вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6553 прочитания

    Как да "проверим", че Земята е плоска?

    Вижте три експеримента, предложени от преподобния Джим Осборн
    23 август 2017, 17:55 a+ a- a

    Колкото и да е учудващо в зората на 21. век темата каква е формата на Земята все още е обект на дебат. Според съвременните поддръжници на идеята, че планетата е плоска, хората са жертва на световна конспирация. Северният полюс се намира в центъра на нашия свят, Южният полюс представлява огромна ледена стена с височина 150-200 м., а всички сателитни снимки на НАСА са фалшиви.

    Ето и чрез какви експерименти един американски проповедник предлага на всеки сам да се убеди, че Земята е плоска.

    Скочете
    Учените твърдят, че Земята е сферична и се върти около оста си със скорост приблизително 1600 km/h , посочва преподобният Джим Осборн. Според него, когато човек скочи, заради движението на Земята, би трябвало да се приземи в съвсем различна точка. Но вместо това бихме се приземили на относително същото място. За сметка на това, ако скочим върху покрива на камион, движещ се със 150 км./ч., ще се приземим в задната част на камиона или ще изпаднем от него. По думите му това доказва, че Земята не се върти. Каква ли би била реакцията на преподобния, ако се вози във влак, движещ се със същата скорост, и скочи вътре?

    Надуйте балон
    Привържениците на теорията за плоската Земя, не приемат съществуването на гравитацията за доказано. Проповедник Джим Осборн призовава последователите си да надуят голям балон и да откъснат малко парче хартия. Според него ще бъдат налице два обекта със значителна разлика в масата си, но хартията няма да бъде притеглена от балона. Това би трябвало да докаже, че гравитацията не съществува, а щом гравитацията не съществува, хората в Австралия би трябвало да изпаднат в Космоса. Но те не изпадат...защото Земята е плоска, посочва проповедникът. Този експеримент е рискован, току-виж заради някакво статично електричество парченцето хартия остане закрепено върху балона.

    Качете се на високо
    Проповедникът призовава последователите си да се качат на най-високото възможно място. Колкото по-високо се изкачваме, толкова по-надалеч виждаме, независимо от различни препятствия, отбелязва той. Ако Земята е с извита форма, далечният хоризонт би трябвало да остане извън нашето полезрение, посочва Осборн. „Ако Земята беше сфера, нямаше да има значение колко високо се изкачвате, щяхте да виждате едно и също. Това обаче не е вярно, следователно Земята е плоска“, заключава проповедникът.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 5 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 6 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 7 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 10 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