петък, 23 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  13558 прочитания

  Кои са малките неща, които водят до големите резултати?

  Робин Шарма изброява 23 стъпки към върхови постижения в живота
  13 октомври 2017, 16:51 a+ a- a

  В блога си популярният автор и експерт по лидерство Робин Шарма разкрива кои са нещата, които му помагат да разгръща своята вътрешна сила и да дава най-доброто от себе си. Всички те до голяма степен са част от живота на най-успешните хора в света и фактор за върхови постижения в живота. Робин Шарма изброява 23 стратегии, които можем да приложим, за да израснем както в личния, така и в професионалния живот. Вижте: 

  1. Не започвайте деня си с проверка на имейла или профилите си в социалните мрежи. Посветете първите си часове на най-ценните си проекти. 

  2. Създайте си „поза на победата“. Това може да е всякаква физическа позиция, в която може да заставате в определени часове на деня, за да повишите умствената си концентрация и да освободите физическата енергия. 

  3. Простете на всеки, на когото все още не сте простили. Това е подарък, който ще направите на себе си. Трудно е да катерите планина, носейки някого на гърба си. 

  4. Колкото по-големи са мечтите ви, толкова по-важен е екипът ви. Не може да постигнете нещо велико с посредствен кръг от поддръжници. 

  5. Прочетете книгата „Peak“ („Връх“) от Андерс Ериксън. 

  6.  Излизайте сред природата поне веднъж дневно. Това има огромна полза за вашите мисли, сърце, здраве и душа. 

  7. Спрете да бъдете толкова взискателни към себе си. Хора сме. Всеки от нас има своите дарби и недостатъци, надежди и страхове, всеки от нас е в процес на развитие. Благодарете за това, което сте и отчитайте напредъка, който сте постигнали.

  8. Планирайте седмицата си всяка неделя сутрин. Това премахва необходимостта от вземане на множество решения всеки ден. 

  9. Прекъснете всички взаимоотношения, които не ви радват и ви напрягат. Истински добрият живот зависи от този печеливш ход. 

  10. Пътувайте повече. Ще ви осенят гениални идеи и ще почувствате моменти на истинско щастие, докато се разхождате по улиците в Париж, плувате с делфини в Мавриций или съзерцавате слънцето над Тадж Махал.

  11. Преценявайте нещата. Живеем в култура на пренасищане. Граници в интернет няма и може би е нормално да видиш човек по пижама в Instagram или друг да споделя интимни подробности в YouTube. Разграничете се от това. 

  12. Дишайте дълбоко. Редовно. Всички велики хора го правят. 

  13. Пийте повече вода. И джинджифилов чай с пресен лимон.

  14. Приложете моя ежедневен ритуал от 5 точки: ранно ставане, стратегическо блокиране на време, високи очаквания, ежедневно учене и размишление върху себе си. 

  15. Прочетете  “What Doesn’t Kill Us” („Какво не ни убива“) от Скот Карни. Възхитителна книга.

  16. Прочетете “Into The Magic Shop” („В магическия магазин“) от Джеймс Доти. Ще ви активизира. 

  17. Наспивайте се. Добрият сън стои в основата на всяко велико нещо. И в основата на щастието, здравето, силата... 

  18. Не забравяйте, че болката ви е помогнала да израснете. Вашите провали са ви направили по-силни, а мъчителните моменти – по-смели.   

  19. Намерете си стая за мечти. Нека това е място, където няма никакви устройства, които биха могли да ви разсеят. Влизайте в тази стая поне 3 пъти седмично, ако искате да постигнете велики неща. 

  20. Отидете на масаж. Два масажа на седмица не са разход на време, а инвестиция във вашите върхови нагласи, приток на енергия през деня (не може да вдъхновите света, ако сте изтощени), избавяне от стреса и по-високо качество на живот.  

  21. Ценете времето. Да знаете как да използвате времето си е от ключово значение, ако искате да постигнете нещо в живота. Толкова много хора искат големи резултати, но не правят нищо по въпроса, за да ги постигнат. Не може да „играете играта“, без да си изградите ежедневни навици, рутина и подходи, които да прилагате по най-добрия начин всеки ден.

  22. Не губете волята си. Самодисциплината е един от най-важните човешки активи. Можете да имате големи амбиции, възхитителна мисия, изключителен талант и ненадминати продукти, но не ги ли свеждате до ежедневни резултати, нищо няма да постигнете.  

  23. Прекарвайте време насаме със себе си. Всички успешни хора го правят. Самотата е предпоставка да си спомните за вашето величие. Визуализирайте, планирайте, пишете, изучавайте, изпробвайте, преповтаряйте...

   
  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 9 часа
  85% от работните места на бъдещето още не съществуват
  Смяната на хора с роботи може да съкрати разходите за труд с до 90%, посочват анализатори от Dell
  преди 11 часа
  Telus откри новия си бизнес център в София
  Компанията планира да инвестира 150 млн. евро в българската икономика до 2020
  преди 11 часа
  Google води преговори за придобиването на Lytro
  Компанията иска да развиe продуктите си за виртуална реалност
  преди 14 часа
  Средната цена на земеделската земя в Югозападния район е най-ниска
  Вижте колко струва обработваемата площ в различни държави от ЕС