вторник, 20 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1660 прочитания

  Ким Лейшнър: Лидерите трябва да формират свое разбиране за успех

  За ползата от медитацията и кариерното израстване вижте какво сподели експертът по личностно развитие пред Economy.bg
  11 октомври 2017, 17:30 a+ a- a

  Все повече хора се обединяват около схващането, че лидерството е пътешествие, осеяно с много отговорности и неизвестни. Какво разграничава успешните водачи от останалите и как организациите могат да привлекат, развият и задържат лидерски талант? С тези въпроси се обърнахме към Ким Лейшнър. Тя е професионален сертифициран коуч (PCC), IAF, магистър по невро-лингвистика и SCF. Ким ръководи международни програми за личностно и професионално развитие повече от 20 години. Част от нейните клиенти са коучове, heart-base leaders, висш мениджмънт, мениджъри, лидери и предприемачи по цял свят. Отдадена е на разгръщането на човешкия потенциял. Стимулира и подкрепя клиентите си да стават по-добри и съзнателно да разширяват обсега си на влияние върху околните. Ким също е старши треньор и член на преподавателския състав на международния доставчик на програми за човешко развитие, насочени към решения, както и на програми за обучение на коучове на ICF (ICF-ACTP) и е водила обучителни програми, свързани с коучинг, на пет континента и над 11 страни по света.

  Свързахме се с Ким по повод нейното участие като гост-лектор на Националната конференция по лидерство и коучинг, която ще се проведе на 25 и 26 октомври в Captial Fort. Ето какво сподели тя пред екипа на Economy.bg:

  Ким, работите с бизнес лидери от водещи компании. Какво разграничава успешните хора от останалите?
  Какво е успехът? Лидерите трябва да формират свое разбиране за успех въз основа на своите автентични личностни ценности. Това е белегът, по който се разпознава истинският визионер. Успехът е нещо, което всеки човек трябва да определи сам за себе си. Ценностите на човек могат да бъдат източник на енергия, мотивация, вдъхновение и устойчивост.

  Какви въпроси трябва да си зададе един лидер, за да постигне високо ниво на осъзнатост?
  Най-добрите въпроси, които можем да си зададем, са тези, които вътрешният глас ни диктува. Трябва да бъдем емоционално заредени, отпочинали и спокойни. Затова и едно от най-добрите неща, които един лидер, желаещ да постигне осъзнатост, може да направи, е да задели време в ежедневната си рутина за медитация. Науката показва, че дори 5 минути на ден оказват благотворно влияние върху здравето ни. Освен това този тип практики ни позволяват да останем в настоящия момент, да бъдем ефективни, откликващи, устойчиви.

  Кои фактори оказват най-голяма роля при задържането и развитието на лидерите в една организация по Ваши наблюдения?
  Всеки един човек е потенциален лидер. Повечето от нас искат да знаят, че приносът ни се цени. Лидерите желаят възможност да допринасят, да учат и да се развиват по начин, който носи полза за организацията и за тях самите. Организации, които имат гъвкави вътрешни системи за развитие на своите хора и стимулират своите лидери да израстват, запазват привлекателността си за талантите. Всички ние имаме ресурси, които не ползваме и творчески потенциал, за който може и да не подозираме. Когато ни се даде възможност за развитие, ставаме по-лоялни и отдадени на системата, която ни подкрепя в нашето начинание.

  Как изглежда бъдещето на коучинга?
  Коучингът вече се утвърждава като необходимо лидерско умение. Винаги ще има нужда и от специализирани, външни коучове. Причината е, че външен човек може да предложи по-голяма обективност.

  Кое е най-важното нещо, което бихте искали хората да научат от вашатa презентация по време на Националната конференция по лидерство и коучинг?
  В конференцията ще се включа с две участия. Първата ми презентация ще е свързана с принципите, които управляват всяка една система. Когато приложим системен подход към  организациите, в които работим, можем много по-ясно да видим какво трябва да бъде променено. Във втората ми презентация фокусът ще бъде способността ни да възприемаме огромно количество информация и защо е важно да се научим да се концентрираме, да бъдем в настоящия момент и да чуваме.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 18 часа
  Рекорден ръст на търговията ни със Сърбия
  Двустранният стокообмен възлиза на над 1 млрд. евро
  преди 19 часа
  L’Oreal придоби канадския лидер в добавената реалност ModiFace
  Козметичната компания разширява услугите си в областта на технологиите за красота
  преди 21 часа
  ЕП: Фирмите ще плащат данъци там, където реализират печалба
  При изчисляването на данъчните им задължения ЕК да отчита и как компании като Facebook, Google и Amazon използват личните данни за реализиране на печалба, призоваха евродепутатите
  преди 22 часа
  Путин печели четвърти мандат с рекордна победа
  Почти 56 млн. руснаци са гласували за него