петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8314 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги за октомври 2017 на „Сиела“

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    07 ноември 2017, 10:47 a+ a- a

    Вижте кои са най-продаваните заглавия на българския книжен пазар според класацията на книжарници „Сиела” за месец октомври 2017: 

    1. „Органайзерът” от Станислав Койчев - Стан, „Егмонт”, 12,90 лв.

    Това не е просто органайзер. Това е органайзерът, събрал доста информация, която е необходима, както за училище, така и за по-нататък.

    Полезни факти, включващи основни правила в българския език, формули по математика, интересни сведения по география и 20 изпробвани съвета за успех в училище.

    Написана с много чар и усмивка и с полета, оставени за попълване от читателя. 

    2. „Хавра”, Автор: Захари Карабашлиев, „Сиела”, 19,90 лв.

    Никола се прибира в родния град за погребението на баща си, загинал при нещастен случай, след години пребиваване в Америка.

    Краткият престой обаче се превръща в начало на рисковано разследване, което го въвлича в престъпни конфликти и разкрития и тъмна мрежа от интереси. Той се изправя пред ултимативни решения, които не би искал да взема.

    Младата руска аристократка Вера Елегина копнее за независимост – от своята тиранична сестра, от закостенелите порядки, присъщи за края на 19 век и oт монотонността на средата си, докато светът навън кипи от промени. Случайното ѝ запознанство с харизматичен американски военен журналист, променя всичко. Двамата поемат по опасен път, който ще ги свърже завинаги със съдбата на българския народ. 

    След  безапелационния успех на "18% сиво" – бестселър с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и др. – българският писател Захари Карабашлиев се завръща с нов мащабен роман.

    3. „Вицове за деца” от Чавдар Атанасов, „Акцент 96”, 9,99 лв.

    Кой не обича да се смее? Факт е, че децата си разказват вицове още от детската градина. Прекрасните илюстрации в тази книга допълват забавлението. А понякога и те са виц сами по себе си.

    Книгата е подходяща и за цялото семейство.

    Повече за значението на хумора за децата можете да прочетете в предговора.  


    4. „Кубинската афера” от Нелсън Демил, „Бард”, 17,99 лв.

    Ветеранът от Афганистан Даниъл Маккормик (Мак), капитан на чартърна яхта, се готви да отплава на най-опасния круиз в живота си...

    Трийсет и пет годишният Мак живее безметежно в Кий Уест. Той е служил пет години в армията като пехотен офицер с два мандата в Афганистан. Завърнал се е с куп ордени и с белези, които не почерняват на слънце. Един ден Мак си седи в прочутия бар „Зеленият папагал“ и се чуди как ще изплати яхтата „Мейн“. Като подарък от съдбата на сцената се появява Карлос, тежък адвокат от Маями и противник на режима на Кастро. Карлос иска да наеме яхтата за десетдневен риболовен турнир в Куба при обичайната такса, но Мак подозира, че това не е цялата истина и отказва. Тогава цената скача на два милиона долара и предложението става неустоимо. Той се среща с клиентите на Карлос – красивата Сара Ортега, американка от кубински произход, и загадъчния изгнаник Едуардо Валаскес. 

    Оказва се, че когато бягал от революцията на Кастро, дядото на Сара скрил в Куба шейсет милиона долара. След началото на кубинското размразяване е въпрос на време някой да открие имането. А Мак знае, че ако приеме тази работа, или ще забогатее, или ще изгуби живота си.

    5. „Непрочетена книга за здравето” от Ади и Милен Цанови, „Ти бъди промяната”, 21 лв.

    Ще се подложите на неприятни усещания, ако предприемете гладолечение принудително. Човек трябва да осъзнае какво му предстои, за да може да го включи в своите мисли, които ще повлияят ползотворно на целия процес с позитивно отношение, решителност, воля и прецизно внимание. Разбира се, както вече споменахме, има и такива случаи, които изискват бързо впускане в процеса. Молим ви, въпреки това належащо впускане, да отделите един ден и една нощ, за да прочетете поне една книга за гладолечението. И в най-добрата клиника по гладолечение да попаднете в чужбина за вашия оздравителен процес е от изключително важно значение вие (лично) да знаете какво правите – да осъзнаете и да приемете предстоящото.

