петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1863 прочитания

    Стартира Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”

    Предизвикателство към участниците тази година е материал на тема „Портрет на успелия човек, когото познавам”
    19 май 2017, 13:50 a+ a- a

    За трета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде началото на Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”. Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и отново ще им даде шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България. 

    Тази година  Съветът е подготвил атрактивно предизвикателство към всички желаещи да направят своите първи стъпки в кариерата като стажанти в някои от най-големите български и международни компании. В рамките на Националния конкурс „Стажанти 2017”  те ще трябва да подготвят материал на тема „Портрет на успелия човек, когото познавам”. 

    „Успехът има много и различни измерения, затова вярваме, че с нашето ново предизвикателство към всички будни и креативни млади хора ще успеем да ги провокираме да осмислят какво е успехът за тях,  към какво се стремят и какво искат да постигнат през следващите години. За всеки млад човек, който тепърва започва своята кариера, е много важно да открие своите ценности и да получи подкрепа и вдъхновение, за да повярва в себе си. Това е и една от основните посоки, в които Съветът работи активно вече няколко години – да подпомага бъдещите професионалисти в развитието и реализацията им в България”, сподели д-р инж. Боряна Манолова, председател на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens България. 

    “Какъв е портретът на успелия човек? Това не е еднозначен въпрос и няма статичен модел на успеха. Затова стажански инициативи, подобни на тази на Съвета на жените в бизнеса в България, са толкова важни за младите професионалисти, защото не само им дават възможност да се учат в реални условия и да се сблъскват с реални проблеми и казуси, но им помагат също така да открият себе си и да начертаят своя мечтан път напред и нагоре”, обърна се към всички участници в инициативата българският евродепутат Ева Майдел в директна видео връзка от Страсбург.  

    Тазгодишното предизвикателство към участниците в Националния конкурс „Стажанти 2017” е да разкажат за успял човек, когото познават. Формите, чрез които могат да го направят, са презентация до 10 слайда, видео репортаж до 2 минути, комикс, постер, есе и др. Основен критерий при оценяването ще бъдат убедителното и задълбочено съдържание, както и оригиналността на представянето. 

    Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2017г., като кандидатите могат да изпращат своите креативни творби на сайта на Съвета в раздел "Проекти - Национална стажантска инициатива 2017"

    Сред наградите в конкурса са посещения в компаниите-членове на Съвета, кариерно консултиране от водещи HR мениджъри, ваучери и други, а отличеният с първа награда ще получи покана от патрона на инициативата Ева Майдел за посещение и стаж в Европейския парламент в Брюксел.

    Националната стажантска инициатива „Оставаме в България” е програмата с най-широк профил на възможности за стаж във всички икономически сектори у нас – финанси, енергетика, публична администрация, здравеопазване, производство, високи технологии, услуги. Тя предоставя шанс на младите хора да докажат своите качества и способности, да навлязат в света на бизнеса, да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в страната. 

    Само за 2016 г. броят на стажантите в рамките на „Оставаме в България” е близо 1000, а наетите на работа от тях след това близо 30%. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 39 секунди
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 16 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 16 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 17 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 24 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 1 ден
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава