събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5611 прочитания

    Защо мъжете рядко успяват преди 40-тата си година?

    Най-продуктивната възраст на човека е между 40 и 60 години
    05 март 2013, 16:45 a+ a- a

    Карлос Слим - най-богатият човек в света, е на 73 години. Толкова е и средната възраст на мъжете в Топ 10 на най-богатите личности в новия списък на Forbes.

    Хората, които постигат главоломен успех, в повечето случаи са на възраст над 40 години, като при това успяват да се изяват доста едва след 50-тия си рожден ден, пише Наполеон Хил в „Мисли и забогатявай“. Защо това е така?

    След анализ на 25 хил. автобиографии, Хил стига до извода, че основната причина хората да постигат мечтите си след тази възраст, се дължи на склонността им да пилеят енергията си, като се отдават твърде много на физическите проявления на сексуалните емоции. Животът на много хора  до 40-тата им година – а понякога и доста след това – е непрекъснато пилеене на енергия, която би могла да се вложи и в по-полезни начинания, пише той.

    Желанието за сексуална реализация е най-силната човешка емоция и тъкмо поради това – стига, разбира се, да бъде обуздано и вкарано в работа, а не да се пилее във физически удоволствия – може да превърне всекиго в гений. От 30-тата си година започваме да се учим как да преобразуваме сексуалната си енергия. На 35 установяваме, че творческите ни сили вече са нараснали. Природата започва да хармонизира вътре в нас емоциите на любовта и секса така, че да можем да черпим от тях и да ги прилагаме като стимули за действие. А когато към сексуалната енергия се добави и малко любов, резултатът е спокойна целенасоченост, точна преценка и баланс – фактори, ключови за постигане на успех. Рядко се случва някой да се посвети на творчески усилия с видим резултат, в която и да е област преди четирийсетата си година.

    След като подложих на внимателно наблюдение хиляди жени и мъже, достигнах до заключението, че обикновено хората преживяват творческия си разцвет между 40-60-годишна възраст, пише Хил. Това би трябвало да насърчи онези, които така и не са постигнали нищо преди 40-тия си рожден ден, или пък смятат, че след него вече „остаряват“. По правило най-силните ни години са между 40-50  и трябва да чакаме това десетилетие не със страх, а с надежда и дори с нетърпение, категоричен е американският предприемач и писател.

     

     

     

     

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години