сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5456 прочитания

    Аутсорсингът генерира над 70% от търсенето на офиси

    Тази година фокусът на индустрията е върху Бургас, отличен като „Град с най-голям потенциал за аутсорсинг растеж“ през 2016
    15 юни 2017, 11:29 a+ a- a

    Над 70% от търсенето на офис площи под наем е генерирано от аутсорсинг индустрията, показват данните на консултантската компания за бизнес имоти Forton, стратегически партньор на Cushman&Wakefield за България и Македония.

    Дружествата от сектора на изнесените услуги остават ключов фактор на наемния пазар на офиси, следвани от фармацевтичните компании и финансовия сектор. Търсенето от страна на аутсорсинг бизнеса е продиктувано от разрастването на операциите и обезпечаване на бъдещи разширения. Това се потвърждава и от данните на Българската аутсорсинг асоциация, според която приносът на тази индустрия за 2015 е 3.4% от БВП на страната, а прогнозата е до 2020 този дял да нарасне до 6%.

    Търсенето на площи от аутсорсинг бизнеса е насочено както към София, така и към големите градове на страната за позициониране на втори офис. Тази година фокусът на индустрията е върху Бургас, който бе отличен през 2016 като „Град с най-голям потенциал за аутсорсинг растеж“.

    „Свидетели сме на това как технологичният бум променя средата около нас и инвеститорите в офис площи трябва да се съобразяват с това. Тенденции като работата от вкъщи, липсата на фиксирано работно място и гъвкавото вътрешно разпределение на офисите, ще стават все по-забележими на пазара. Ще нарастват и изискванията на наемателите към енергийната ефективност и оползотворяването на ресурсите, тъй като самата корпоративна култура се променя“, коментира Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    преди 1 час
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 3 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 18 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 19 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 20 часа