    Хората, впуснали се в принудително гладуване, често претърпяват сериозни последствия, не поради самия глад, а поради незнанието какво да правят, когато не се хранят – когато няма постъпления на храна в организма им. И те, разбира се, грешат на всяка крачка. Да не говорим, че с приема само на вода, няма какво да сгрешим. В приема на достатъчно количество вода, така че организмът ни да е постоянно хидратиран, не може да направим грешка. Няма какво да съчетаваме като хранителни продукти – само вода. Ала ако нямаме познания за целия процес „Гладолечение“, който включва специфична подготовка и прецизно захранване, все някъде ще има цепнатина и ще се наложи да я преживеем. В повечето случаи болезнено. А ако не се захраним правилно, последствията може да са доста сериозни. Искрено вярваме, че ще настане и ден, в който ще напишем подробна книга за гладолечението в пълна подготовка, програма на дните, излизане и захранване. Може да я обединим с един чудесен режим на хранене в 21 дни. Би било чудесно да направим и това не след дълго.

    6. „Жажда” от Ю Несбьо, „Емас”, 20 лв.

    Ocлo, Hopвeгия. Cepия злoвeщи yбийcтвa paзтъpcвaт гpaдa. Πoчepĸът e eдин и cъщ: cлeд yгoвopeни cpeщи в пpилoжeниe зa зaпoзнaнcтвa нeyлoвим мaниaĸ paзĸъcвa c мeтaлни зъби гъpлaтa нa млaди жeни, изпивaйĸи ĸpъвтa им. Eдинcтвeнoтo, нa ĸoeтo пoлициятa ce нaтъĸвa, ca гpoтecĸнитe ocтaнĸи oт чyдoвищнитe пиpшecтвa. Бeз yлиĸи, бeз зaпoдoзpeни и бeз вpeмe зa гyбeнe, мecтнитe влacти нямaт дpyг избop, ocвeн дa ce oбъpнaт ĸъм eдинcтвeния чoвeĸ, cпocoбeн дa cпpe звepcтвaтa. 

    Tъмнa cянĸa e изплyвaлa oт минaлoтo, възpaждaйĸи oтдaвнa зaбpaвeнитe митoвe зa ĸpъвoпийцитe, a бившият cтapши инcпeĸтop Xapи Xyлe тpябвa дa ce изпpaви пpeд нaй-гoлeмия cи и ĸoшмapeн вpaг – eдинcтвeният, ĸoйтo e ycпял дa мy ce изплъзнe.

    7. „Тиреоидит на Хашимото. Първопричината” от Изабела Уенц, „Вдъхновения”, 20 лв.

    Тиреоидитът на Хашимото не е просто хипотиреоидизъм. Повечето пациенти с хашимото страдат от киселинен рефлукс, недостиг на хранителни вещества, анемия, чревна пропускливост, чувствителност към храни, проблеми с венците и хипогликемия в допълнение към „типичните” симптоми на хипофункция на щитовидната жлеза като напълняване, непоносимост към студ, косопад, умора и запек. Тялото се оказва заклещено в един порочен цикъл от претоварване на имунната система, недостатъчност на надбъбречните жлези, чревна дисбиоза, нарушено храносмилане, възпаление и аномалии в освобождаването на тиреоидни хормони. Този кръговрат се самоподдържа и ще продължи да причинява нови и нови симптоми, докато не се намеси външен фактор, който да го прекъсне. Промените в начина на живот, описани в тази книга, целят да прекъснат този цикъл на части. Започваме с най-простите модификации, като отстраняваме причинителите, и продължаваме с поправяне на другите нарушени системи, за да върнем равновесието и да позволим на тялото да се възстанови. Изабела Уенц, доктор по фармация, FASCP, е фармацевт, пациент с Хашимото и пионер в областта на промените в начина на живот, необходими при тиреоидит на Хашимото. Тя обобщава три години проучвания в книгата си „Тиреоидит на Хашимото: промени в начина на живот за откриване и отстраняване на първопричината”. Д-р Уенц живее в Чикаго, Илинойс, заедно със съпруга си Майкъл и работи като фармацевт, отговарящ за безопасното изписване на медикаменти.

