петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6434 прочитания

    Коучингът дава шанс на бизнеса и България за конкурентно предимство в глобалния свят

    Как коучингът помага на бизнеса споделят Саша Безуханова - директор „Публична администрация” за развиващи се пазари в HP, Васил Мирчев - председател на СД на „ВМ Финанс Груп“, Боряна Манолова - главен изпълнителен директор „Сименс България”
    07 февруари 2013, 14:18 a+ a- a

    Коучингът осигурява конкурентно предимство и е изключително важен за устойчивото развитие на бизнеса и икономиката в България. Около това твърдение се обединиха авторитетни представители на бизнес общността в България като Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация” за развиващи се пазари в HP, която отговаря за 63 държави, Васил Мирчев, създател и председател на Съвета на директорите на „ВМ Финанс Груп“, и Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс България”.

    Тримата бяха специални гости заедно с Даян Бренън, мастър сертифициран коуч за изпълнителни директори, коуч на НАСА и президент на Международната коуч федерация за 2008 г., на първата работна бизнес закуска за изпълнителни директори и собственици. Тя бе на тема „Коучинг  за устойчива промяна в бизнеса, икономиката и обществото” и бе организирана от ICF Bulgaria с финансовата подкрепа на „Сименс България”.

    На работната закуска присъстваха още 35 изпълнителни директори и собственици и висши мениджъри от финансовата, ИТ, инженерната, строителната, логистичната, медийната, рекламната, застрахователната индустрия, както и управители на неправителствени организации.

    „Целта на първото събитие на такова високо мениджмънт ниво у нас е ICF Bulgaria да повдигне разговора за коучинга не само като професия, но и като новия управленски подход в икономиката на знанието, в която потенциалът на хората – управителите и техните екипи, и качеството на техните решения стават ключови за устойчивото развитие на организациите. А оттам - на икономиката и цялата страна. В този смисъл смятаме, че сега е исторически момент не само за коучинга, а и за мениджмънта в България”, коментира  Петър Горялов, председател на ICF Bulgaria.

    Ролята на коучинга е, че освен с постигането на целите, той се занимава с трансформиране на вътрешните предизвикателства и вътрешните пречки, които са ни по пътя, убеден е Петър Горялов, председател на ICF Bulgaria. Вижте какво още каза той.
    „В „Сименс” развитието на хората и техния потенциал е много важна задача и ние виждаме, че традиционните методи на консултиране като че ли в нашата действителност вече не работят толкова добре. Ето защо коучингът като нов иновативен метод беше идентифициран от „Сименс“ като метод, който може да помогне на нашите служителите и най-вече на мениджърите да развият своите способности”, заяви Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс България”
    „Хората работят с пълен капацитет и дават най-добрия резултат, на който са способни само ако разберат себе си и ако изберат да бъдат там, където са в момента. И тук ролята на ръководителя да даде възможност и пространство да се свърши такава работа, и ролята на коуча, който фасилитира намирането на пътя към себе си за всеки един човек или пък за екипа като балансиран организъм, е много важна”, смята Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация” за развиващи се пазари, отговорна за 63 държави в HР.
    „Коучингът има огромната роля особено в по-големи организации, където има стандарти и системи, които относително потискат възможността на хората да реализират енергията си. Коучингът би могъл да отключи този потенциал на хората, който е изключително важен за оцеляването на една компания 100-200 или 300 години. Много е лесно при създаване на една компания или един нов проект, когато всички горим. А когато стигнем до рутината? Е, тази рутина как да се преодолее? Ето това го прави коучингът”, заяви Васил Мирчев, председател на борда на директорите на ВМ Финанс Груп.
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 15 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 17 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 18 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 20 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк