петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14726 прочитания

    10 безплатни курса по дигитален маркетинг

    Някои предлагат както цялостни курсове, така и възможност за придобиване на сертификат
    19 януари 2017, 19:23 a+ a- a

    В интернет има много източници с полезни съвети за дигитален маркетинг. Ето 10 от тях, които предлагат както цялостни курсове, така и възможност за придобиване на сертификат:


    Wordstream PPC University
    Wordstream предлага инструменти за управление на платени банер реклами, включително тези, предлагани от Google Adwords и Facebook. Освен това компанията има библиотека с много съвети и инструкции, достъпни безплатно през портала им PPC University. В архива им има голям брой курсове, уроци за начинаещи и напреднали.

    Google Online Marketing Challenge
    Google предлага голяма база от данни с информация за използване на инструментите и услугите им. В допълнение към това компанията създаде програмата Google Online Marketing Challenge, която представлява онлайн курс по дигитален маркетинг. В него са включени видео уроци за използване на SEM, AdWords, социални мрежи, видео портали, мобилни устройства и други.

    CopyBlogger Email Marketing
    CopyBlogger предлага курсове и полезни материали с инструкции за създаването на съдържание за електронен бюлетин, както и кои са най-полезните инструменти за email маркетинг. Един от най-популярните е Internet Marketing for Smart People, който включва SEO съвети, инструкции за създаване на съдържание и методи за проучване на ключови думи.

    Hubspot Academy
    Пакетът от програми на Hubspot предлага множество инструменти за маркетинг специалисти. Компанията има и портал с уроци, сертификати и материали за подготовка. Курсът Inbound Marketing Certification може да бъде използван като основа за получаването на знанията, нужни за придобиването на сертификат.

    MOZ
    Moz е един от лидерите в обучението по SEO. Съдържанието на онлайн портала им бе обновено наскоро и включва съвети за най-новите тенденции в подобряването на  сайтове за съвместимост с онлайн търсачки.

    Befound Academy
    Befound предлага софтуер на достъпна цена за управление на кампании в социалните мрежи. На сайта им има информация за начинаещи, която им помага да се ориентират в сферата на SEO и социалните мрежи, но освен това компанията предлага задълбочен курс по дигитален маркетинг.

    Digital Garage
    Регистрацията в Digital Garage позволява безплатен достъп до курсове от Google. Те предлагат информация за развитието на уеб сайтове и изграждането на стратегии за дигитален маркетинг. Освен това Digital Garage позволява завършването на целия им курс и получаването на сертификат от Google и IAB Europe.

    Hootsuite Academy
    Hootsuite е още един от доставчиците на платформи за управление на кампании, страници и профили в социалните мрежи. Компанията предлага както курсове за рабoта с платформата им, така и обучение за дигитален маркетинг в социалните мрежи.

    Alison
    Сред множеството курсове в Alison има и безплатен урок, който покрива теми като използването на инструменти за email маркетинг, рекламиране в социалните мрежи, създаването на подкасти и блогове. Alison също предлага сертификати, които могат да бъдат получени след завършване на онлайн курсовете им.

    Iversity
    Компанията предлага голяма библиотека от безплатни онлайн курсове на различни теми, включително дигитален маркетинг.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 час
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години