петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2991 прочитания

    Ученици създават уроци на бъдещето с добавена реалност

    В инициативата на училището за таланти Growing Talents и Джуниър Ачийвмънт могат да се включат младежи на възраст 16-18 г.
    18 септември 2017, 15:58 a+ a- a

    С началото на учебната година Growing Talents, училището за таланти на Samsung Electronics България и фондация Джуниър Ачийвмънт България (JA България), подготвят обучение за ученици, в което младите хора ще имат възможност да се включат в създаването на упражнения по различни учебни предмети с добавена реалност (Augmented reality/AR). Проектът се реализира в партньорство с екипа, разработил платформата daskal.eu.

    Уъркшопът „Реално учене с добавена реалност“ ще се проведе в периода 30 септември - 7 октомври. Обучението ще бъде предимно практическо, в извънучебно време, под менторството на специалисти, които ще запознаят младите хора с тънкостите на добавената реалност. В края на уъркшопа учениците ще имат възможност да представят готовите уроци пред учители и директори на училища, както и да ги убедят в предимствата на иновативните упражнения за образователния процес.

    „За нас това е стратегически проект в рамките на програмата ни Smart Classroom, с който вярваме, че ще провокираме учениците да развият своята креативност и предприемаческо мислене. С тези упражнения с добавена реалност на практика създаваме нова форма на обучение, която да направи образователния процес по-интересен и ефективен за учениците, а от друга страна създаваме допълнително учебно съдържание, с което надграждаме платформата smartclassroom.bg. Вярвам, че с всяка нова инициатива, която развиваме с нашите партньори, платформата става все по-полезна както за учителите, така и за учениците“, каза Жасмина Петкова, специалист „Корпоративни социални проекти и връзки с обществеността“ в Samsung Electronics България.

    В обучението могат да се включат младежи на възраст 16-18 г., като за целта трябва да се запишат до 26 септември като попълнят формуляр за участие https://form.jotformpro.com/71344108821955. Имената на участниците ще бъдат обявени на 27 септември, като само първите 15 записали се, ще могат да се включат в уъркшопа.

    В рамките на това обучение учениците ще работят върху част от общо 30 упражнения, създадени по идея на учители и експерти на JA България. Те са по различни предмети – предприемачество по програмите на JA България, технологии и предприемачество, география и икономика, биология и здравно образование и информационни технологии по одобрените от Министерство на образованието и науката програми за общообразователна подготовка, като реално покриват материал от 1. до 12. клас. За целта са използвани учебни помагала и учебници на JA България, ИК „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“.

    След приключване на менторската програма, всички разработени упражнения ще са достъпни за ползване чрез специално приложение и онлайн платформата www.smartclassroom.bg. Платформата е създадена от Samsung България и JA България в помощ на ученици и учители за улесняване и модернизиране на учебния процес.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 час
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години