вторник, 20 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4410 прочитания

  Какво можем да научим от пингвите за управлението на промените?

  В България излиза бизнес наръчникът „Айсбергът ни се топи“, от който има над 1 млн. продадени екземпляра в цял свят
  09 март 2018, 13:52 a+ a- a

  На 13 март в България излиза бестселърът „Айсбергът ни се топи“ от Джон Котър и Холгър Ратгебър, от който има над 1 милион продадени екземпляра в цял свят, съобщават от издателство „Хермес“. Книгата се е превърнала в класически бизнес наръчник за управление на промените, който помага на хиляди хора и компании да преуспяват в непрестанно променящия се свят. 

  На пръв поглед това е забавна история за симпатични пингвини, които са изправени пред проблем: айсбергът, на който живеят, се топи. Действията на героите и последвалите събития обаче постепенно ни разкриват същинското послание на книгата. Тя ни показва как да подходим към неизбежната промяна, как да преодолеем трудностите в процеса на трансформация и как да мотивираме останалите да ни съдействат.

  „Айсбергът ни се топи“ е с предговор от Спенсър Джонсън, автор на бестселъра „Кой ми взе сиренцето?“.

  Джон Котър е професор в Бизнес колежа към Харвардския университет и най-големият специалист по лидерство и промяна в света. Той е автор на повече от единайсет бестселъра, високо ценени в световен мащаб. Д-р Котър е основател на Kotter International – компания за управление на промените, която помага на компаниите да преминат през мащабна трансформация, за да постигнат внушителни резултати днес и да изградят възможности за промяна в културата за в бъдеще. 

  Холгър Ратгебър има солидна кариера на мениджър в компании от престижния списък Fortune 500. Той работи с д-р Котър по различни проекти за книги, образователни програми и консултантски ангажименти. В Kotter International помага на глобални компании да се трансформират, за да станат по-иновативни и гъвкави, като използва принципите и системата на д-р Котър за организационно лидерство и промяна.

  Вижте част от отзивите за книгата: 
   
  „Това е най-лесната за четене и в същото време най-съдържателната книга, която някога съм чел. Да поставиш едно от най-големите предизвикателства на мениджмънта – „какъв проблем, не виждам проблем“ – в контекста на топящ се айсберг и един непоколебим пингвин, може да сe определи като чист гений.“  - Майкъл Димелоу, директор „Продуктов маркетинг“, TTP Communications PLC
   
  „Следя работата на Котър от години, дълбоко я уважавам, прилагам съветите му с моите клиенти и познавам уникалната им сила да помагат на хората и компаниите да работят по-ефективно. Тази книга – кратката история за пингвини – е според мен най-добрата му и най-полезна книга.“  - Алан Фроман, президент, Frohman Associates
   
  „Айсбергът ни се топи“ е фантастична, малко нетрадиционна, но точно в целта...“ - Джон Батън, изпълнителен вицепрезидент, Twin Disc, Inc.
   
  „Като всяко френско дете, като малък ме запознаха с френската класика „Малкият принц“. Препрочетох тази уникална книга в колежа и много пъти като възрастен. Това е книга, която ме кара да се развивам и да мисля. Виждам как „Айсбергът ни се топи“ се превръща в „Малкият принц“ на двайсет и първи век.“  - Стефан Бансел, управител Eli Lily, Белгия
   
  „В този забързан свят, в който сме затрупани с информация и множество литература, настоящата книга е глътка чист въздух. Тя е проста и конкретна, лесна за четене и пълна с много идеи, които всички можем да приложим. Осъзнах, че на една страница мисля за миналото, а на следващата – за бъдещето.“  - Едуард Дей, изпълнителен вицепрезидент, Southern Company Generation.
  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 4 часа
  Министър Ангелкова: Документите за категоризация ще се подават и електронно
  Предстои със ЗИД на Закона за туризма да се въведе доброволен етикет за качество в сектора
  преди 4 часа
  ЕС финансира безплатен достъп до интернет
  Програмата WiFi4EU предлага на общините ваучери на стойност 15 хил. евро
  преди 7 часа
  ЕП и Съветът се споразумяха за заплащането и условията на труд при командироване
  Новите елементи на преразгледаната директива ще се прилагат и за транспортния сектор
  преди 8 часа
  В неделя, 25 март, преминаваме към лятно часово време
  Преместваме часовниците с един час напред