петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9993 прочитания

    Проекти за милиарди долари ще преобразят Ню Йорк

    Ето и кои са най-интересните проекти, които ще бъдат завършени в следващите няколко години
    13 януари 2017, 19:26 a+ a- a

    В Ню Йорк вече бяха приключени няколко амбициозни архитектурни и инфраструктурни проекта, които ще променят града, а други вече са в последните фази на развитието си. Най-новата транспортна връзка на Манхатън е метростанцията на „Второ авеню“, в която бяха инвестирани 4,5 млрд. долара. От другата страна на острова се развива проектът Hudson Yards, който е най-скъпият жилищен строеж в американската история. Освен това на остров в East River университетът Cornell строи технологичен кампус, хотел, ресторанти и магазини за бъдещите докторанти. До средата на 21.век градът ще бъде изцяло пременен, за да привлече повече жители и туристи, отколкото в днешно време, споделят от местната управа.

    Ето и кои са най-интересните проекти, които ще бъдат завършени в следващите няколко години:

     

    Площадката на бившия световен търговски център

    One World Trade Center with Cloud

    След терористичните атаки на 11 септември Ню Йорк работи по възстановяването на областта, в която бяха разположени кулите близнаци и заобикалящите ги сгради. От януари 2017 новата сграда Freedom Tower стана най-високата в града. Бяха открити още 2 сгради, нова транспортна връзка, паметник, музей, мол и парк. Освен това предстои изграждането на още две по-малки кули, църква и център за изкуства. Работата по тях ще приключи до 2020.

     

    Essex Crossing

    Разположен в долната източна част на Манхатън, Essex Crossing ще включва 1000 апартамента на по-достъпни цени. Проектът на стойност 1,1 млрд. долара включва и изграждането на киносалон Regal, нов уличен базар, алея за боулинг и място за култура и изкуство.

    Строителната площадка е изоставен проект за паркинги и гаражи, който бе част от плановете на Роберт Мосес за развитие на града през 60-те.  Изграждането на Essex Crossing започна през 2015 и ще приключи до 2024.

     

    Технологичният кампус Cornell

    Cornell – университетът, който участва със спортния си отбор в Ivy League, е разположен в Итака, Ню Йорк. Сега Cornell изгражда нов технологичен кампус на Roosevelt Island.

    Проектът ще включва жилища за докторантите, офиси, учебни зали, ресторанти и хотел с обща застроена площ над 185 млн. квадратни метра.

    Изграждането на кампуса ще струва близо 2 млрд. долара, като откриването ще се състои до края на 2017. Университетът е получил субсидия от 100 млн. долара от управата на Ню Йорк, за да построи кампуса си в града.

     

    Hudson Yards

    Construction at Hudson Yards

    Hudson Yards е проект с площ 113 хил. квадратни метра, в който са включени общо 33 по-малки конструкции. Новият квартал ще бъде завършен до 2024 и ще включва жилищни сгради, магазини, ресторанти, офис сгради и площад. Строителната площадка се простира от 30-та до 41-ва улица и от 10-то до 11-то авеню в Манхатън.

    За построяването на новите обекти ще бъдат похарчени над 20 млрд. долара. Hudson Yards е оценен като най-скъпия жилищен проект в американската история. Преди работата по проекта да започне, зоната, в която се намира, бе железопътна станция и докове за разтоварване.

     

    Hunters Point South

    Hunters Point South ще е проект с площ 121 квадратни метра в Long Island. Целта му е да изгради нови жилища на достъпна цена. Това е най-големият подобен проект за Ню Йорк от 70-те години насам.

    Повече от половината от общо петте хиляди жилища в Hunter Point ще се предложат за цена, по-ниска от пазарната. До момента над 93 хил. души заявили желанието си да закупят апартамент. В проекта е включено и изграждането на училище, магазини, ресторанти и воден парк с ферибот.

    Работата по проекта започна през 2013, като втората от общо трите фази на развитие ще приключи през 2018. За момента все още не се разкрива кога ще бъде завършена третата фаза, но на този етап Hunters Point South е получил над 2 млрд. долара частни инвестиции.

     

    Pacific Park

    Познат до момента като Atlantic Yards, проектът на стойност 4,9 млрд. долара ще бъде завършен с названието Pacific Park. Той ще открие 6430 нови апартамента, 2250 от които ще бъдат продадени на цена под пазарната. В комплекса ще има парк и магазини, които ще преобразят Бруклин. В комплекса вече е включена най-голямата сграда с модулни апартаменти, която бе открита през ноември 2016. Работата по всички обекти ще приключи най-късно през 2025.

     

    Industry City

    Настоящите сгради и улици в Industry City, който е индустриален комплекс в квартала Sunset Park в Бруклин, са построени през 80-те. Нов проект предвижда пълното им реновиране, което ще доведе до превръщането на Industry City в зона с хотел, магазини и 16 сгради за технологични стартови компании.

    Строителните работи започнаха през 2012, но датата за завършване все още не е разкрита.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 28 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 34 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове