петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6762 прочитания

    Havas Group навлиза на българския пазар

    Havas Group България се ръководи от изпълнителния директор Иванка Кючукова
    13 октомври 2016, 16:23 a+ a- a

    Havas Group, една от най-големите комуникационни агенции в света, инвестира в България, чрез своето подразделение Havas Media Group. Инвестицията е свързана с придобиването на част от компанията Havas Group България, която обединява в себе си компаниите Havas Worldwide, Havas Digital, Havas Media и Havas PR. Досега, групата Havas присъстваше в страната, чрез франчайзингов договор с местни представители.

    Освен в България, придобиване на собственост се осъществява и в още три офиса на бързоразвиващите се пазари – Havas Media Адриатика, Havas Media Словакия и Arena Media Турция. Така дейността на групата се разширява в географско отношение, както и се предоставя възможност да бъдат обслужвани настоящите и да бъдат привлечени нови клиенти на компанията в региона.

    Агенцията ще прибави към Havas Media Group дигиталните услуги на групата в страната и ще подсили портфолиото ѝ с клиенти като Sociеtе Generalе Expressbank, Actavis, Montupet, Volkswagen, Roche, Sanofi, Schneider Electric, Lactalis, KBC Group, LG, JDE, Progress и др.

    Разширяването на Havas Media Group в Европа е следствие на изключително добрите резултати, представени в доклада на RECMA (REsearch Company Evaluating the Media Agency Industry), който определя Havas Media Group като най-бързо разрастващата се агенция за 2014-2015 с обороти от почти 20 млрд. долара.

    Havas Group България се ръководи от изпълнителния директор Иванка Кючукова. Тя има над 16 години опит в областта на медиите, рекламата и технологиите. Тя е един от създателите на M Telecom – първата компания в България за мобилно съдържание и реклама, придобита по-късно от Velti. Професионалният път на г-жа Кючукова продължава със заемането на позицията Digital Media & Diversification Director в bTV Media Group, след което става част от семейството на Havas.

    За Havas в България
    Havas оперира в България от 1996 чрез франчайзингови договори за Havas Worldwide, Havas Media и Havas PR. Тя е част от Havas Group интегрирана агенция за маркетингови комуникации, обединяваща Havas Creative Group и Havas Media Group. Мрежата на Havas Group има над 20 000 служители, работещи в 316 офиса и 75 страни. Агенцията е специализирана в реклама, медиа планиране, маркетинг, корпоративни комуникации, дигитални комуникации и социални медии. Havas България е носител на множество награди в областта на криейтив, ПР и медии. Нейни клиенти са някои от най-големите световни и български компании и организации. Сред тях са Sociеtе Generalе Expressbank, Actavis, Montupet, Volkswagen, Roche, Sanofi, Schneider Electric, Lactalis, KBC Group, LG, JDE, Progress, Mondelez, Cisco, Microsoft България, Total, Air France, Veolia International, Еврофутбол и др.

    За Havas Media Group
    Havas Media Group се състои от три медийни марки Havas Media, Arena Media and FullSix Media, както и Havas Sports & Entertainment, мрежата с най-голям brand engagement в сектора.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 51 минути
    Бош Автомобилно оборудване открива център за обучения с ПГТЕ „Хенри Форд"
    Центърът има за цел да подготви специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили
    преди 2 часа
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 2 часа
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 3 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 3 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla