петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6170 прочитания

    Вижте какво представлява кампанията „Спортни таланти” на „Еврофутбол”

    С този проект компанията спечели голямата награда за „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие” в Наградите за отговорен бизнес на БФБЛ
    10 май 2017, 15:49 a+ a- a

    Вижте видео от награждаването на „Еврофутбол” от церемонията на Наградите за отговорен бизнес 2016

    По-рано тази година Българският форум на бизнес лидерите връчи своите Годишни награди за отговорен бизнес 2016. Целта на инициативата е да отличи и популяризира забележителния принос на отговорния бизнес към обществото чрез подкрепа за области като образование, екология, развитие на служителите и много други, а и да насърчи все повече фирми да развиват социални инициативи. В 14-то издание на конкурса участваха 84 проекта, осъществени от 57 компании, в шест категории. 

    В Economy.bg отново ще ви представим инициативите, които бяха отличени с награда. Ще разкажем за проектите, как са били реализирани и какви резултати са постигнали, за да могат повече хора да се запознаят с инициативите, които реализират компаниите в България като част от политиката си за корпоративна социална отговорност.

    Елица Иванова – ПР на „Еврофутбол”

    Голямата награда за „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие” отиде при „Еврофутбол” и тяхната ежегодна програма „Спортни таланти”. През 2016 г. инициативата е подкрепила 24 спортисти, част от които представиха България на олимпийските и параолимпийските игри в Рио де Жанейро. Повече за програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ разказва Елица Иванова – ПР на компанията.

    Моля, опишете проекта с три думи. 

    Спорт! Подкрепа! Развитие!

    А как бихте го описали в три изречения? 

    Програма „Спортни таланти“ подпомага млади спортисти в индивидуалните спортове до 25 години за тяхната подготовка, провеждане на лагери, участие в състезания и възстановяване. Всеки избран състезател получава до 5000 лева, като освен финансово „Еврофутбол“ подкрепя спортистите при популяризирането на техните постижения и резултати. „Спортни таланти“ се провежда за 6-а поредна година в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи“, като от създаването си до момента „Еврофутбол“ подпомогна общо 153 спортисти.

    Как беше реализиран и какви са резултатите от него? 

    Програмата традиционно стартира в началото на всяка година с общонационален конкурс. Всяка кандидатура се оценява от поне двама независими представители на  т. нар. Група на съветниците, в която участват известни личности, треньори, спортисти и общественици. На официална церемония в Музея на спорта в София се обявяват имената на спортистите. През 2016 г. се проведе Лятна олимпиада и „Еврофутбол“ награди с 1000 лева и икона на св. Георги Победоносец петима от спортните таланти с квота за Рио де Жанейро, един от които е параолимпиец. В края на годината на закриваща церемония състезателите получиха специални сребърни медали. За втори път издадохме луксозен календар по програмата, като заснехме фотосесия с един от най-добрите фотографи – Дилян Марков. На 20.12.2016 г. седмият от олимпийските игри от Рио де Жанейро в джудото Ивайло Иванов получи специален приз за „Спортен талант на 2016“ по време на церемонията „Спортист на годината на България“. Той бе награден от първия българин с награда „Пулицър“ – фотографа Стоян Ненов.

    Седмият от олимпийските игри от Рио де Жанейро в джудото Ивайло Иванов получава специален приз за „Спортен талант на 2016“

    Петото юбилейно издание на програма „Спортни таланти“ ще се запомни с историческото участие на петима от спортистите на Олимпийските игри в Рио Де Жанейро: Ангел Кодинов – едноместно кану 1000 метра; Денислав Коджабашев – тенис на маса – параолимпийска дисциплина; Ивайло Иванов – джудо, категория до 81 кг.; Милица Мирчева – маратон; Мирослав Кирчев – едноместен каяк 1000 метра. През 2016 година финансирахме 24-ма спортисти в 16 спорта, а през 2017 до момента са 26 атлети от 17 вида спорт. 

    Ангел Кодинов – едноместно кану 1000 метра

    Какви ресурси бяха вложени? 

    Вложените ресурси от 2012 година до момента са на стойност над 740 000 лева.

    Какво не знаят хората за вашата компания? 

    „Еврофутбол“ подпомага не само професионалния спорт – чрез програма „Спортни таланти“ подкрепяме и федерации, клубове, големи състезания, но и аматьорски прояви. Смятаме, че целенасочената и устойчива социална политика на една компания води до значими резултати. 

    Календарът за 2017 по програмата
    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 1 час
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 2 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 2 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 3 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове