петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4233 прочитания

    Над 4250 работни места ще открият сертифицирани през 2017 инвестиционни проекти

    На 19 юли бяха връчени нови четири сертификата на „ЛС Тюбс“, „Теклас-България“, „Интрама Протект“ и „Астаунд Комерс България“
    20 юли 2017, 09:26 a+ a- a

    От началото на годината са сертифицирани 15 инвестиционни проекта на обща стойност 181 млн. лева, като се предвижда да бъдат разкрити над 4250 работни места.

    Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов по време на официална церемония по връчването на четири сертификата по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщават от Министерство на икономиката. 
     
    Сертификати клас „А“ получиха фирмите „ЛС Тюбс“ АД и „Теклас-България“ АД, а сертификати клас „Б“ бяха връчени на „Интрама Протект“ ЕООД и „Астаунд Комерс България“. Те са на обща стойност около 23 млн. лв. и предвиждат разкриването на нови 245 работни места. 
     
    По време на пресконференцията министър Караниколов заяви, че в страната ни приоритетно се развиват няколко сектора с голям инвеститорски интерес - производство, високотехнологични услуги и логистика, които са привлечени от България, както като дестинация, така и от работната сила, инфраструктурата и концепцията за индустриалните зони.
     
    Представителите на инвеститорите от своя страна също определиха България като привлекателна дестинация за правене на бизнес и разширяване на производството. Георги Георгиев, пълномощникът на изпълнителния директор на „Теклас-България“ ЕАД, заяви, че дружеството планира 70% от цялото производство на холдинга да бъде позиционирано в Кърджали, като едва 30 % от него ще бъде изнесено в други краища на света. С планираната инвестиция от над 4 млн. лв. ще се разкрият 120 нови работни места, като до 2020 година възнамеряват наличния персонал от 2000 души да бъде увеличен на 2500. 
     
    Николина Хинкова, председател на Съвета на директорите на „Ел Тюбс“ АД, сподели, че местоположението на България позволява на фирмата да бъде гъвкава в своите инвестиционни решения и че с инвестицията от над 10 млн. лв. ще бъдат закупени не само дълготрайни материални активи – машини и оборудване, но и ще инвестират в обучението на висококвалифициран персонал в Израел и България. 
     
    Управителят на „Интрама Протект“ ЕООД Александър Божилов подчерта, че 60 % от опаковките на българските сирена и кашкавали са тяхно производство и че инвестицията от над 7 млн. лв ще се използва за закупуването на дълготрайни материални активи и назначаването на нови 29 служители на фирмата.
     
    Изпълнителният директор на „Астаунд Комерс България“ ЕООД Дмитро Головацкий сподели, че клиенти на фирмата, която е със седалище в Сан Франциско, са едни от най-големите световни марки като Версаче, Джими Чу, Адидас и Пума. Той изтъкна, че нуждата от талантливи софтуерни инженери ги е довела в България, където са намерили огромен потенциал от висококвалифицирани IT специалисти. 
     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 минути
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 12 минути
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 31 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 46 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 3 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research