четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7337 прочитания

    Телерик Академия стартира нова програма със сертификат за 6 месеца

    Безплатното обучение е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране
    22 май 2017, 16:48 a+ a- a

    Образователната организация Телерик Академия обяви днес, че стартира Telerik Academy Alpha – нова иновативна програма за подготовка на младши софтуерни специалисти с продължителност само 6 месеца, на края на която успешно завършилите курсисти ще получат сертификат. Безплатното обучение е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране, искат да натрупат практически умения и да започнат работа в ИТ индустрията с летящ старт.

    Telerik Academy Alpha е една от първите ключови иновации, която Телерик Академия въвежда след отделянето си като независима организация. С изцяло нов метод на преподаване и учене, Академията съкращава от 12 на 6 месеца времето за покриване на стандартната програма на обучение. Базирана на иновативни техники и световнопризнати методи на преподаване, тя ще помогне на курсистите да усвоят в дълбочина същия набор от знания и умения в областта на програмирането, както в традиционната програма, но по-бързо и ефективно.

    Кандидатстване до 7 юни

    Приемът в пилотното обучение ще бъде изключително конкурентен, като само 25 курсисти ще могат да вземат участие. Процесът по кандидатстване включва три етапа. Първият е подаване на CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни. Следва явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно издържалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език.

    Изисквания към кандидатите

    Кандидатите е необходимо да притежават базови познания по програмиране със C#, да бъдат готови да се фокусират изцяло върху обучението си през следващите 6 месеца и да искат да започнат работа в софтуерната индустрия. Предишен професионален опит в областта не е необходим. Програмата е интензивна и изисква задължително присъствено участие. Курсистите ще разполагат с една седмица почивка след всеки пет седмици обучение.

    Старт на 26 юни

    Програмата започва на 26 юни и ще се провежда присъствено всеки ден от работната седмица в трейнинг центъра на Телерик Академия в ж.к. Младост. Основен фокус на Telerik Academy Alpha ще бъде работата по реални проекти както индивидуално, така и в екип, и персоналният подход на обучение, съобразен с нуждите на всеки курсист. Традиционният лекционен формат ще бъде заменен с интерактивен, персонализиран подход, в който трейнърите ще влязат и в ролята на ментори на участниците. Обучението включва също теми отвъд програмирането, които ще подпомогнат развитието на личностните и поведенческите умения на курсистите и тяхното предприемаческо мислене.

    „Като комбинираме натрупания през годините опит на Телерик Академия с иновативни методи на преподаване в съответствие със световните тенденции, ще съкратим наполовина времето, необходимо за усвояване на ключовите умения от традиционната ни програма. Така в рамките само на 6 месеца участниците ще натрупат знанията и опита, с които да стартират своята кариера в софтуерната индустрия“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Софтуерната Телерик Академия.

    Софтуерната Телерик Академия е програма на образователната компания Телерик Академия, която в началото на 2017 г. се отдели като самостоятелна организация и партньор на всички компании в ИТ индустрията в България. От създаването на програмата през 2009 г. досега над 4700 души са се подготвяли присъствено в нея за професия в сферата на софтуерното инженерство.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 16 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 16 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
    преди 17 часа
    Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
    Двама висши мениджъри също се оттеглят
    преди 19 часа
    Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
    Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.