събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6370 прочитания

    „Нова тв“ придобива едноличен контрол над „Нетинфо“

    Очаква се това да окаже въздействие върху националния пазар на онлайн реклама.
    21 март 2018, 09:14 a+ a- a

    „Нова Броудкастинг Груп“ АД  има намерение да придобие едноличен контрол в „Нет Инфо“ АД, се посочва в съобщение до Комисията за защита на конкуренцията. Въпреки че са част от една медийна група, досега двете дружества оперираха самостоятелно.

    „Нова Броудкастинг Груп“ АД  участва на пазара на телевизионно разпространение и телевизионна реклама, както и на пазара на придобиване и разпространение на телевизионно съдържание, като доколкото предоставя рекламни услуги на собствените си интернет сайтове участва и на пазара на онлайн (интернет) реклама.

    „Нет Инфо“ АД заедно с контролираните от него дружества предоставя разнообразни дигитални медийни продукти и услуги. Дружеството осъществяват дейност на пазара на онлайн (интернет) реклама и цифрови творчески решения, като част от дружествата от групата осъществяват дейност на странични за основната дейност пазари, като пазара на групово пазаруване, пазара на продажба на стоки на дребно, пазарите на кредитни и застрахователни продукти и др.

    Очаква се нотифицираната концентрация да окаже въздействие върху националния пазар на онлайн (Интернет) реклама, се посочва в уведомлението на „Нова Броудкастинг Груп“ АД   до КЗК.

    В тази връзка на основание чл. 80, ал. 2 от ЗЗК всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.  

    Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок  до 26.03.2018, като бъде подкрепено със съответни доказателства.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 11 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 11 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 11 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 14 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години