    8. „Балада за Георг Хених” от Виктор Пасков,  „Сиела”, 13,90 лв.

    Едва ли има друга българска книга за последните 30 години, която да е карала толкова читатели да плачат – за Красотата, Любовта, Изкуството. Тя е като пролука към небето, отворила се малко преди Преходът да направи всички ни цинични и иронични. Пасков възвисява, но защото преди това е успял да ни доведе до дъното. - Бойко Пенчев

    В Балада за Георг Хених диша, говори и страда, за да изкупи за пореден път греховете на всички ни, самият Господ.  Необичаен евангелист е Виктор Пасков. Но с тази книга, едно от най-важните произведения в (не само) съвременната българска литература, той пристъпи към вечността.  Ние сме дъските в ръцете на стария майстор Георг. Сами трябва да изберем дали да ни превърне във виола, или пък в бюфет. Онези, които ще изберат виолата, са читателите на Балада за Георг Хених. И в тях е спасението. - Димитър Стоянович

    9. „Никога не ме оставяй” от Казуо Ишигуро, „Лабиринт”, 16 лв.

    В един от най-силните романи от последно време Казуо Ишигуро проследява съдбата на трима приятели. Трийсет и една годишната Кати се връща назад във времето, за да разкаже за наглед идиличното им детство в откъснато привилегировано училище и за по-нататъшния им път в един свят, където те се натъкват на въпроса кой всъщност иска всички да сме еднакви и взаимозаменяеми, защо се налага да доказваме, че имаме душа, защо жестокостта се е превърнала в норма, защо се примиряваме безропотно с неправдата, защо постоянно предаваме онези, които обичаме най-много.Определен от сп. „Тайм“ за най-добър роман на 2005 г и включен в списъка на 100 най-красиви книги от последния век, „Никога не ме оставяй“ може да бъде причислен и към антиутопиите и да се чете като сбъднало се мрачно пророчество, и към притчовата литература с дълбокия си подтекст и нравствен заряд, заложен между редовете, но е преди всичко книга за загубите, които търпим, за живота като горчив избор, за нелекия човешки жребий в свят, където всичко е за продан.

    10. „Треска за лалета” от Дебора Могак, „Сиела”, 14 лв.

    Романът „Треска за лалета” разказва романтична история от Златния век на Амстердам, когато холандският град е един от най-важните търговски центрове в света и младата колониална холандска империя го превръща в просперираща метрополия. Амстердам е завладян от треска по наскоро внесените от Турция лалета, които се отглеждат във всевъзможни сортове, а наддаването за различните нови сортове прилича едновременно на хазарт и на рискована игра на борсата. Хората залагат цялото си имущество за една луковица от рядък сорт, но цените скачат и падат постоянно и разорените често се самоубиват. На този фон действието в „Треска за лалета” се върти около друг проблем – любовният триъгълник между богат стар търговец, младата му съпруга и талантливият художник, поканен да им направи семеен портрет.

    Сюжетът представлява комедия от грешки, но има и трагични елементи. Дебора Могак се е вдъхновявала от творбите на холандските художници от барока и Златния век на Амстердам, за да създаде образа на измисления художник Ян ван Лоос и неговите творби. Често се цитират и реално съществуващи художници, като героите са добре запознати с творчеството на изгряващия по това време Рембранд. 

    Това е романът, по който е заснет новият филм „Треска за лалета” с участието на Алисия Викандер, Кристоф Валц, Кала Делвин и Джуди Денч. Филмът излезе по българските кина на 27 октомври.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 12 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 13 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 20 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 21 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава