвестни. Какво разграничава успешните водачи от останалите и как организациите могат да привлекат, развият и задържат лидерски талант? С тези въпроси се обърнахме към Ким Лейшнър. Тя е професионален сертифициран коуч (PCC), IAF, магистър по невро-лингвистика и SCF. Ким ръководи международни програми за личностно и професионално развитие повече от 20 години. Част от нейните клиенти са коучове, heart-base leaders, висш мениджмънт, мениджъри, лидери и предприемачи по цял свят. Отдадена е на разгръщането на човешкия потенциял. Стимулира и подкрепя клиентите си да стават по-добри и съзнателно да разширяват обсега си на влияние върху околните. Ким също е старши треньор и член на преподавателския състав на международния доставчик на програми за човешко развитие, насочени към решения, както и на програми за обучение на коучове на ICF (ICF-ACTP) и е водила обучителни програми, свързани с коучинг, на пет континента и над 11 страни по света.

    Свързахме се с Ким по повод нейното участие като гост-лектор на Националната конференция по лидерство и коучинг, която ще се проведе на 25 и 26 октомври в Captial Fort. Ето какво сподели тя пред екипа на Economy.bg:

    Ким, работите с бизнес лидери от водещи компании. Какво разграничава успешните хора от останалите?
    Какво е успехът? Лидерите трябва да формират свое разбиране за успех въз основа на своите автентични личностни ценности. Това е белегът, по който се разпознава истинският визионер. Успехът е нещо, което всеки човек трябва да определи сам за себе си. Ценностите на човек могат да бъдат източник на енергия, мотивация, вдъхновение и устойчивост.

    Какви въпроси трябва да си зададе един лидер, за да постигне високо ниво на осъзнатост?
    Най-добрите въпроси, които можем да си зададем, са тези, които вътрешният глас ни диктува. Трябва да бъдем емоционално заредени, отпочинали и спокойни. Затова и едно от най-добрите неща, които един лидер, желаещ да постигне осъзнатост, може да направи, е да задели време в ежедневната си рутина за медитация. Науката показва, че дори 5 минути на ден оказват благотворно влияние върху здравето ни. Освен това този тип практики ни позволяват да останем в настоящия момент, да бъдем ефективни, откликващи, устойчиви.

    Кои фактори оказват най-голяма роля при задържането и развитието на лидерите в една организация по Ваши наблюдения?
    Всеки един човек е потенциален лидер. Повечето от нас искат да знаят, че приносът ни се цени. Лидерите желаят възможност да допринасят, да учат и да се развиват по начин, който носи полза за организацията и за тях самите. Организации, които имат гъвкави вътрешни системи за развитие на своите хора и стимулират своите лидери да израстват, запазват привлекателността си за талантите. Всички ние имаме ресурси, които не ползваме и творчески потенциал, за който може и да не подозираме. Когато ни се даде възможност за развитие, ставаме по-лоялни и отдадени на системата, която ни подкрепя в нашето начинание.

    Как изглежда бъдещето на коучинга?
    Коучингът вече се утвърждава като необходимо лидерско умение. Винаги ще има нужда и от специализирани, външни коучове. Причината е, че външен човек може да предложи по-голяма обективност.

    Кое е най-важното нещо, което бихте искали хората да научат от вашатa презентация по време на Националната конференция по лидерство и коучинг?
    В конференцията ще се включа с две участия. Първата ми презентация ще е свързана с принципите, които управляват всяка една система. Когато приложим системен подход към  организациите, в които работим, можем много по-ясно да видим какво трябва да бъде променено. Във втората ми презентация фокусът ще бъде способността ни да възприемаме огромно количество информация и защо е важно да се научим да се концентрираме, да бъдем в настоящия момент и да чуваме.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 20 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 16 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 18 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