петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5322 прочитания

    Кои са изпълнителите, потвърдили участието си на MTV Presents VARNA BEACH?

    За избора на звезди и организацията на шоуто вижте какво сподели пред Economy.bg Робърт Куърк
    23 март 2017, 12:01 a+ a- a

    Събитието MTV presents VARNA BEACH е планирано за 15 юли тази година. В него ще вземат участие световно известни изпълнители, както и звезди от родната сцена. Очаква се шоуто да привлече 40 хил. души, половината от които – чужденци, и да донесе над 30 млн. лв. приходи за града и бизнеса в него. Срещнахме се с Робърт Куърк, за да ни разкаже повече за избора на изпълнители и кого да очаква българската публика да види на събитието това лято. Ето какво сподели той.

    Робърт, днес ще разкриете някои от изпълнителите, чието участие в шоуто е вече потвърдено. Как избрахте тези изпълнители?
    Наистина беше важно да изберем изпълнители, които хората ще искат да гледат. Избрахме певци, които са световно признати и успешни и които си струва да се видят на живо. 

    От какво са се ръководили организаторите при избора на изпълнители?

    Какво Ви послужи като ориентир за предпочитанията на публиката?
    Направихме доста проучвания в музикалните класации през последните няколко години. Обърнахме внимание на жанровете музика, които хората слушат, и на това кои певци имат особено много почитатели – в София, във Варна и в страната.

    Изборът ви на изпълнители отговаря ли на предпочитанията и на публиката във Великобритания, Германия и други страни, от които се стремите да привлечете туристи?
    Важно е да направим страхотно шоу, да има много хора на плажа, които да се забавляват. Но още по-важно е, че милиони хора ще пуснат телевизора си и ще гледат това шоу. Затова е важно тези изпълнители да са популярни в страните, в които шоуто ще бъде излъчено – Германия, Великобритания, САЩ. Затова е важно да се включват вече пробили изпълнители или изгряващи звезди, които са успешни на тези територии.

    Според Вас подборът на изпълнители ще се стори ли по-привлекателен на определена възрастова група?
    Мисля, че музиката не признава границите на възрастта. Ако харесвате хубава музика, тези изпълнители ще ви харесат. Изпълнителите, които обявяваме днес, имат определен фокус – определено от по-младото поколение до хора на по 35-45 години. Тези изпълнители имат много широка група от почитатели.

    Как избрахте българския изпълнител?
    Беше наистина важно да изберем български изпълнител, защото искаме да подпомогнем музикалната индустрия в България. В много случаи изпълнителят, когото сме избрали да бъде на сцена през юли, а ние ще имаме няколко изпълнители от България, ще бъде за първи път на много голяма международна сцена. Искаме да помогнем, да популяризираме музиката на българските музиканти по света и да им дадем невероятна платформа, на която да изпълняват. Искаме да сме сигурни и че са великолепни изпълнители, които ще направят страхотно шоу.

    При избора си на изпълнители, върху какво се фокусирахте – известност, опит или търсихте изгряващи звезди?
    Процесът на избор на международен изпълнител и местен изпълнител е съвсем различен по отношение на категории, опит и ниво на разпознаваемост в международен план. Искахме да се уверим, че международните изпълнители са наистина лидери в своя жанр, хората познават песните им и им се радват, така че да си изкарат страхотно на плажа. Българските изпълнители са наистина за местната публика, която познава всички техни песни. Това е чудесна възможност за тях да пеят на наистина голяма сцена за първи път.

    Поставиха ли изпълнителите някакви специфиччни изисквания, за да се съгласят да участват?
    Да, всеки изпълнител си има свои специфични условия, за да участва. Много от тях летят от различни локации по света. Всички те имат своите индивидуални изисквания и потребности. Наричаме това „допълнителни клаузи“  - обикновено списък на изискванията за извън сцената. Разбира се, някои изпълнители са известни с това, че изискванията им се простират върху няколко страници. Опитваме се да се уверим, че всички ще си прекарат добре – не само публиката, но и изпълнителите. Защото идеята на всичко е да създадем нещо изключително позитивно. Това е първата година, така че искаме всички да вземат дейно участие и да се забавляват. Не само публиката, но и организаторите, и изпълнителите. Искаме хората наистина да се насладят на преживяването си в България.

    Кои изпълнители са потвърдили участието си вече?

    Кого ще можем да видим на MTV Presents VARNA BEACH?
    Наистина се вълнуваме да обявим 5 изпълнители днес, като предстои да обявим още изпълнители, които ще бъдат на сцената. Първият изпълнител е Стив Аоки. Той е един от топ диджеите в света, беше избран за най-добър диджей в САЩ и е невероятен изпълнител на живо. Има много опит, натрупан на някои от най-големите музикални фестивали в света. Това ще бъде първото му участие в България. Ще бъде невероятно шоу. Вторият изпълнител, който обявяваме днес, е Тайни Темпа. Голям фен съм му. Той е страхотен изпълнител. Има най-много хитове, начело на музикалните класации в Англия това десетилетие. Има страхотни парчета, които се въртят из всички клубове в България и ще бъде велико шоу. Третите изпълнители, които обявяваме днес, са Горгон Сити. Те са невероятно танцово дуо. Много от техните парчета са оглавявали класации в България. Идвали са в България няколко пъти, но това ще бъде определено най-голямото им участие в страната досега. Сцената, на която ще представят изпълнението си, ще бъде невероятна. Ще бъде страхотно на фона на лятото и плажа. Четвъртите изпълнители, които ще обявим днес, са Клуб MTV. Това ще е първият път, в който идват в България. Двамата изпълнители са DJ Rewire и DJ Varsky. Това са едни от най-добрите диджеи в Европа, пускащи на живо. Имат участия от Лондон до Хонконг и са страхотни. Наистина ще накарат публиката да полудее. Петият изпълнител, който обявяваме днес, е от България. Първото българско участие, което обявяваме, е на Поли Генова. Тя има чудесен опит в представянето на България на международна сцена. Нейно е най-високото класиране, което страната някога е имала на Евровизия. Също така, тя има невероятен глас. Така че, наистина с нетърпение очакваме да видим Поли на тази страхотна сцена във Варна на 15 юли.

    Вижте какво споделя Робърт Куърк за предизвикателствата при избора на изпълнители

    Лесно ли убедихте тези изпълнители да се включват? Пред какви предизвикателства бяхте изправен?
    Осъществяването на проект като този е голямо предизвикателство. Поради много причини. Сигурен съм, че разбирате – много отделни аспекти трябва да бъдат съчетани. Това е като огромна машина с множество механизми, които постоянно трябва да бъдат добре смазани и които изискват грижа. Да доведем изпълнителите в България не е проблем. Работата с MTV е невероятна, защото дава достъп до всички нива на развлекателната индустрия. Предизвикателството е да видим кой е свободен на съответната дата, в съответното време и може да пътува. Осъществяването на тази комбинация е доста трудно. Изпълнителите искат да бъдат на сцена, искат да бъдат част от този невероятен проект. Така че, ако са свободни, ще се опитат да дойдат. Успешни сме в това. Предстои да обявим още доста изпълнители, това е само първата част. Ще разкрием имената на още изпълнители след няколко седмици. Да накараме изпълнителите да дойдат тук означава да се впишем в графика им за участия, турнета, записи, почивки и време със семейството и близките им. Много фактори имат значение. Магията е да съчетаем всички тези неща и в крайна сметка да имаме невероятен подбор на международни изпълнители.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 17 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 17 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 18 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 1 ден
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава