четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6693 прочитания

    Това ли е училището на бъдещето?

    Поглед отвътре в училището, в което уроците се водят от компютри
    04 юли 2017, 12:00 a+ a- a

    Добре дошли в AltSchool - училището, което цели да трансформира образованието чрез персонализиране на обучението чрез технологиите.

    Училището е дело на Макс Вентила, бивш кадър на Google. Основава AltSchool през 2013, като набира финансиране от 170 млн. долара от инвеститори като Марк Зукърбърг, фондът на Питър Тийл и Андерсен Хоровиц.

    Идеята на Вентила - хиперперсонализирано обучение чрез компютри.

    "Учебното съдържание и задачи са пригодени спрямо познанията и нуждите на вяско дете", разказва пред BBC основателят на иновативното училище.

    Всяко дете получава седмичен „плейлист“ с индивидуални и групови задачи, които са насочени към постигане на определените цели.

    По думите на Вентила училищата днес поставят всички деца под общ знаменател, вместо да предлагат индивидуален подход към всяко дете. Той определя този проблем като "тирания на мнозинството".

    AltSchool разделя учениците от 4 до 14-годишна възраст на 3 групи: две отделни нива на начално и едно ниво основно образование. Не съществуват традиционни разделения по класове, разказва Business Insider.

    При пристигането си децата се вписват в училищното приложение, качено на iPad. Приложението за вписване е един от многото инструменти, разработени от екип от инженери, който включва бивши служители на Apple, Zynga, Ventilla, Google.

    Тези продукти са достъпни на дигиталната платформа My.AltSchool, която проследява всичко – от това кога учениците са се вписали и техните оценки, до хранителни алергии и персонализирани планове за обучение.

    Учителите работят с учениците и техните семейства, за да създадат плановете, базирани на интересите, хобитата, силните и слаби страни на децата.

    Технологиите не се използват във всички активности, а най-вече за документиране работата на учениците.

    Класните стаи се разглеждат по-скоро като „станции“, отколкото като конкретни места за отделните класове. Учениците се местят от стая в стая през целия ден.

    Класните стаи са снабдени с камери, данните от които се използват от учителите, за да подготвят персонализираните планове за децата.

    След обяд учениците оставят настрана своите „плейлисти“ и работят върху по-интегрирани групови проекти.

    AltSchool е мрежа от „микроучилища“, всяко от които приема между 35 и 120 ученици. Подобни училища вече има в Калифорния и Ню Йорк. Таксите за обучението възлизат на около 30 хил. долара годишно.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 16 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 16 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 16 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 18 часа
    преди 21 часа