вторник, 17 октомври 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2418 прочитания

  Всеки лидер има нужда от ваканция

  Почивахте ли това лято? Ако още не сте, вижте защо е добре да го направите
  12 август 2013, 16:16 a+ a- a

  Много предприемачи и лидери така и не си вземат отпуска в името на своя бизнес. Те са на мнение, че ваканцията отнема ценно време, което може да бъде вложено в развитието на компанията. Това обаче е огромна заблуда, категоричен е Питър Хендъл, CEO на Dale Carnegie. Редовните отпуски в рамките на годината повишават продуктивността, подобряват работата и спомагат за вземане на по-умни и креативни решения. "Въпросът не е дали трябва да почиваме, а как и къде", твърди той. Inc.com изброява неговите съвети към лидерите:

  1. Почивайте поне веднъж годишно. Ако наистина вие е трудно да се откъснете от бизнеса, то периодът между Коледа и Нова година е най-добрият избор, когато така или иначе почти никой не работи.

  2. Вземете си минимум една седмица почивка. Не разчитайте на петъците, слети с уикенда – това не може да се нарече пълноценна ваканция.

  3. Опитайте се да не проверявате пощата си. Всяка една ваканция се превръща в кошмар, ако не си наложите да се откъснете от живота в офиса. Така нито почивате, нито работите. Истинска почивка е налице, само ако се „изключите“ от работния процес.

  4. Правете нещо, което истински обичате. Кой е най-добрият начин да изкарате ваканцията? Няма общовалиден отговор – всеки човек е различен. Каквото и да правите – пътувате, излежавате се на плажа, четете книги, спортувате и т.н. - изберете нещо, което ви доставя удоволствие.

  5. Уверете се, че вашите подчинени също ще си вземат почивка. Също като вас, вашият екип има нужда от почивка, за да постига по-добри резултати в работата. Проучванията на Dale Carnegie показват, че служителите, които почиват редовно, са по-отдадени на работата си, следователно по-продуктивни и творчески настроени.

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 24 минути
  преди 7 часа
  Унгарска верига магазини търси българско гъше месо
  България е сред лидерите в производството на патешко и гъше месо в света
  преди 7 часа
  За близо две трети от българите членството в ЕС е от полза за България
  Мнозинството европейци смятат, че са спечелили от европейската интергация, сочи ново проучване
  преди 7 часа
  Износът ни за Германия с ръст от почти 20%
  “Ще работим още повече немски инвестиции да влязат в България“, обеща новоназначеният посланик на Германия у нас Н.Пр. Херберт Салбер