четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8817 прочитания

    Телерик Академия въвежда нови програми за деца и младежи в четири града

    Приемът за програмите, които ще се провеждат в периода февруари-юни 2018 г., вече е отворен
    10 януари 2018, 11:00 a+ a- a

    Образователната организация Телерик Академия обяви, че през февруари стартира изцяло нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград.

    Програмата „Дигитални науки“ е ново обучение, което помага на учениците да развият ключови дигитални умения и да се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането.

    В партньорство с Фондация „Америка за България“, Телерик Академия разширява мащаба и обхвата на инициативите си за ученици. Както и досега те ще останат безплатни за деца и младежи, осигурявайки равен достъп до съвременно технологично обучение.

    „В рамките на младежките инициативи на Телерик Академия ученици от 4-ти до 12-ти клас от цялата страна ще имат възможност да развиват логическото си мислене и умения за програмиране, като се обучават от най-добрите практици в сектора. С подкрепа на Фондация „Америка за България“ участието на всички ученици остава безплатно, тъй като споделяме ценностите на Телерик Академия и стремежа ѝ България да се развива като високотехнологична държава. Благодарение на съвместната ни работа през следващите три години близо 6 000 ученици от 13 града в цялата страна ще преминат през програмите,“ каза Надя Захариева, Програмен директор „Развитие на частния сектор“ във Фондация „Америка за България“.

    Приемът за програмите, които ще се провеждат в периода февруари-юни 2018 г., вече е отворен. Обученията са разделени в две групи 4-7 клас и 8-12 клас, в които съдържанието и подходът на преподаване са съобразени с възрастта и опита на участниците. Заради високия интерес от кандидатите в София ще се изисква преминаване на входен изпит. Участниците получават сертификат за завършено обучение в края на програмата.

    „Скоро над 90% от професиите ще изискват дигитални познания. Дори и да не се занимават с програмиране, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии, за да бъдат успешни специалисти, предприемачи и лидери, конкурентни на пазара на труда. Затова продължаваме да надграждаме вече утвърдените ни инициативи и да ги разширяваме с изцяло нови програми, които да въоръжат следващите поколения с нужните знания и умения“, коментира Петър Шарков, ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия.

    Дигитални науки (Digital Science)

    Обученията по дигитални науки ще се организират едновременно в София, Габрово, Враца и Разград и не изискват предварителни знания в областта или изявен интерес към програмирането. Участниците ще се подготвят за професиите на бъдещето, научавайки какво стои зад най-новите технологии като изкуствен интелект, роботи, 3D принтери и други, и как да се предпазват от опасностите в интернет. Учениците в 4-7 клас е необходимо да кандидатстват на сайта на Детската Телерик Академия, а тези в 8-12 клас - на сайта на Училищната Телерик Академия.

    Разработка на игри (Game Development)

    Изцяло обновена, програмата за разработка на игри ще се провежда първоначално в София, а от есента и в други градове в страната. Обучението развива логическото мислене и креативността на учениците, които усвояват основите на програмирането, докато създават компютърни игри. Кандидатите в 4-7 клас е необходимо да се регистрират на сайта на Детската Телерик Академия, а гимназиалните ученици в 8-12 клас - на сайта на Училищната Телерик Академия.

    С новите програми школите на Телерик Академия за деца и младежи в България стават над 50 в 12 града. От старта на инициативата през 2010 г. досега безплатно на програмиране в Академията са се обучавали над 8 хил. ученици на възраст 7-18 г. Нейни възпитаници са над 50% от участниците в националните състезания по информатика в групите за 4-7 клас, където традиционно се нареждат на челни позиции, включително и на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 14 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 14 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
    преди 16 часа
    Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
    Двама висши мениджъри също се оттеглят
    преди 17 часа
    Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
    Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.