сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9445 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги за ноември 2017 на „Сиела“

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    04 декември 2017, 13:16 a+ a- a

    „Произход” от Дан Браун е най-продаваното заглавие в България според  класацията на книжарници „Сиела” за месец ноември 2017. Вижте кои други книги влизат в топ 10:

     

    1. „Произход” от Дан Браун, „Бард,  24.95 лв. (мека корица)

    В новия си трилър Дан Браун остава верен на стила си и включва теми от символизма, науката, религията, историята, изкуството и архитектурата. Действието в книгата започва от музея на модерното изкуство Гугенхайм в Билбао, събитията продължават в Мадрид, Барселона и Севиля. В центъра на сюжета е „парадоксалното взаимодействие между наука и религия”, а Робърт Лангдън се сблъсква с „двата вечни въпроса за човечеството: Откъде идваме? Накъде отиваме?”

    Робърт Лангдън, харвардски професор по символика и религиозна иконография, пристига в музея „Гугенхайм“ в Билбао, за да присъства на оповестяването на откритие, „което завинаги ще промени лицето на науката“. Организатор на събитието е неговият приятел и някогашен студент Едмънд Кърш - четирийсетгодишен милиардер футурист, чиито изумителни изобретения и предвиждания са му създали скандална слава по света. Тази вечер няма да е изключение: той обявява, че ще разкрие поразително постижение, което ще разтърси самите основи на човешкото битие.

    Грандиозното събитие обаче е хвърлено в хаос преди Кърш да успее да съобщи за безценното си откритие. Животът на Лангдън е в опасност и той е принуден да бяга с директорката на музея Амбра Видал. Двамата се отправят за Барселона в рисковано търсене на загадъчна парола, която ще отключи тайната на Кърш. Изправени срещу враг, който винаги е на крачка пред тях, Лангдън и Видал се лутат из лабиринтите на града. Насочвани само от енигматични символи и чудати произведения на модерното изкуство, двамата бегълци вървят по следи, които ще ги отведат до потресаваща истина, останала погребана... досега.

    2. „Kриско. Пътят нагоре” от Кристиан Талев – Криско, „БГ книга, 15,00 лв. (мека корица)

    Пътят нагоре“ не е  автобиография. „Пътят нагоре“ е историята на Кристиан Талев, която няма да намери място в класациите за „младите успели“. „Пътят нагоре“ е споделеният опит на музикален артист, който стои зад най-големите хитове в България от 2012 г. досега и прави песни за едни от най-успешните изпълнители в страната. И не на последно място – разказ от първо лице на мъж под 30 години, за когото парите не са самоцел, но отдавна не са и мираж.

    "Много хора гледат клиповете ми или четат интервюта с мен, без да се интересуват от творчеството ми, а понякога – дори без да им допадам. Тази книга е за тези от вас, които наистина ме харесват, за моите фенове. От страниците ѝ ще разберете повече за живота ми извън сцената. Ще научите неща, свързани с марката „Криско“, но ще ви запозная и с Кристиан Талев. В „Пътят нагоре“ ще прочетете за това, за което не съм говорил публично, защото не съм смятал, че трябва да бъде достояние за абсолютно всички, а само за тези, които наистина се интересуват. Мнозина вероятно ще се запитат не съм ли прекалено млад, за да пиша книга. Всъщност няма значение на колко години е човек – или има какво да сподели, или няма. Въпросът е през какво си преминал и как си изиграл танца си." - Кристиан Талев – Криско

    3. „Възвишение“ от Милен Русков, „Жанет-45“, 17,00 лв. (нова корица)

    Настоящото издание е с нова корица с героите от филма "Възвишение". Книгата е отличена с Национална награда "Христо Г. Данов" (2012), както и Национална награда "Елиас Канети" (2013), Наградата за литература на Европейски съюз (2014).

    Книгата ни връща в епохата на Българското възраждане, когато двама бунтовници, приятели на Димитър Общи - т.е. малко революционери, малко разбойници, - участват в Арабаконашкия обир, което е само началото на множеството им перипетии. Постепенно те се включват и в трите вида тайна дейност - "конспиративна, експедитивна и революционно-разбойнишка", по израза на Стоян Заимов. Това е разказано с жива стилизация на българския възрожденски език, в който всичко изглежда по неповторим начин смешно и очарователно. Но не свършва така.

    "Увлекателно-драматичен сюжет, уникални като художествени образи герои, майсторско сказово разказване, трагика и хумор - новият роман на Милен Русков е ключ към философско-историческите и народопсихологически проблеми на възходите и провалите на българина и българската общност в техните исторически пътища и безпътици." - Светлозар Игов

    "Както и в другите си романи, той върви срещу течението на лесното и повърхностно писане. Като възкресява яркия, мощен, смешен, омагьосващ, покъртителен първозданно свеж език на възрожденските ни писатели, Русков поднася темите, които създадоха България и българската литература, с нова сила и дълбочина, в диалог с Бога и фатума на историята. Глътка въздух в днешната задуха - онова литературно събитие, на което бяхме престанали да се надяваме." - Миглена Николчина

    4. „Код "червено": Моята истина за храната от Юлияна Дончева, Егмонт, 14,90 лв.

    Това е личната история на Юлияна Дончева за стремежа ѝ към по-пълноценен и здравословен начин на живот.  Изданието е ценен помощник за всеки, който се опитва да се ориентира в многообразието от мнения, препоръки, моди и научни изследвания по темата. То съдържа практични съвети, важна информация, примерни упражнения и любимите рецепти на авторката.

    "Нямам никакви сериозни претенции за експертност в областта на здравословното хранене, но всяко заключение тук е свързано както със собствения ми опит и наблюдение, така и с определени научни изследвания, които разчупват шаблоните. Единствената ми цел е да бъда полезна на някого, който не се чувства добре в собственото си тяло и иска да се промени не само физически, но и емоционално. Промяната обаче не идва неповикана. Трябва да осъзнаем нуждата от нея, да я поискаме и да действаме решително.“ - Юлияна Дончева

    5.  „Хавра” от Захари Карабашлиев, „Сиела”, 19,90 лв.

    Никола се прибира в родния град за погребението на баща си, загинал при нещастен случай, след години пребиваване в Америка.

    Краткият престой обаче се превръща в начало на рисковано разследване, което го въвлича в престъпни конфликти и разкрития и тъмна мрежа от интереси. Той се изправя пред ултимативни решения, които не би искал да взема.

    Младата руска аристократка Вера Елегина копнее за независимост – от своята тиранична сестра, от закостенелите порядки, присъщи за края на 19 век и oт монотонността на средата си, докато светът навън кипи от промени. Случайното ѝ запознанство с харизматичен американски военен журналист, променя всичко. Двамата поемат по опасен път, който ще ги свърже завинаги със съдбата на българския народ. 

    След  безапелационния успех на "18% сиво" – бестселър с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и др. – българският писател Захари Карабашлиев се завръща с нов мащабен роман.

    6.  „Вицове за деца” от Чавдар Атанасов, „Акцент 96”, 9,99 лв.

    Кой не обича да се смее? Факт е, че децата си разказват вицове още от детската градина. Прекрасните илюстрации в тази книга допълват забавлението. А понякога и те са виц сами по себе си.

    Книгата е подходяща и за цялото семейство. Повече за значението на хумора за децата можете да прочетете в предговора.

    Надяваме се, че заедно със забавлението ще ги провокираме да четат повече. Приятно четене!

    7. „Органайзерът” от Станислав Койчев - Стан, „Егмонт”, 12,90 лв.

    Това не е просто органайзер. Това е органайзерът, събрал доста информация, която е необходима, както за училище, така и за по-нататък.

    Полезни факти, включващи основни правила в българския език, формули по математика, интересни сведения по география и 20 изпробвани съвета за успех в училище.

    Написана с много чар и усмивка и с полета, оставени за попълване от читателя. 

    8. „Тиреоидит на Хашимото. Първопричината” от Изабела Уенц, „Вдъхновения”, 20,00 лв.

    Тиреоидитът на Хашимото не е просто хипотиреоидизъм. Повечето пациенти с хашимото страдат от киселинен рефлукс, недостиг на хранителни вещества, анемия, чревна пропускливост, чувствителност към храни, проблеми с венците и хипогликемия в допълнение към „типичните” симптоми на хипофункция на щитовидната жлеза като напълняване, непоносимост към студ, косопад, умора и запек. Тялото се оказва заклещено в един порочен цикъл от претоварване на имунната система, недостатъчност на надбъбречните жлези, чревна дисбиоза, нарушено храносмилане, възпаление и аномалии в освобождаването на тиреоидни хормони. Този кръговрат се самоподдържа и ще продължи да причинява нови и нови симптоми, докато не се намеси външен фактор, който да го прекъсне.

    Промените в начина на живот, описани в тази книга, целят да прекъснат този цикъл на части. Започваме с най-простите модификации, като отстраняваме причинителите, и продължаваме с поправяне на другите нарушени системи, за да върнем равновесието и да позволим на тялото да се възстанови. Изабела Уенц, доктор по фармация, FASCP, е фармацевт, пациент с Хашимото и пионер в областта на промените в начина на живот, необходими при тиреоидит на Хашимото. Тя обобщава три години проучвания в книгата си „Тиреоидит на Хашимото: промени в начина на живот за откриване и отстраняване на първопричината”. Д-р Уенц живее в Чикаго, Илинойс, заедно със съпруга си Майкъл и работи като фармацевт, отговарящ за безопасното изписване на медикаменти.

    9. „След Европа от Иван Кръстев, Обсидиан, 15,00 лв.

    Наскоро издадена в Германия и САЩ, „След Европа” на Иван Кръстев, вече е бестселър №1 в класациите за литература на тема политология. Предстои да излезе във Франция, Русия, Полша, Дания, Сърбия и други европейски страни. Британските медии я определят като една от най-интересните книги през 2017 г., която разглежда предизвикателствата пред Европа днес.

    Как бежанската криза промени европейските общества и защо гражданите на Европа изпитват толкова силна неприязън и недоверие към меритократичните елити, са двата въпроса, на които тази книга се опитва да отговори. Това е книга за една революция, но не революцията на масите от ХХ в., а миграцията – „бягащата през граници“ революция на XXI в. Това е книга за Европа във време, когато все повече хора възприемат политическата промяна като смяна на страната, в която живеят, а не като смяна на нейното правителство.

    10. „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ от Елена Фавили и Франческа Кавало, „Хермес”, 24,95 лв.

    „Истории за момичета бунтарки“ събира историите на 100 изключителни момичета и жени от миналото и настоящето, които да вдъхновят читателките да се борят за мечтите си и да вярват, че могат да променят света към по-добро. Сред тях са Астрид Линдгрен, Вирджиния Улф, Джейн Остин, Евита Перон, Екатерина Велика, Елизабет I, Клеопатра, Коко Шанел, Маргарет Тачър, Мария Калас, Мария Кюри, Мария Монтесори, Мишел Обама, сестрите Бронте, сестрите Серина и Винъс Уилямс, Фрида Кало, Хилъри Клинтън, Хипатия и др.

    Илюстрациите са дело на 60 художнички от цял свят.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 минути
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 6 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 21 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 23 часа