петък, 27 ноември 2015  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5455 прочитания

  „Панорама мол“ в Плевен отваря врати през април 2014

  С откриването му ще бъдат разкрити над 400 нови работни места в търговията на дребно в града
  08 ноември 2013, 12:27 a+ a- a

  Нов търговски център в Плевен  - „Панорама мол“ ще отвори врати за клиенти на 12 април 2014. С откриването му ще бъдат разкрити над 400 нови работни места в търговията на дребно в града.

  В „Панорама мол“ ще бъде първият супермаркет Carrefour в Северна Централна България. На 47 хил. кв.м разгъната застроена площ и със 17 500 кв.м отдаваема търговска площ той ще представи и голям брой марки, които все още не присъстват в региона, кино с четири зали, кафенета и заведения за хранене. Търговският център има 400 паркоместа на две подземни нива и три търговски етажа с над 50 магазина, съобщиха от консултантската фирма за имоти Forton, която има изключителните права да отдава под наем мола и ще го управлява след откриването му.

  Инвеститор в „Панорама мол“ е дружеството „Мол Плевен 2013“ АД, собственост на Светослав Радев.
  Той е съдружник в „Юнион груп“ и един от основателите на Търговска банка Юнионбанк, в която през 2006 мажоритарен дял придоби германската финансова институция Байерише Ландесбанк чрез унгарското си поделение МКБ Банк.

  „Мол Плевен 2013“ придоби земята и завършената сграда на публична продан през април тази година. Придобиването и довършването на проекта се финансира със собствени средства на инвеститора и кредит от Инвестбанк.

  Плевен е седмият по големина град в България, с население - 110 хиляди души. По данни на Forton с 97 кв.м на хиляда жители той е на последно място по предлагане на търговски площи от градовете в България, в които има модерна търговия. Средно за страната тази площ е 101 кв.м. След завършването на „Панорама мол“ Плевен ще бъде седми по този показател, пред Велико Търново и Пловдив, но след Бургас, Стара Загора, Варна, Русе, София и Габрово.

  Нагоре
     
  Отпечатай
  Коментари ()
     преди 18 часа
  „Теленор“ ще предлага 4G услуги в страната от 1 декември
  Мрежата ще започне да работи първо в София и големите градове, след което ще се разширява с най-бързите възможни темпове, обясниха от компанията
  преди 21 часа
  42% от българите имат желание да започнат бизнес
  Само 8% от хората у нас смятат, че обществото е положително настроено към предприемачеството, показва ново проучване
  преди 17 часа
  България подновява участието си в „Евровизия“ през 2016
  В последните 5 години Швеция за втори път ще е домакин на песенния конкурс
  преди 22 часа
  Юнкер: Шенген е в състояние на кома
  Ако Шенген се разпадне, ще пострада и общата европейска валута, призна председателят на Европейската комисия
  преди 23 часа
  „Гражданска отговорност“ ще се сключва задължително с подпис
  Стикерите за този вид застраховка ще останат задължителни, обясни Ралица Агайн
  преди 2 дни
  Парламентът прие бюджета на ЕС за 2016
  Европейският парламент прие и актуализация на тазгодишния бюджет в размер на €2,3 млрд., които да бъдат използвани за справяне с миграционния поток