петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    16689 прочитания

    Топ 10 най-продавани нехудожествени книги през 2017 на „Хеликон“

    Ето кои са най-продаваните нехудожествени заглавия в България през изминалата година
    12 декември 2017, 14:02 a+ a- a

    Вижте кои са най-продаваните нехудожествени заглавия на българския книжен пазар според класацията на книжарници „Хеликон” за 2017:

    1. Две безсмъртни класики: „Изкуството на войната” (Сун Дзъ); „Владетелят” (Николо Макивели), Хеликон, 9,95 лв.

    Тези две книги са от различни епохи. Но много си приличат. Защото и в "Изкуството на войната" и във "Владетелят" историческите факти са израснали до знакови аналогии, а практическите съвети - до дълбока човешка мъдрост.

    И навярно най-важното: защото ни учат не да униваме и да се предаваме, а как да се борим и да побеждаваме.

    Затова и вековете ги съхраняват и обезсмъртяват.

    2. „Моши моши, Япония” от Юлияна Антонова - Мурата, Together Academy, 14,99 лв.

    Япония като място, където вниманието към другия и грижата за красотата са издигнати в личен култ. Япония, в която майсторите у дома почистват след себе си със снежнобяла кърпа, бакшишът не съществува и дори императорът се явява на проверочен изпит по шофиране. Япония, превърнала се във втори дом и родина на една българка, за която красотата на света живее между величествената планина Фуджи-сан и деликатното ухание на полския синчец в Тракийската низина, тя е в трептенето на японския клен и гальовния шепот на софийските кестени, в изисканата простота на японската вишна и опияняващия аромат на българската роза... Япония като никога досега.

    „Моши моши, Япония“ е емоционален и интригуващ дневник на японската делничност и празничност, видяна и преживяна от Юлияна Антонова-Мурата по време на нейните повече от две десетилетия живот там. На нейните страници ще намерите малки есета, лични откровения, закачливи коментари, вълнуващи изповеди и магични разкази от и за една страна, която сега наистина ще усетите лично... Така, както може да я разкаже приятел, който я обича.

    3.  „Богат татко, беден татко: Уроците за парите, на които богатите учат децата си“  от Робърт Кийосаки, издателство „Анхира”, 10.00 лв.  

    Авторът насочва вниманието ни към няколко основни проблема, с които се срещат родителите, и които оказват влияние в процеса на правилното възпитание на децата.

    Дефинира какво е актив и пасив, поставя под въпрос схващането, че собственото жилище е актив, взривява мита, че трябва да имаш голяма заплата за да забогатееш…

    „Богат татко, беден татко“ е отправна точка за всеки, който иска да овладее финансовото си бъдеще.

    4. „Думи, които лекуват” от Алекс Ровира, Хеликон, 5,95 лв.

    Един жест и подходяща дума могат да преобърнат настроението ни в миг. Думите предизвикат в нас смях, радост, нежност, настроение и при това съвсем неочаквано. Думите предизвикват изненада, трепет, нежност и вълнение...

    Но най-вълшебното нещо, на което са способни думите, е, че те могат да ни лекуват. Посредством думите сме в състояние да създаваме своя вътрешна алхимия: да облекчим болка, да се справим със свои съмнения, гняв и чувство за вина, да превъзмогнем дълбока загуба, да излекуваме рани, да победим страхове, да прекратим потисничество, да излезем, може би, от свое вътрешно или външно робство: да освобождаваме и да се освободим.

    В „Думи, които лекуват” от Алекс Ровира възгледите за живота на известния испански автор органично са вплетени с мислите и разсъжденията на едни от най-големите умове на човечеството – философи, писатели, учени, психолози и още много хора на духа и познанието. И тяхното въздействие е буквално магическо – след досега ни с тях ние се чувстваме помъдрели, обновени, изцелени. 

    5. „Към себе си” от Марк Аврелий, Хеликон, 7,95 лв.

    Понесени от вълната на своето "днес", удивително е колко малко се сещаме за нашето "вчера". Улисани в мимолетните си грижи, забравяме, че е достатъчно само да протегнем ръка и цялата благодат на познанието щедро да изпълни мислите ни.

    Марк Аврелий е един от прекрасните примери как животът, отдаден на хората, продължава отвъд физическата смърт.

    Затова словото на този голям философ е живо и днес и ни дарява смирената си истинност, за да ни възроди и спаси.

    6. „Изкуството на войната” от Сун Дзъ, „Книгомания”, 5,95 лв.

    Тази книжка, създадена преди повече от 25 века, е малка, но съдържа огромна мъдрост. Тя е не само знаменит военен трактат и наръчник по военно дело, но и безценен учебник как да побеждаваме и да станем господари на съдбата си.

    Нейната поетичност и яснота са пример как дълбоките философски прозрения могат да се обяснят на хората просто и безхитростно. И скъп дар от епоха, която като че ли подценяваме, а от която всъщност би следвало да се учим.  

    7. „Монахът, който продаде своето Ферари” от Робин Шарма, Екслибрис, 10,00 лв.

    „Монахът, който продаде своето Ферари” е историята на Джулиан Мантъл, адвокат със звездна репутация, чийто небалансиран стил на живот е причина за почти фатален сърдечен удар в претъпканата съдебна зала. Физическият срив води до духовна криза и Джулиан е принуден да преразгледа живота си и да потърси отговор на най-важните въпроси. С надежда да намери щастие и удовлетворение той се впуска в една изключителна одисея. Пътешествието му го отвежда дълбоко в Хималаите и там намира могъща система, чрез която освобождава потенциала на ума, тялото и душата, и се научава да живее с повече страст, цел и спокойствие. Тази вдъхновяваща приказка съчетава блестящо духовната мъдрост на Изтока с най-новите принципи на успеха от Запада и показва стъпка по стъпка пътя към живот с повече смелост, баланс, изобилие и радост.

