събота, 29 ноември 2014  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4477 прочитания   

  „Панорама мол“ в Плевен отваря врати през април 2014

  С откриването му ще бъдат разкрити над 400 нови работни места в търговията на дребно в града
  08 ноември 2013, 12:27 a+ a- a

  Нов търговски център в Плевен  - „Панорама мол“ ще отвори врати за клиенти на 12 април 2014. С откриването му ще бъдат разкрити над 400 нови работни места в търговията на дребно в града.

  В „Панорама мол“ ще бъде първият супермаркет Carrefour в Северна Централна България. На 47 хил. кв.м разгъната застроена площ и със 17 500 кв.м отдаваема търговска площ той ще представи и голям брой марки, които все още не присъстват в региона, кино с четири зали, кафенета и заведения за хранене. Търговският център има 400 паркоместа на две подземни нива и три търговски етажа с над 50 магазина, съобщиха от консултантската фирма за имоти Forton, която има изключителните права да отдава под наем мола и ще го управлява след откриването му.

  Инвеститор в „Панорама мол“ е дружеството „Мол Плевен 2013“ АД, собственост на Светослав Радев.
  Той е съдружник в „Юнион груп“ и един от основателите на Търговска банка Юнионбанк, в която през 2006 мажоритарен дял придоби германската финансова институция Байерише Ландесбанк чрез унгарското си поделение МКБ Банк.

  „Мол Плевен 2013“ придоби земята и завършената сграда на публична продан през април тази година. Придобиването и довършването на проекта се финансира със собствени средства на инвеститора и кредит от Инвестбанк.

  Плевен е седмият по големина град в България, с население - 110 хиляди души. По данни на Forton с 97 кв.м на хиляда жители той е на последно място по предлагане на търговски площи от градовете в България, в които има модерна търговия. Средно за страната тази площ е 101 кв.м. След завършването на „Панорама мол“ Плевен ще бъде седми по този показател, пред Велико Търново и Пловдив, но след Бургас, Стара Загора, Варна, Русе, София и Габрово.

  Нагоре
     
  Отпечатай
  Коментари ()
     преди 14 часа
  ЕК ни отпуска над €1 млрд. за заетост и социално приобщаване
  Комисията е одобрила първата българска оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020
  преди 16 часа
  Бизнес и синдикати с обръщение към правителството и парламента
  Национално представените организации на работници, служители и работодатели изразиха своите очаквания от управлението на страната
  преди 16 часа
  Как технологиите промениха търговията на дребно?
  Промяната вече е започнала, но процесът по промяна на търговските обекти тепърва предстои, смятат от Colliers
  преди 19 часа
  Финансовата компания на Volvo Group влиза в България
  Офисът ще заработи активно от декември 2014, VFS планира да финансира 40% от сделките за камиони и строителна техника на Volvo и Renault у нас
  преди 19 часа
  Ръст на бизнес климата у нас през ноември
  Несигурната икономическа среда продължава да е основна спънка за бизнеса
  преди 20 часа
  Бизнесът с критики към Бюджет 2015
  Проектобюджетът за 2015 е консервативен и не предполага реформи, е записано в становище на БСК
  преди 20 часа
  ЕП гласува за разделяне на интернет компаниите
  Решението гласи, че услугите за търсене в интернет трябва да бъдат разделени от другите търговски дейности на компаниите