сряда, 22 ноември 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  800 прочитания

  Потребителите планират да похарчат между 100 и 700 лв. на Black Friday 2017

  Данните са от изследване на Millward Brown, поръчано от eMAG
  14 ноември 2017, 11:44 a+ a- a

  Проучването за нагласите на потребителите, проведено през октомври тази година, разкрива, че все повече хора имат намерение да се възползват от специалните оферти на Black Friday. Изследването е проведено по поръчка на eMAG сред 1005 респонденти на възраст между 18 и 55 г., живеещи в цялата страна, в дните между 26-и и 31-ви октомври 2017 г.

  92.9% от представителната извадка знаят какво представлява Black Friday. Този процент бележи ръст с почти 3% спрямо миналогодишния резултат. Над 62% от запознатите потребители имат намерение да се възползват и да закупят продукт на специална цена.

  Проучването отговаря и на въпроса какъв тип продукти ще търсят потребителите. Водеща е категорията дрехи и обувки – към тези продукти са се насочили малко над 60% от купувачите. Следват спортните стоки, телевизорите, мобилните телефони, козметиката и малките домашни електроуреди – всяка от тези категории е избрана от между 10 и 13% от потребителите.

  Показателна е тенденцията за увеличаване на броя на пазаруващите онлайн, които са нараснали до 70,4% от анкетираните. Този брой бележи ръст от 8,1% спрямо 2016 г.

  На въпроса колко пари възнамеряват да похарчат по време на Black Friday, малко над половината анкетирани са посочили сума между 100 и 700 лв., като 21,1% са предвидили между 200 и 400 лв. Любопитно е, че почти 10% имат намерение да направят покупки за между 1500 и 2000 лв., а едва около 5% ще похарчат под 100 лв.

  „Анализът на данните от проучването посочва, че българският потребител все по-ясно разпознава стойността на събитието Black Friday. Една от основните стратегически цели на eMAG.bg е да предостави възможност за лесно и изгодно пазаруване, независимо от локацията на купувача. Уверена съм, че тази година отново ще поставим нови рекорди в продажбите“, коментира Стефана Здравкова, директор на eMAG.bg.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 14 часа
  С 14% е нараснал износът ни от началото на годината
  По този показател се нареждаме в първата петица на страните от ЕС
  преди 19 часа
  Пет тенденции, които ще доминират технологичния свят през 2018
  Чатботовете ще стават все по-умни, а „Индустриалният интернет на нещата“ все по-често ще намира място в технологичните системи на бизнеса, прогнозират от Progress
  преди 19 часа
  България отбелязва Европейската седмица на професионалните умения
  Проектът преминава под мотото „Открий своя талант”
  преди 20 часа
  Злато за България от Международна олимпиада по астрофизика
  Българските ученици завоюваха два медала и почетна грамота