четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7269 прочитания

    Unique Estates: Къщите конкурират апартаментите в луксозните затворени комплекси

    Все по-активна е търговията на този вид имоти, показват данните на агенцията, специализирана в луксозния сегмент
    06 октомври 2015, 12:06 a+ a- a

    Къщите в затворени комплекси се търгуват все по-активно през последните шест месеца, показват данни на специализираната в луксозния сегмент компания Unique Estates. Те вече успешно конкурират апартаментите, изградени на същия принцип, тъй като предлагат по-голяма площ и повече удобства на относително близки ценови нива.

    Най-търсени са къщите в затворени комплекси, в екологично чисти и комуникативни райони между София и Витоша. Това са сгради, които разполагат с всичко необходимо и залагат на практичното. Клиентите ги харесват поради липсата на нужда от поддръжка, излишни такси и заплащане на екстри, които практически не се използват.

    Купувачите са хора, които до преди 4-5 години са купували апартаменти в луксозни затворени комплекси. Обикновено са мениджъри на средни или високи позиции, като ипотечните кредити с ниски лихви са не просто изгоден, а предпочитан вариант за покупка на нов дом. Те продават апартаментите си в луксозните комплекси и с доплащане в рамките на 20-30% се сдобиват с къща.

    Предимствата на имотите в затворените комплекси пред стандартните самостоятелни къщи в райони като Бояна, Симеоново и Драгалевци се състоят в поддържаната и зелена среда и в изградената инфраструктура, както и осветеността и в по-дълготрайното слънчево греене, характерни за района, посочват Unique Estates на базата на впечатленията си сред мотивите на купувачите.

    Все по-често се купуват къщи в луксозни затворени комплекси и с цел инвестиция. Наемателите обикновено са чужденци, като се срещат и случаи, в които наемател е чуждо дипломатическо представителство. Наемите се движат между €2000 и €3000.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 16 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 16 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 17 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 18 часа
    преди 21 часа