    8. „Владетелят” от Николо Макиавели, Хеликон, 5,95 лв.

    Подобно на „Изкуството на войната” на Сун Дзъ, и тази класическа творба е много повече от субективен коментар на историята и на фигурите, които са я движили. Съветите на Макиавели, макар и понякога стряскащи, са отправени привидно само към овластените, но в същата степен важат за всекиго при общуването му с другите. „Владетелят” е не само проникновен психологическо-философски документ, но и изпитано напътствие как да се практикува властта. Тъй като човешката природа почти не се променя, този текст няма срок за годност – той отдавна е надживял автора си и пребъдва във времето.

    9. „География на гения. В търсене на най-творческите места по света” от Ерик Уайнър, Фабер, 20,00 лв.

    Ерик Уайнър предприема пътешествие в различни страни и столетия, за да разбере защо в някои места в различни епохи е процъфтявал творческият гений.

    По пътя той научава защо бъркотията и хаосът благоприятстват появата на гения, защо мислим по-добре, докато ходим, как стридите са помогнали на Шотландското просвещение и защо без чумата не би започнал Ренесансът.

    Уайнър върви по същия път като древните атиняни, съвременниците на династията Сун и обитателите на днешната Силициева долина, като се пита какво витае във въздуха на тези места и можем ли да създадем условия за появата на гений там, където живеем ние.

    10. „Подсъзнанието може всичко”/ново допълнено издание от Джон Кехоу, ИнфоДар, 12,99 лв.

    Постигналата феноменален успех по целия свят книга на Джон Кехоу излиза отново на български език в изцяло обновено и допълнено издание. Независимо каква е основната цел в живота ви, можете да я постигнете - само трябва да използвате Силата на мисълта. Това е по-скоро практика, не философия.

    Като отделяте минимум 20 минути на ден за отработване на техниките, формулирани от Джон Кехоу, ще постигнете зашеметяващи резултати в посока на подобряване на собствения ви живот. 

     

    Топ 50 най-продавани нехудожествени книги допълват: 

    11. „География на блаженството: Един мърморко търси най-щастливите места на света от Ерик Уайнър

    12. „Как работи животът” от Андрю Матюс

    13. 101 романтични места в България” от Иван Михалев и Елина Цанкова

    14. „Проницателят” от Анди Андрюс

    15. „Скритият дар” от Джериес Авад

    16. „Самолечение с ПайдаЛаджин” от Хончи Шао

    17. „Моят опит в народната и природната медицина” от Владимир Бошнаков

    18. „Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще” от Ашли Ванс

    19. „Писма от България” от Евгений Утин

    20. „GAPS. Синдром на храносмилателната система и психиката” от Д-р Наташа Кембъл-Макбрайт

    21. „Не пипай тази книга!” от Ян ван Хелсинг

    22. „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало” от Иво Иванов

    23. „Икигай − тайните на Япония за дълъг и щастлив живот” от Ектор Гарсия (Кирай) и Франсеск Миралес

    24. „Малък наръчник по хюга” от Майк Викинг

    25. „Генът IFS. Визия за здраве” от Инес Субашка

    26. „Размерът има значение (размерът на талията)” от Александра Иванова

    27. „Господари на моргата”  от Огнян Стефанов

    28. „Да прецакаш дявола” от Наполеон Хил

    29. „Мисли и забогатявай” от Наполеон Хил

    30. „101 отбивки: Идеи за пътешествия до малко познати места в България” от Елина Цанкова и Иван Михалев

    31. „Излекувай живота си” от Луиз Хей

    32. Обичам цветовете. Анти-стрес книга за оцветяване

    33. „Родители и деца. Трудните взаимоотношения” от Хорхе Букай, Демиан Букай

    34. „Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност” от Вили Лилков, Христо Христов

    35. „Код „червено“: Моята истина за храната” от Юлияна Дончева

    36. Обичам цветовете: Не мога да заспя. Антистрес книга за оцветяване

    37. „Нови 101 отбивки (Идеи за пътешествия до малко познати места в България)” от Иван Михалев,Елина Цанкова

    38. „Съвършената. Преподобна Стойна неканоничната светица” от Неда Антонова

    39. „Към себе си” от Марк Аврелий

    40. „Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота”, съставител Калина Петрова

    41. „Как работи щастието” от Андрю Матюс

    42. „Първите седем” от Боян Петров

    43. „Кой управлява света?”  от Ноам Чомски

    44. „Пабло Ескобар − моят баща” от Хуан Пабло Ескобар

    45. „Лечителят медиум” от Антъни Уилям

    46. „Рене Мей. Посланикът… на ангелите” от Жюлиет Лор

    47. „Основи на шпионажа” от Виктор Суворов

    48. „Аз ли съм луд, или другите…” от Алберт Айнщайн

    49. „Рене Мей. Рицарят на ангелите” от Жюлиет Лор

    50. „Три безсмъртни класики: „Към себе си” (Марк Аврелий); „Владетелят” (Николо Макивели); „Изкуството на войната” (Сун Дзъ).

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 30 минути
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate
    преди 17 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 19 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 23 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 1 ден
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации