понеделник, 16 юли 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2014 прочитания

  Ким Лейшнър: Лидерите трябва да формират свое разбиране за успех

  За ползата от медитацията и кариерното израстване вижте какво сподели експертът по личностно развитие пред Economy.bg
  11 октомври 2017, 17:30 a+ a- a

  Все повече хора се обединяват около схващането, че лидерството е пътешествие, осеяно с много отговорности и неизвестни. Какво разграничава успешните водачи от останалите и как организациите могат да привлекат, развият и задържат лидерски талант? С тези въпроси се обърнахме към Ким Лейшнър. Тя е професионален сертифициран коуч (PCC), IAF, магистър по невро-лингвистика и SCF. Ким ръководи международни програми за личностно и професионално развитие повече от 20 години. Част от нейните клиенти са коучове, heart-base leaders, висш мениджмънт, мениджъри, лидери и предприемачи по цял свят. Отдадена е на разгръщането на човешкия потенциял. Стимулира и подкрепя клиентите си да стават по-добри и съзнателно да разширяват обсега си на влияние върху околните. Ким също е старши треньор и член на преподавателския състав на международния доставчик на програми за човешко развитие, насочени към решения, както и на програми за обучение на коучове на ICF (ICF-ACTP) и е водила обучителни програми, свързани с коучинг, на пет континента и над 11 страни по света.

  Свързахме се с Ким по повод нейното участие като гост-лектор на Националната конференция по лидерство и коучинг, която ще се проведе на 25 и 26 октомври в Captial Fort. Ето какво сподели тя пред екипа на Economy.bg:

  Ким, работите с бизнес лидери от водещи компании. Какво разграничава успешните хора от останалите?
  Какво е успехът? Лидерите трябва да формират свое разбиране за успех въз основа на своите автентични личностни ценности. Това е белегът, по който се разпознава истинският визионер. Успехът е нещо, което всеки човек трябва да определи сам за себе си. Ценностите на човек могат да бъдат източник на енергия, мотивация, вдъхновение и устойчивост.

  Какви въпроси трябва да си зададе един лидер, за да постигне високо ниво на осъзнатост?
  Най-добрите въпроси, които можем да си зададем, са тези, които вътрешният глас ни диктува. Трябва да бъдем емоционално заредени, отпочинали и спокойни. Затова и едно от най-добрите неща, които един лидер, желаещ да постигне осъзнатост, може да направи, е да задели време в ежедневната си рутина за медитация. Науката показва, че дори 5 минути на ден оказват благотворно влияние върху здравето ни. Освен това този тип практики ни позволяват да останем в настоящия момент, да бъдем ефективни, откликващи, устойчиви.

  Кои фактори оказват най-голяма роля при задържането и развитието на лидерите в една организация по Ваши наблюдения?
  Всеки един човек е потенциален лидер. Повечето от нас искат да знаят, че приносът ни се цени. Лидерите желаят възможност да допринасят, да учат и да се развиват по начин, който носи полза за организацията и за тях самите. Организации, които имат гъвкави вътрешни системи за развитие на своите хора и стимулират своите лидери да израстват, запазват привлекателността си за талантите. Всички ние имаме ресурси, които не ползваме и творчески потенциал, за който може и да не подозираме. Когато ни се даде възможност за развитие, ставаме по-лоялни и отдадени на системата, която ни подкрепя в нашето начинание.

  Как изглежда бъдещето на коучинга?
  Коучингът вече се утвърждава като необходимо лидерско умение. Винаги ще има нужда и от специализирани, външни коучове. Причината е, че външен човек може да предложи по-голяма обективност.

  Кое е най-важното нещо, което бихте искали хората да научат от вашатa презентация по време на Националната конференция по лидерство и коучинг?
  В конференцията ще се включа с две участия. Първата ми презентация ще е свързана с принципите, които управляват всяка една система. Когато приложим системен подход към  организациите, в които работим, можем много по-ясно да видим какво трябва да бъде променено. Във втората ми презентация фокусът ще бъде способността ни да възприемаме огромно количество информация и защо е важно да се научим да се концентрираме, да бъдем в настоящия момент и да чуваме.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Отпадат още 6 хартиени удостоверения за гражданите и бизнеса
  Данните за тях ще се проверяват служебно
  преди 6 часа
  Инфлацията ускорява темпа си
  3.2% годишна инфлация за юни 2018 отчете НСИ
  преди 10 часа
  Хамбург ще тества самоуправляващи се влакове
  Очаква се пилотният участък от трасето да бъде пуснат до 2021
  преди 10 часа
  Пет медала за България от Международната олимпиада по математика
  В състезанието участваха 615 ученици от 109 страни