четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4357 прочитания

    Вижте какво представлява фондацията VMware

    Инициативата донесе на VMware специалната награда Engage в Годишните награди за отговорен бизнес 2016 на БФБЛ
    02 декември 0002, 00:00 a+ a- a

    Вижте видео от награждаването на VMware от церемонията на Наградите за отговорен бизнес 2016

    По-рано тази година Българският форум на бизнес лидерите връчи своите Годишни награди за отговорен бизнес 2016. Целта на инициативата е да отличи и популяризира забележителния принос на отговорния бизнес към обществото чрез подкрепа за области като образование, екология, развитие на служителите и много други, а и да насърчи все повече фирми да развиват социални инициативи. В 14-то издание на конкурса участваха 84 проекта, осъществени от 57 компании, в шест категории. 

    В Economy.bg отново ще ви представим инициативите, които бяха отличени с награда. Ще разкажем за проектите, как са били реализирани и какви резултати са постигнали, за да могат повече хора да се запознаят с инициативите, които реализират компаниите в България като част от политиката си за корпоративна социална отговорност.

    Инициативата VMware Foundation донесе на VMware специалната награда Engage в Годишните награди за отговорен бизнес 2016 на БФБЛ. Отличието се определя от Международния форум на бизнес лидерите и се връчва за цялостна ангажираност на служителите в проект за корпоративна социална отговорност. Повече за фондацията VMware разказва Христина Харалампиева, Manager Events and Brands в компанията.

    Моля, опишете проекта с три думи.

    Фондация, създадена, за да вдъхновява и ангажира служителите да бъдат истински филантропи.

    А как бихте го описали в три изречения?

    VMware Foundation има за цел да ангажира служителите на VMware в различни каузи и благотворителни кампании, като така ги превръща в по-добри и отговорни граждани. Фондацията съществува, за да подсили личната страст на служителите към каузи, които са близки до самите тях, свързани с образованието, околната среда, здравеопазването и подкрепа за деца и общности в нужда и други.

    Хората зад фондация VMware вярват, че всеки човек притежава нещо, с което може да допринесе за по-добрия живот на всички. Те обединяват това под надслова Гражданска филантропия (Citizen Philanthropy), според който всеки има с какво да помогне – време, умения или средства. 

    Как беше реализиран и какви са резултатите от него?

    Социалната ангажираност и мотивацията на служителите се повишават и все повече от тях демонстрират желание за участие в общественополезни инициативи или сами организират такива.

    Какви ресурси бяха вложени?

    За 2016 година служителите на VMware България вложиха над 2000 часа доброволчески труд в програмите на VMware Foundation и дариха над 10 000 лева, като тези средства бяха удвоени от фондацията. Тази година активността е още по-голяма.

    Какво не знаят хората за вашата компания?

    VMware България е най-големият център за развойна дейност и клиентски услуги за регион EMEA, където се разработват едни от най-новите продукти на компанията. Гордеем се с едни от най-добрите софтуерни специалисти в цял свят. Тази година компанията празнува своята 10-годишнина.

    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 минути
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 33 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 1 час
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 2 часа
    преди 2 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 2 часа
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните