понеделник, 16 юли 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  18032 прочитания

  Кои са малките неща, които водят до големите резултати?

  Робин Шарма изброява 23 стъпки към върхови постижения в живота
  13 октомври 2017, 16:51 a+ a- a

  В блога си популярният автор и експерт по лидерство Робин Шарма разкрива кои са нещата, които му помагат да разгръща своята вътрешна сила и да дава най-доброто от себе си. Всички те до голяма степен са част от живота на най-успешните хора в света и фактор за върхови постижения в живота. Робин Шарма изброява 23 стратегии, които можем да приложим, за да израснем както в личния, така и в професионалния живот. Вижте: 

  1. Не започвайте деня си с проверка на имейла или профилите си в социалните мрежи. Посветете първите си часове на най-ценните си проекти. 

  2. Създайте си „поза на победата“. Това може да е всякаква физическа позиция, в която може да заставате в определени часове на деня, за да повишите умствената си концентрация и да освободите физическата енергия. 

  3. Простете на всеки, на когото все още не сте простили. Това е подарък, който ще направите на себе си. Трудно е да катерите планина, носейки някого на гърба си. 

  4. Колкото по-големи са мечтите ви, толкова по-важен е екипът ви. Не може да постигнете нещо велико с посредствен кръг от поддръжници. 

  5. Прочетете книгата „Peak“ („Връх“) от Андерс Ериксън. 

  6.  Излизайте сред природата поне веднъж дневно. Това има огромна полза за вашите мисли, сърце, здраве и душа. 

  7. Спрете да бъдете толкова взискателни към себе си. Хора сме. Всеки от нас има своите дарби и недостатъци, надежди и страхове, всеки от нас е в процес на развитие. Благодарете за това, което сте и отчитайте напредъка, който сте постигнали.

  8. Планирайте седмицата си всяка неделя сутрин. Това премахва необходимостта от вземане на множество решения всеки ден. 

  9. Прекъснете всички взаимоотношения, които не ви радват и ви напрягат. Истински добрият живот зависи от този печеливш ход. 

  10. Пътувайте повече. Ще ви осенят гениални идеи и ще почувствате моменти на истинско щастие, докато се разхождате по улиците в Париж, плувате с делфини в Мавриций или съзерцавате слънцето над Тадж Махал.

  11. Преценявайте нещата. Живеем в култура на пренасищане. Граници в интернет няма и може би е нормално да видиш човек по пижама в Instagram или друг да споделя интимни подробности в YouTube. Разграничете се от това. 

  12. Дишайте дълбоко. Редовно. Всички велики хора го правят. 

  13. Пийте повече вода. И джинджифилов чай с пресен лимон.

  14. Приложете моя ежедневен ритуал от 5 точки: ранно ставане, стратегическо блокиране на време, високи очаквания, ежедневно учене и размишление върху себе си. 

  15. Прочетете  “What Doesn’t Kill Us” („Какво не ни убива“) от Скот Карни. Възхитителна книга.

  16. Прочетете “Into The Magic Shop” („В магическия магазин“) от Джеймс Доти. Ще ви активизира. 

  17. Наспивайте се. Добрият сън стои в основата на всяко велико нещо. И в основата на щастието, здравето, силата... 

  18. Не забравяйте, че болката ви е помогнала да израснете. Вашите провали са ви направили по-силни, а мъчителните моменти – по-смели.   

  19. Намерете си стая за мечти. Нека това е място, където няма никакви устройства, които биха могли да ви разсеят. Влизайте в тази стая поне 3 пъти седмично, ако искате да постигнете велики неща. 

  20. Отидете на масаж. Два масажа на седмица не са разход на време, а инвестиция във вашите върхови нагласи, приток на енергия през деня (не може да вдъхновите света, ако сте изтощени), избавяне от стреса и по-високо качество на живот.  

  21. Ценете времето. Да знаете как да използвате времето си е от ключово значение, ако искате да постигнете нещо в живота. Толкова много хора искат големи резултати, но не правят нищо по въпроса, за да ги постигнат. Не може да „играете играта“, без да си изградите ежедневни навици, рутина и подходи, които да прилагате по най-добрия начин всеки ден.

  22. Не губете волята си. Самодисциплината е един от най-важните човешки активи. Можете да имате големи амбиции, възхитителна мисия, изключителен талант и ненадминати продукти, но не ги ли свеждате до ежедневни резултати, нищо няма да постигнете.  

  23. Прекарвайте време насаме със себе си. Всички успешни хора го правят. Самотата е предпоставка да си спомните за вашето величие. Визуализирайте, планирайте, пишете, изучавайте, изпробвайте, преповтаряйте...

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Отпадат още 6 хартиени удостоверения за гражданите и бизнеса
  Данните за тях ще се проверяват служебно
  преди 6 часа
  Инфлацията ускорява темпа си
  3.2% годишна инфлация за юни 2018 отчете НСИ
  преди 10 часа
  Хамбург ще тества самоуправляващи се влакове
  Очаква се пилотният участък от трасето да бъде пуснат до 2021
  преди 10 часа
  Пет медала за България от Международната олимпиада по математика
  В състезанието участваха 615 ученици от 109 страни